Israelere tænder lys formet som davidstjerne hvor 26-årige Eliyahu David Kay blev myrdet af skud på klods hold i gade i Jerusalem af Hamas-terrorist ansat som lærer i Øst-Jerusalem, 21. november 2021. Fire andre israelere blev såret ved terrorangrebet. (Foto: Flash90)

IDF statistik for 2021 viser kraftig stigning i terrorangreb mod israelere

Antallet af terrorangreb, knivangreb og stenkast mod israelere steg i 2021 - se alle detaljer i IDF's statistik.

Israels forsvarsstyrker har netop offentliggjort deres 2021-statistik over antal terrorangreb, hemmelige aktioner, konfiskerede midler som skulle gå til terroraktiviteter mod israelere og andet, skriver Jewish News Syndicate (JNS).

Ifølge den israelske forsvarshærs (IDF) statistik, blev der foretaget snesevis af gråzoneoperationer rettet mod Irans forsøg på at etablere sig militært i Mellemøsten. Israels forsvarsstyrker har ramt tusindvis af mål “i alle arenaer” og brugt store mængder ammunition.

IDF har gennemført “tusindvis af operationelle flyvninger” i løbet af 2021 og gennemført titusindvis af specielle operationer – IDF kommer ikke nærmere ind på detaljerne omkring operationerne.

Den israelske flåde udførte har gennemført omkring 100 operationer, inkl. “snesevis af specielle operationer,” udtaler IDF.

I Gaza har der været forbavsende stille siden Operation Guardian of the Walls (seneste Gaza-krig i maj 2021, hvor den iransk-støttet terrorgruppe Hamas i løbet af blot 11 dage, angreb israelske byer med over 4.300 rakketangreb – læs om Hamas HER. Læs om Irans rolle HER). Siden maj 2021, er der blevet registreret 5 raketangreb fra Gaza mod Israel. I samme periode er terroraktiviteterne mod Israel i Judæa og Samaria (Vestbredden) steget. Læs hvorfor Hamas vil bevare roen i Gaza samtidig med at de opildner til terror i Judæa og Samaria HER.

Antallet af terrorangreb i 2021 steg til 61 – det er næsten en fordobling i forhold til 2020, hvor der var 31 terrorangreb og mere end tre gange så meget som i 2019, hvor der var 19 terrorangreb.

Også antallet af stenkast og kniv-terrorangreb steg i 2021.

I 2021 beslaglagde IDF over 11 millioner shekel (svarende til over 21 millioner kroner), det er en stor stigning i forhold til perioden 2018-2020.Facebook
Twitter
Email
WhatsApp