USA giver palæstinenserne 100 millioner kroner i Corona-hjælp

USAs FN-ambassadør, Linda Thomas-Greenfield: - Pengene vil hjælpe palæstinenserne som har hårdt brug for dem og det vil bringe mere stabilitet og sikkerhed for israelere og palæstinensere.
PA-præsident Mahmoud Abbas. (Foto: Facebook)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Torsdag meddelte USA at de vil give palæstinenserne 100 millioner kroner i Gaza (enklaven har siden 2007 været under terrorgruppen Hamas’ kontrol) og i Judæa og Samaria (Vestbredden). Dermed er USAs politik i forhold til at give økonomisk støtte til palæstinenserne og de palæstinensiske myndigheder (PA) vendt på en tallerken. Under tidligere præsident Trump, blev det meste af USAs støtte til PA fjernet – blandt andet grundet PAs grove misbrug af midler fra donorlande til terror belønning, skriver avisen Israel Hayom.

PA har misbrugt milliarder på terrorbelønning og verden er tavs!

Den 22. februar kunne MIFF fortælle at PA i 2020 havde brugt mindst 1 milliard kroner på at udbetale terrorbelønning til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden. PA havde tilmed forsøgt at skjule det grove misbrug af bistand fra donorlandene, inkl. Danmark som årligt sender flere millioner danske skattekroner i PAs pengekasse, ved at at kanalisere midlerne over i PLO som ikke er forpligtet til økonomisk gennemsigtighed over for donorlandene. Læs mere HER.

Den 25. februar kunne fortælle at EU ville give PA 150 millioner kroner som Corona-hjælp, uden at stille spørgsmålstegn ved at udbetale pengene, trods PAs gentagende misbrug af udenlandsk bistand – læs mere HER.

Den 25. maj 2020 kunne MIFF fortælle at dansk Corona-bistand givet sammen med flere donorlande via FN blev misbrugt af PA som gave midlerne til palæstinensiske organisationer med terror tilknytning – læs mere HER.

Hvad nytter flere penge til et korrupt PA?
Allerede i 1997 advarede flere menneskerettighedsorganisationer om omfattende korruption i PA og problemet er ikke blevet bedre med årene. Nu er USA hoppet med på “donor vognen” og man må bare spørge sig selv om USA virkelig regner med at fornyet støtte til et dybt korrupt system som PA, vil fremme andet end flere lønudbetalinger til terrorister som år efter år får høje lønninger for at myrde israelske børn, kvinder og mænd?

USAs FN-ambassadør, Linda Thomas-Greenfield under FN’s Sikkerhedsråds månedlige Mellemøsten-møde: – Pengene fra USAs agentur for international udvikling vil støtte katolske hjælpetjenesters Corona-indsats i sundhedsvæsenet og sårbare familier i Judæa og Samaria (Vestbredden) og Gaza. Den akut nødvendige bistand skal ses som en del af vores fornyede forpligtelse over for det palæstinensiske folk. Hjælpen vil hjælpe palæstinenserne som har hårdt brug for hjælpen og det vil bringe mere stabilitet og sikkerhed for israelere og palæstinensere.

USAs tidligere præsident, Donald Trump ydede USA gav Israel enestående støtte ved at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad, ved at flytte USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem – læs mere om de positive aspekter ved at USA anerkendte Jerusalem som Israels hovedstad HER. Trump administrationen afbrød forbindelserne med PA og skar kraftigt ned i deres økonomiske bistand til PA. Trump-administrationen støttede også Israel ved at slå fast at israelske bosættelser i henhold til folkeretten IKKE er ulovlige. Læs den juridiske forklaring på hvorfor besættelserne er lovlige HER. I 2020 gav USA knap 7 millioner kroner i Corona-hjælp til PA.

Kort efter USAs præsident Joe Biden blev indviet den 20. januar, meddelte hans administration, at de ville genoprette forbindelserne med PA og hjælp til “palæstinensiske flygtninge” i UNRWA – læs mere HER om hvordan årtiers UNRWA politik om at give automatisk flygtninge status til ALLE palæstinensere ved fødslen – uanset hvor i verden de lever, er med til at holde konflikten kørende og gør ondt værre.

USAs FN ambassadør tilføjede at: – De 100 millioner kroner i bistand er i overensstemmelse med vores interesser og vores værdier, og det stemmer overens med vores bestræbelser på at udrydde pandemien og fødevareusikkerheden på verdensplan.

Tor Wennesland, FNs udsending i Mellemøsten sagde til FNs Sikkerhedsråd: – Corona fortsætter med at have en ødelæggende effekt på palæstinenserne. Ud over den voldsomme indvirkning på folkesundheden har tilbagevendende nedlukninger, skolelukninger og reduktion af kommerciel aktivitet haft alvorlige konsekvenser for deres levevilkår.

Sidste søndag begyndte det palæstinensiske sundhedsministerium at vaccinere med de første ud af 61.400 vaccinedoser, modtaget fra FNs Verdenssundhedsorganisationen COVAX som sørger for levering af vacciner til udviklingslande. PA har kun sørget for levering af 10.000 Sputnik V-vaccine doser til deres selvstyreområder i Juæa og Samaria (Vestbredden) og 2.000 doser fra Israel til 3 millioner palæstinensere. Læs også: Anklager palæstinensiske ledere for at snige sig udenom vaccinekøen. Palæstinensiske organisationer kræver åbenhed om vaccine-fordeling. Og: PAs sundhedsministerium indrømmer vaccine-snyd efter hård kritik fra palæstinensiske NGO’er. Flere vaccine-doser gik til palæstinensiske VIP’er og Jordans kongefamilie. Og: Palæstinenserne nægter igen at tage imod Corona-hjælp fra Emiraterne. For anden gang i løbet af få uger siger de palæstinensiske myndigheder nej til at modtage hjælp.

Derimod har Gaza, som har været under israelsk-egyptisk blokade, siden terrorgruppen Hamas overtog kontrollen over enklaven i 2007, modtaget mere end 80.000 vacciner – de fleste fra Rusland. Vaccinerne er blevet leveret via en palæstinensisk rival af PA præsident Mahmoud Abbas. Rivalen lever i dag i Emiraterne.

Anklage om “medicinsk-apartheid” mod Israel uden hold i virkeligheden
FN-embedsmænd og menneskerettighedsgrupper har gentagende gange beskyldt Israel for at være en besættelsesmagt med ansvar for vaccinering af palæstinenserne. Israel har gjort det klart at PA i henhold til Oslo-aftalerne har selvstyre og ansvar for sundhedsleveringer til palæstinenserne som lever i deres selvstyreområder. Alligevel har Israel valgt at vaccinere over 100.000 palæstinensiske arbejdere med arbejdstilladelse i Israel, det skyldes at PAs vaccine-udrulning er for langsom, for ineffektiv og præget af “vennetjenester”, hvilket betyder at de som sidder på top posterne vaccineres før dem som burde står forrest i vaccinekøen. Også i Danmark var de hurtige til at bruge apartheidanklagen mod Israel – eksempelvis: Se hvordan PAs anklage om “medicinsk apartheid” breder sig. De palæstinensiske myndigheder (PA) lovede palæstinenserne at de ville sørge for Corona-vacciner. Nu viser det sig at PA ikke kan holde det løfte, derfor anklager de Israel for “medicinsk apartheid”. Og: MIFF har samlet rå anti-israelsk propaganda forud for statsministerens Corona-møde med Netanyahu. Venstrefløjen og Dansk palæstinensisk venskabsforening (DPV) har fået kaffen galt i halsen over at statsministeren vil have tæt Corona-samarbejde med Israel. MIFF har samlet flere eksempler på rå anti-israelsk propaganda.

Tor Wennesland, FNs udsending i Mellemøsten: – Tak til Israel for vaccine-hjælpen til PA
Wennesland sagde at FN og deres partnere fortsat vil støtte den palæstinensiske vaccinationsindsats, Wennesland takkede også Israel for deres vigtige rolle i vaccine-leveringer og opfordrede til fortsat støtte til PAs Corona-indsats.

USAs meddelelse om at genoptagelse af PA bistand blev efterfulgt at af online møde af den såkaldte Mellemøst-kvart, USA, FN, Rusland og EU. Ved mødet blev det diskuteret hvordan den langvarige indsats for at få Israel og palæstinenserne til at forhandle om en to- statsløsning kunne genstartes. I kvartettens erklæring efter mødet stod der blandt andet: – Meningsfulde forhandlinger, der vil føre til en to-statsløsning, herunder håndgribelige skridt til at fremme frihed, sikkerhed og velstand for palæstinensere og israelere, hvilket er vigtigt i sig selv.

Der har ikke været nogen væsentlige fredsforhandlinger mellem Israel og palæstinenserne siden 2014, og de to sider er voldsomt delt over konfliktens kernespørgsmål.

Thomas-Greenfield kom ikke nærmere ind på mødet, men gentog Bidens støtte til en to-statsløsning og sagde: – USA ser frem til at fortsætte deres arbejde med Israel, palæstinenserne og det internationale samfund for at opnå en langvarig fred i Mellemøsten.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise