Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Yderligere 10 israelske soldater dræbt i kamp

Tomer Greenberg, Roei Meldasi, Achia Daskal, Moshe Avram Bar On, Ben Shelly, Rom Hecht, Oriya Yaakov og Liel Hayo blev dræbt i Gaza. (Foto: IDF)
Soldaterne blev dræbt i bagholdsangreb i #Gaza

Israels forsvarshær (IDF) har meddelt at yderligere 10 IDF-soldater er blevet dræbt i kamp i Gaza. Ni IDF-soldater blev dræbt i Shejaiya som er et af de sidste steder mod nord i Gaza, hvor terrorgruppen Hamas fortsat holder stand. De seneste dage dagene har det vært harde kamper der.

35-årige Tomer Greenberg, 23-årige Roei Meldasi, 23-årige Moshe Avram Bar On, 19-årige Achia Daskal, 22-årige Liel Hayo, 26-årige Ben Shelly, 20-årige Rom Hecht, 19-årige Oriya Yaakov, 19-årige Eran Aloni og 44-årige Itzhak Ben Basat blev dræbt.

44-årige Itzhak Ben Basat var leder af Golani-brigaden. I skrivende stund er han den højstrangerende officer dræbt i Gaza. Han skulle være gået på pension, men valgte at blive i sin stilling da krigen brød ud.

Soldaterne skulle gennemsøge en ejendom i Shejaiya, da en eksplosion blev detoneret i ejendommen. Derfor blev en gruppe IDF-soldater sendt ind i ejendommen for at redde de sårede soldater ud, i den forbindelse skete endnu en eksplosion. Da den tredje gruppe IDF-soldater blev sendt ind i ejendommen, blev en bombe igen detoneret.

Den første gruppe soldater blev sendt ind i ejendommen for at stoppe terroristerne, der skød mod dem

Udover de ti dræbte soldater, blev tre IDF-soldater alvorlig såret af eksplosionerne.

I skrivende stund er 115 IDF-soldater blevet dræbt siden landoperationen i Gaza begyndte ultimo oktober.

Itzhak Ben Basat og Eran Aloni blev ogsdå dræbt under hårde kampe i Gaza,12. december. (Foto: IDF)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem