Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Abbas til Israels forsvarsminister: – Selv med pistol for tindingen vil jeg gøre alt for at forhindre eskalering

Mahmoud Abbas holder mulige etterfølgere på trygg avstand. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Gang på gang viser de palæstinensiske myndigheder at de ikke har en nedre grænse for hvad de vil tillade sig at sige om Israel - dansk bistand betalt af de danske skatteydere fortsætter. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Sagde de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident Mahmoud Abbas under møde hjemme hos Israels forsvarsminister Benny Gantz i byen Rosh HaAyin. Har du hørt om det historiske møde i danske medier?

Traditionen tro bringer danske medier ikke vigtige nyheder fra Israel (medmindre Israel kan beskyldes – se eksempler HER).

For et par dage siden blev der afholdt et historisk møde mellem de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident, Mahomud Abbas (også kaldt for Abu Mazen) og Israels forsvarsminister Benny Gantz i dennes private bolig i den israelske by Rosh HaAyin. Mødet er det første af sin slags siden 2010, skriver den israelske nyhedkanal N-12 (artiklen er oversat fra hebraisk).

Mødet mellem de to ledere har forårsaget stærke reaktioner på begge sider – flere palæstinensiske grupper og den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, kritiserede mødet i skarpe vendinger. Hamas har som erklæret mål at udslette Israel og myrde alle jøder. Hamas anerkender med andre ord ikke Israels ret til at eksistere som en jødisk stat – læs om nogle af reaktionerne HER.

De to ledere diskuterede flere emner hjemme hos Israels forsvarsminister, og flere detaljer fra mødet er kommet frem, hvilket er lige så interessant som den omstændighed at mødet overhovedet fandt sted. Fra israelsk side var fokus at hjælpe PA økonomisk og ifølge N-12, ved Abbas at Israels premierminister Naftali Bennett, ikke vil gå efter et politisk træk under den nuværende regering, men de to diskuterede også sikkerhedsspørgsmål i Judæa og Samaria (Vestbredden). Er af de store bekymringer som PA og Israel deler, er terrorgruppen Hamas’ forsøg på at overtage de palæstinensiske selvstyre områder i Område A og B i Judæa og Samaria.

I går kunne MIFF berette om 2021-statistikken fra Israels forsvarshær over terrorangreb (læs statistikken HER). Noget af det som springer i øjnene, er udviklingen i Gaza kontra Judæa og Samaria. I Gaza har der været forbavsende stille siden Operation Guardian of the Walls (seneste Gaza-krig i maj 2021, hvor den iransk-støttet terrorgruppe Hamas i løbet af blot 11 dage, angreb israelske byer med over 4.300 rakketangreb – læs om Hamas HER. Læs om Irans rolle HER). Siden maj 2021, er der blevet registreret 5 raketangreb fra Gaza mod Israel. I samme periode er terroraktiviteterne mod Israel i Judæa og Samaria (Vestbredden) steget. Læs hvorfor Hamas vil bevare roen i Gaza samtidig med at de opildner til terror i Judæa og Samaria HER.

Under mødet mellem PA-præsident Abbas og forsvarsminister Gantz, sagde Abbas blandt andet at selv “med en pistol for tindingen, ville han “gøre alt for at forhindre intifada eller en eskalering i områderne.” Ifølge N-12 er det er en meget interessant udtalelse. På den ene side stemmer udtalelsen overens med PA-præsidentens politiske linje når det gælder de palæstinensiske sikkerhedstjenesters linje. Det bør bemærkes at PA og Israel i henhold til Oslo-aftalerne, indgået mellem parterne i 1993, er forpligtet til at samarbejde om sikkerheden i Område B i Judæa og Samaria. I Område A har de palæstinensiske sikkerhedsstyrker det fulde ansvar for sikkerhed og kontrol. I Område C hvor Israels bosættelser også ligger, har Israel den fulde kontrol og ansvar.

I hvor høj grad de palæstinensiske sikkerhedsstyrker rent faktisk formår at opretholde ro og sikkerhed kan diskuteres:

Den 2. december kunne MIFF eksempelvis berette om at en asende palæstinensisk folkemængde var gået til angreb mod to israelere som ved en fejl var kørt ind i byen Ramallah hvor PA’s hovedkvarter også ligger. Klip fra lynch-forsøget mod israelerne viser blandt andet af de rasende palæstinensere angreb og satte ild til israelerne mens de sad i bilen ved torvet i Ramallah, læs mere HER.

Den 12. oktober 2000 blev de to IDF-reservister Vadim Norzhich og Yosef Avrahami lynchet af en stor palæstinensisk folkemængde. Det skete mens de var tilbageholdt på el-Bireh politistation i byen Ramallah som er under PA’s kontrol. De to IDF reservister var gået ind i Ramallah ved en fejl, det skriver avisen Jerusalem Post.

PA udbetalte efterfølgende terrorløn til 15 af morderne. Læs MIFF’s artikler om hvordan dansk bistand bliver misbrugt af PA til at udbetale terrorløn til dømte terrorister med israelers liv på samvittigheden her.

Medio november kunne MIFF berette om stigende problemer med voldelige episoder og mere eller mindre lovløse tilstande i PA’s selvstyreområder samt at PA som har kontrol og ansvar for selvstyreområderne kritiseres for ikke at gøre hvad der skal gøres for at opretholde lov og orden i gaderne – læs HER.

Og så er der naturligvis spørgsmålet om PA’s voldsomme korruption – læs HER, meningsmålingerne som viser at palæstinenserne vil af med Abbas – læs HER og PA’s misbrug af dansk bistand til udbetaling af terrorløn til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden – se Folketingets debat om misbruget HER.

Medio december kunne MIFF berette om at den 25-årige baby-far, Yehuda Dimentman blev myrdet af nakkeskud under terrorangreb i Judæa og Samaria af palæstinensiske terrorister, efter de havde gennemhullet bilen han sad i med skud. Yderligere to israelere blev såret ved angrebet som skete tæt på den israelske bosættelse Chomesh/Homesh. Terroristerne og deres familier er sikret økonomisk og vil modtage flere tusind kroner om måneden af PA, finansieret af dansk PA-bistand og bistand fra alle øvrige PA-donorlande. Læs om terrorangrebet HER. Terrorangrebet skabte stor vrede blandt israelerne og Abbas nævnte sin bekymring over eskalering i området, forsvarsminister Gantz mindede Abbas om, at terrorangrebet som kostede Yehuda livet var årsdag til eskaleringen.

PA-præsident Abbas sagde under mødet med forsvarsminister Gantz, at han i lighed med Israel er bekymret over de iransk-støttet terrorgrupper Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) terroraktiviteter i Judæa og Samaria, især i Jenin. Abbas bad derfor Gantz om at Israels forsvars hær (IDF) giver de palæstinensiske sikkerhedsstyrker flere magt beføjelser i området og samtidigt reducerer deres deres aktiviteter (PA og Israel er som tidligere nævnt, jf. Oslo-aftalerne forpligtet til at samarbejde om sikkerhedsanliggender i Område B i Judæa og Samaria).

Israel har fra sin side, vist sin gode vilje over for PA og Abbas ved at udbetale 100 millioner shekel (svarende til omkring 192 millioner kroner) som forskud på skattebetalinger til PA. I henhold til Oslo-aftalerne er Israel forpligtet til at inddrive skattebetalinger på vegne af PA. Israel tilbageholder det beløb som PA har udbetalt i terrorløn som belønning til terrorister med israelske liv på samvittigheden – læs HER.

Israel giver desuden give 600 palæstinensiske forretningsmænd indrejsetilladelse til Israel, mulighed for at yderligere 500 kan rejse ind i landet samt indrejse i landet for yderligere 500 forretningsmænd samt registrere 6.000 palæstinensere i Israels CPR-register.

I går udtalte forsvarsminister Gantz over for journalister, at “en styrket PA vil svække terrorgruppen Hamas. Derfor afgørende at styrke PA for at øge mere sikkerheden og vi vil kunne nedtrappe vores aktivitet i området.”

Som tidligere nævnt er forsvarsminister Gantz’ officielle møde med PA’s præsident Abbas, det første af sin slags siden 2010. Mødet er en af den israelske regerings nye politik, som går ud på at styrke af det palæstinensiske selvstyre og svække terrorgruppen Hamas. Israels forsvarsminister sagde til Abbas at: “Hverken vi eller palæstinenserne forsvinder herfra”. Mødet skal således ses som et ønske om at opbygge gensidig tillid samt beskyttelse af Israels interesser og båndene til det palæstinensiske selvstyre.

Den 28. december skrev MIFF om PA’s grove misbrug af Jesus og julenissen i deres anti-israelske propaganda:

«En palæstinenser er født i Betlehem» – læs HER

De palæstinensiske myndigheder (PA) benægter flere tusind års jødisk historie i Israel – inkl. at Jesus var jøde. PA bruger grov propaganda til at nægte Israels ret til at eksistere – er det et grundlag at bygge fred på?

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem