Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

To terrorledere dræbt i skudveksling

På billedet ses israelske specialstyrker under anholdelser af terrorister tæt på den PA-kontrolleret by Jenin, Judæa og Samaria (Vestbredden), natten til 1. dec 2022. (Foto: IDF)
Den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad truer med hævn, efter to af deres ledere blev dræbt i kampe med israelske specialstyrker.

To palæstinensiske terrorister blev dræbt i hårde kampe med israelske styrker i udkanten af ​​den PA-kontrolleret byen Jenin i Judæa og Samaria, nærmere bestemt på den nordlige Vestbred, skriver Times of Israel.

Læs mere om de palæstinensiske myndigheders tab af kontrollen over byerne Jenin og Nablus beliggende i Judæa og Samaria samt terrorgruppernes overtag af kontrollen som udgør en reel fare mod Israels sikkerhed.

Specialstyrker fra Israels forsvarshærs eliteenheder Haruv- og Duvdevan ankom til området for at anholde tre palæstinensere mistænkt for at være involveret i terror.

Israels forsvarshær (IDF) udtaler at soldaterne blev udsat for kraftig beskydning under operationen og at soldaterne besvarede ilden.

De to dræbte er Mohammed Ayman Saadi fra den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) og Na’im Zubeidi fra den Fatah-tilknyttede terrorgruppe Al-aqsa Martyr Brigaderne. Bemærk at Fatah er bevægelsen som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder (PA) – se hvor mange milliarder de får af de danske skatteydere i 2021-2025.

Begge terrorgrupper er kendt for at samarbejde i kampene mod IDF i Jenin. PIJ lover nu hævn efter dødsfaldene.

IDF og Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet udtaler at de to dræbte som var i 20-erne, var højtstående medlemmer af terrorgrupperne. De har tidligere siddet i israelske fængsler for terroraktiviteter. Begge dræbte har på det seneste stået bag flere skudangreb mod israelere.

Israels premierminister Yair Lapid roser anti-terror-operationen og siger, at begge de dræbte havde planlagt og udført terrorangreb mod israelere: – IDF’s og sikkerhedstjenesternes aktiviteter i Jenin er en direkte fortsættelse af vores kompromisløse kamp mod terror, udtaler Lapid.

Ud over de to dræbte blev flere palæstinensere såret i gadekampene med de israelske specialstyrker. Ingen israelske soldater kom til skade. Tre M-16-rifler blev også konfiskeret i forbindelse med antiterroraktionen.

Siden den seneste terrorbølge hærgede Israel fra primo marts, har IDF haft fokus på anti-terroraktioner i Judæa og Samaria – især i de PA-kontrollerede byer Nablus og Jenin. Som nævnt har flere terrorgrupper stort set overtaget kontrollen der fra PA.

Over 2500 terrormistænkte er blevet anholdt under anti-terroraktionerne og omkring 500 terrorangreb er blevet afværget. Israelske soldater er i flere tilfælde blevet udsat for kraftig beskydning af palæstinensiske terrorister. I flere tilfælde har det udviklet sig til hårde gadekampe.

Over 150 palæstinensere er blevet dræbt i kampene – de fleste af dem var bevæbnede terrorister. Men også civile som havnede i skudlinjen og israelske soldater er blevet dræbt. Mindst 250 våben og over 5,8 millioner kroner i kontanter er blevet beslaglagt under anti-terroraktionerne.

Trods Israels kamp mod terror, har IDF ikke kunnet forhindre alle terrorangreb. Ud over terrorbølgen i perioden 22. marts-5. maj, har der været flere terrorangreb i Israel, inkl. Judæa og Samaria. Især i Judæa og Samaria, har terrorforsøg igennem flere måneder været en del af hverdagen, hvilket har skabt stor bekymring blandt israelerne som lever der. Mindst 31 personer har siden primo 2022, betalt med livet for palæstinensisk terror.

I sidste uge blev to israelere dræbt og mindst 22 såret – flere af dem alvorligt da en terrorist plantede bomber ved travlte busstoppesteder midt i myldretiden i Jerusalem. Terroristen detonerede bomberne fra afstand via mobil. Det kostede 16-årige Aryeh som var på vej i skole og far til seks, 50-årige Tadese livet.

Går vi en uge længere tilbage, blev 3 israelere dræbt og 3 alvorligt såret i terrorangreb i Judæa og Samaria.

Der blev blandt andet konfiskeret tre M-16 rifler sammen med andre våben under IDF’s seneste anti-terroraktion. (Foto: IDF)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem