Search
26-årig Alon Shamriz, 22-årig Samar Talalka og 28-årig Yotam Haim blev kidnappet til Gaza under 7. oktober-massakren mod Israel.

Israel ramt af ufattelig tragedie – gidsler ved fejl dræbt af IDF

Netanyahu: - Det er en ufattelig tragedie. Hele Israel sørger og mit hjerte er med gidslernes familier.

Israel er for altid forandret efter 7. oktober-massakren mod Israel, der har kostet over 1,200 livet, over 10,000 såredegrove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, børn og mænd, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 12.000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin. Massakren ramte ALLE israelere hårdt på tværs af religion, etnicitet og køn, inkl. israelske minoriter.

Den 12. december besluttede et enigt Folketing at fordømme gidseltagninger til Gaza – imens finder Israels forsvarshær (IDF) flere dræbte gidsler i Gaza.

I går kunne MIIF fortælle at Israels forsvarshær (IDF) havde fundet flere gidsler dræbt i Hamas-kontrolleret Gaza.

Nu er Israel blevet ramt af en ufattelig tragedie efter IDF ved fejl dræbte 3 unge israelske gidsler i Gaza. IDF havde forvekslet gidslerne med terroristr under hårde kampe i Shejaia i Gaza.

De nærmere omstændigheder omkring tragedien er ikke kendt endnu, men IDF-talsmand Daniel Hagari udtaler at IDF påtager sig det fulde ansvar «for den tragiske hændelse». Han tilføjer at hændelsen skete i et område hvor de israelske soldaterne blev mødt af mange terrorister og selvmordsbombere.

Shejaia er et af de sidste steder hvor Hamas holder stand i Gaza, derfor må civile af hensyn til egen sikkerhed ikke opholde sig der. De seneste dage har der været hårde kampe mod Hamas i området, hvor 9 IDF-soldater blev dræbt i bagholdsangreb.

De dræbte gidsler er 22-årig israelsk-arabiske Samar Talalka, 26-årig Alon Shamriz og 28-årig Yotam Haim blev kidnappet af terrorister til Gaza under 7. oktober-massakren mod Israel.

På nuværende tidpsunkt er IDF’s teori at gidslerne enten var blavet forladt alene af terroristerne eller at de forsøgte at flygte fra dem.

Tidligere forsvarsminister Benny Gantz, der nu sidder i Israels krgisregering, udtaler at han er knust over tragedien: – Vores soldater er ved at udføre de mest komplicerede og vigtigste operationer i Israels historie. Vores smerte under den nuværende krig er ubærlig.

Premierminister Benjamin Netanyahu udtaler: – Det er en uudholdelig tragedie: – Det er en ufattelig tragedie. Hele Israel sørger og mit hjerte er med gidslernes familier.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp