Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Folketinget fordømmer gidseltagninger til Gaza

Lille Kfir har været kidnappet siden 7. oktober-massakren mod Israel. Mindst 32 ud af de 250 gidsler var babyer og små børn. Flere af børnene blev kidnappet alene, uden deres forældre. Nogle af børnene så deres forældre blive myrdet inden de blev kidnappet. #BringThemHome! (Foto: Skærmdump, @noatishby/ @standwithus, Instagram)
Ingen ved om danske Itzik, baby Kfir eller de øvrige 130 gidsler i #Gaza fortsat er i live. #BringThemHome

Israel er for altid forandret efter 7. oktober-massakren mod Israel, der har kostet over 1,200 livet, over 10,000 såredegrove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, børn og mænd, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 12.000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin. Massakren ramte ALLE israelere hårdt på tværs af religion, etnicitet og køn, inkl. israelske minoriter.

Mindst 240 babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd blev kidnappet af terrorister til Gaza under 7. oktober-massakren mod Israel. I skrivende stund er omkring 110 gidsler blevet frigivet. Tilbage i Gaza sidder mindst 130 gidsler og venter på at komme hjem. Blandt gidslerne er danske Itzik på 69 år og baby Kfir, der kun var 9 mdr. gammel da han blev kidnappet med sin mor, far og 4-årige storebror. Ingen ved om gidslerne er i live, hverken Røde Kors eller andre internationale organisationer har besøgt gidslerne.

Anholdte terrorister har blandt andet fortalt at de blev lovet 70.000 kr for hvert gidsel de tog til fange i Gaza.

Folketinget har vedtaget fordømmelse af gidseltagninger til Gaza

Den 3. november 2023 blev nedenstående forespørgelse fremsat af: Peter Kofod (DF)Alex Ahrendtsen (DF)Mikkel Bjørn (DF)Pia Kjærsgaard (DF)Morten Messerschmidt (DF)Mette Thiesen (DF) og Nick Zimmermann (DF) til Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M): – Hvilke initiativer planlægger regeringen at tage med henblik på at afhjælpe gidselsituationen i Gazastriben, herunder specifikt i relation til at få det danske gidsel hjem til Danmark?

Den 7. november blev sagen fremmet og forhandlet.

Den 12. december var sagen til afstemning og blev stemt igennem af et samlet Folketing:

Skærmdump: https://www.ft.dk/samling/20231/vedtagelse/v27/index.htm

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem