Palæstinenserne har fået nok af PA-korruption

Flere og flere i det palæstinensiske samfund vil vælte de palæstinensiske myndigheder (PA).
En kendt kritiker af de palæstinensiske myndigheder døde da han blev arresteret af palæstinensiske sikkerhedsstyrker. Her ses et af sikkerhedsstyrkernes medlemmer i civilt i Judæa og Samaria (Vestbredden) 10. juni 2021. (Foto: Nasser Ishtayeh/Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

De seneste uger har der været stigende utilfredshed og demonstrationer mod de palæstinensiske myndigheder (PA) som har kontrollen over Område A & B i Judæa og Samaria (Vestbredden). Protesterne mod hvad palæstinenserne kalder for undertrykkelse, er taget til i styrke efter PA-sikkerhedsstyrker dræbte den kendte oppositionsaktivist Nizar Banat, skriver Israel Hayom.

Danmark og de øvrige PA-giverlande anser PA for at være en moderat og officiel samarbejdspartner som de pumper milliarder ind i. Læs om PA’s misbrug af dansk bistand til terroraktiviteter, terrorløn til terrorister med israelske liv på samvittigheden og andet.

Læs: Kritiserede de palæstinensiske myndigheder på sociale medier – døde under arrest. De palæstinensiske myndigheder slår hårdt ned på opposition og kritikere.

Læs: Palæstinensiske demonstranter kræver Abbas går af – EU giver Abbas 3 milliarder kroner. Mens gaderne koger i Ramallah og demonstranter kræver at PAs præsident Abbas går af, har EU netop givet PA 3 milliarder kroner i lån, hvad vil milliarderne mon gå til?

Læs: Palæstinensiske journalister beder om FN-beskyttelse mod palæstinensiske myndigheder. Har det ikke journalistisk interesse i Danmark at dække hvad palæstinensiske journalister udsættes for af de palæstinensiske myndigheder (PA) som EU og Danmark støtter med milliarder?

Ifølge ny rapport fra Middle East Media Research Institute (MEMRI), er tilfredsheden med PA stigende i det palæstinensiske. Palæstinenserne er trætte af PA’s korruption og fraværet af demokrati. Utilfredsheden ikke mindre af at PA’s præsident Mahmoud Abbas aflyste PA-valget som skulle være afholdt tidligere i år af frygt for at tabe valget til den iransk-støttet terrorgruppe Hamas, som PA tabte til i Gaza i 2006 (Siden 2007 har palæstinenserne de-facto været delt i to. Terrorgruppen Hamas har fuld kontrol over Gaza, mens Fatah-bevægelsen styrer de palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) i Judæa og Samaria (Vestbredden). Palæstinenserne har i dag to præsidenter, to premierministre, en lovgivning som er ude af funktion og har været ude af stand til at afholde valg. Det betyder blandt andet også at de ikke overholder folkerettens betingelser for at blive anerkendt som en stat). Læs hvorfor “Palæstina” er en fantaststat HER. Læs om det aflyste PA-valg HER. Læs om terrorgruppen Hamas HER. Læs om Irans rolle HER.

Demonstranter kalder nu for at “PA skal væltes”.

PA har derfor iværksat moddemonstrationer med Fatah-medlemmer (Fatah er partiet som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder) og påstår at protesterne er “et kupforsøg ledet af Hamas.” Fatahs næstformand Mahmoud Al-Aloul udtalte: “Lad være med at provokere Fatah, vi vil ikke vise barmhjertighed over for nogen!”

Læs: Fejrede terrorårsdagen med at afbrænde jødisk by. Den palæstinensiske befrielsesorganisation Fatah har udført terror siden 1965.

Læs: Hjælp MIFF med at protestere over, at Facebook lader Fatah fremme terror mod israelere.

Palæstinensisk presse har ifølge rapporten kritiseret Fatahs håndtering af drabet på Banat og Fatah-embedsmændenes adfærd i stærke vbendinger.

Akademikere, intellektuelle, nuværende og tidligere politikere har udtrykt skuffelse over at Fatah som i sin tid blev grundlagt som en national frigørelsesbevægelse, er blevet et regeringsparti som “forsvarer PA blindt mod legitim kritik.”

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelTerrorgruppen Hamas nægter FN-team at undersøge terrortunnel under skole i Gaza
Næste artikelTerrorister fremstilles som civile ofre
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise