Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas takker Norge, Irland og Spanien for historisk vendepunkt

Her ses Hamas-leder Yahya Sinwar under offentlig markering i Hamas-kontrolleret Gaza, 24. maj 2021. (Foto: Flash90)
Hamas takker blandt andet den norske regering og det norske folk.

MIFF har skrevet utallige artikler om hvad der skete under 7. oktober-massakren mod Israel. Massakren var den værste mod jøder siden Holocaust. Den 7. oktober 2023 stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinderældre og mænd – alle var legitime mål på tværs af religion, etnicitet og køn. Over 1.200 blev myrdet med ubeskrivelig brutalitet, utallige blev massevoldtaget, flere tusind blev såret og mindst 250 blev kidnappet til Gaza. Hverken Røde Kors eller andre internationale organisationer har besøgt gidslerne, der holdes fanget under umenneskelige forhold.

Hamas takker Norge, Irland og Spanien, som MIFF skrev i dag, har Israel trukket sine diplomater hjem fra Norge og Irland efter de to lande besluttede at anerkende en palæstinensisk stat. Faktisk har Spanien også besluttet at anerkende en palæstinensisk stat.

Israels udenrigsminister udtaler: – Det fordrejede skridt foretaget af de pågældende lande er uretfærdigt over for mindet af 7. oktober-massakrens ofre. Det er også en underminering af vores bestræbelser på at få de 128 gidsler hjem fra Gaza og en sejr for Hamas og iranske jihadister, som undergraver chancen for fred og sætter spørgsmålstegn ved Israels ret til selvforsvar.

Videre udtaler han: – En ensidig anerkendelse af «Palæstina», før der er en forhandlingsløsning, er opskriften på mere konflikt, og det vil være en belønning for terror. Det underminerer også folkeretten, fordi palæstinenserne ikke opfylder folkerettens krav til at blive anerkendt som stat, jf. Montevideo-konventionens krav til stater.

Hamas-talsmand Bassem Naeem udtaler til TV2: – Det er et historisk vendepunkt i Europa, og jeg er sikker på, at mange lande vil følge det tæt for at styrke den palæstinensiske sags position på internationalt plan.

Hamas-talsmanden udtaler også, at de altid har nydt godt af stor støtte fra Norge: – Vi har altid nydt godt af stærk støtte fra Norge, både til den palæstinensiske sag og for det palæstinensiske folks rettigheder.

Terrorgruppen takker Norges statsminister Jonas Gahr Støre, udenrigsminister Espen Barth Eide, regeringen og det norske folk for anerkendelsen: – Tak til den norske regering og det norske folk – tak for jeres stærke holdninger og jeres stærke støtte til den palæstinensiske sag.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem