Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– ICC har ikke myndighed til at udstede arrestordrer mod Netanyahu og Gallant

Israels rigsadvokat Gali Baharav-Miara påpeger at Den Internationale Straffedomstol (ICC) ikke har myndighed til at efterforske israelere. (Foto: Flash90)
Israels topadvokater understreger at Den Internationale Straffedomstol (ICC) ikke har myndighed i Israel.

MIFF har skrevet utallige artikler om hvad der skete under 7. oktober-massakren mod Israel. Massakren var den værste mod jøder siden Holocaust. Den 7. oktober 2023 stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinderældre og mænd – alle var legitime mål på tværs af religion, etnicitet og køn. Over 1.200 blev myrdet med ubeskrivelig brutalitet, utallige blev massevoldtaget, flere tusind blev såret og mindst 250 blev kidnappet til Gaza. Hverken Røde Kors eller andre internationale organisationer har besøgt gidslerne, der holdes fanget under umenneskelige forhold.

Siden 7. oktober-massakren, er Israel blevet udsat for en massiv global propaganda-krig, der udspiller sig på flere fronter på den internationale scene, inkl. Den Internationale Straffedomstol (ICC):

Israels rigsadvokat Gali Baharav-Miara og statsadvokat Amit Aisman slår tilbage mod Den Internationale Straffedomstol (ICC) og kalder ICC-anklager Karim Khans krav om at der udstedes arrestordre mod premierminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant for grundløs.

Baharav-Miara og Aisman skriver i udtalelse: – Israelske sikkerhedsstyrker og Israels forsvarshær (IDF), fører en krig som følger folkerettens regler.

Baharav-Miara og Aisman står i spidsen for Israel retssystem og sørger for at alle påståede lovovertrædelser efterforskes. Dvs. at ICC ikke har jurisdiktion eller myndighed til at efterforske eller sigte israelske embedsmænd. De tilføjer: – Israels retssystem er velfungerende og kan efterforske alle alvorlige anklager, inkl. politiske og enkeltsager. Israel har i årevis gjort opmærksom på, at ICC ikke har myndighed til en sådan efterforskning.

Jf. ICC’s charter og regler, må ICC ikke retsforfølge personer fra lande med uafhængige domstole, der kan og vil føre retssager om påståede forbrydelser, med forbindelse til domstolen.

Baharav-Miara og Aisman påpeger derfor, at ICC-anmodningen om at udstede arrestordre mod Israels premierminister og forsvarsminister er grundløs.

ICC’s anklager udtalte for få dage siden at de ville gå videre med sagen med påstand om, at de ikke havde set beviser for, at Israels domstole efterforsker påståede krænkelser af international lov i Hamas-kontrolleret Gaza. ICC’s beslutning har vakt stærke reaktioner i USA og flere EU-lande. Danmarks udenrigsminister vil hverken udtale sig for eller imod ICC.

ICC’s anklager vil også have Hamas-lederne Yahya Sinwar, Mohammed Deif og Ismail Haniyeh anholdt. Det er nu op til tre ICC_dommere at afgøre, hvorvidt anklagerens anmodning om arrestordre skal imødekommes.

Israel er ikke medlem af ICC og bliver arrestordrerne mod premierminister Netanyahu og forsvarsminister Gallant udstedt, vil det ikke fører til retsforfølgelse. Men Israel vil blive endnu mere isoleret, og israelske ledere vil ikke kunne rejse til ICC-medlemslande.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem