Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

HRW ude med ny anti-israelsk propaganda

Her ses lastebiler med nødhjælp i Gaza, der er kommet ind i enklaven via Kerem Shalom grænseovergangen fra Israel, 18. december 2023. (Foto: Flash90)
Man må spørge Human Rights Watch (HRW) og medierne der hopper med på deres propaganda, hvorfor sender Israel endnu mere nødhjælp ind i Gaza hvis de ville udsulte dem?

Hvis du forventer at høre om 7. okotber-massakren mod Israel fra Human Rights Watch (HRW), vil du blive skuffet.

HRW har sin egen dagsorden og den inkluderer ikke info om at Israel for altid blev forrandret efter 7. oktober-massakren mod Israel, der har kostet over 1,200 livet, nu er antallet af sårede steget til over 11,000grove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, børn og mænd, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 12.000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin. Massakren ramte ALLE israelere hårdt på tværs af religion, etnicitet og køn, inkl. israelske minoriter.

HRW vil heller ikke fortælle dig at Israels forsvarshær (IDF) siden ultimo oktober, har været i gang med deres landoperation i Gaza for at redde gidslerne hjem og sørge for at 7. oktober-massakren ikke vil gentage sig. I går kunne MIFF fortælle IDF havde fundet den hidtil største Hamas-terrortunnel i Gaza. Terrortunellen, der strækker sig over flere km, er så bred at du kan køre igennem den med din bil.

I byen Beit Hanoun i Gaza fandt IDF-soldater Hamas-baser i skoler og offentlige bygninger, inkl. våben og tunnelskakter til Hamas-terrortuneller. Terror-tunnelnetværket løb blandt andet under Beit Hanouns rådhus, en af byens moskeer, en fodboldbane og en børnehave.

Nu har IDF fundet kufferter fyldt med penge (omkring 10 millioner kr) hjemme hos et højtstående Hamas-medlem i Jabalya-området i Gaza by. Derudover havde han også mange våben på lager. Det er ikke første gang IDF finder store kontante beløb hjemme hos terrorister i Gaza.

Det er ikke noget nyt at Human Rights Watch (HRW) i årevis har dæmoniseret og anklaget Israel, inkl. frodrejning af sandheden. HRW var aktive under Durban-konferencen i 2001, hvor deltagerne blev opfordret til «fuldstændig international isolation af Israel som apartheidstat».

HRW har også slynget om sig med ord som «krigsforbrydelser» mod Israel.

Derfor er det ikke underligt at HRW igen er ude med en ny anti-israelsk propagandakampagne. Nu påstår HRW at Israel bruger sult som et våben mod de civile i Gaza. HRW henviser til udtalelser fra Israels forsvarsminister, der i starten af krigen sagde at Gaza skulle belejres: – Jeg har beordret fuldstændig belejring af Gaza, fvs. ingen strøm, mad, brændstof, alt vil være lukket ned, sagde Yoav Gallant 9. oktober.

Er det en krigsforbrydelse som HRW påstår? Blev Cecilie Hellestveit spurgt af NRK den 15. oktober. Hellestveit er norsk jurist med speciale i samfundsvidenskab og doktorgrad i krigens folkeret, Hellestveit svarede at hun anså belejringen af Gaza for at være lovlig, jf. folkeretten.

Hellestveit forklarede det med at det er lovligt at udføre tiltag som en del af indledningen, af en landoperation mod terrorgrupperne i Gaza.

Kort efter landoperationen blev blokaden mod Gaza ophævet og forsyningerne kom ind i enklaven. Allerede 12. november kom der meldinger om at over 14.300 tons nødhjælp var kommet ind i Gaza.

Israels forsvarshær inviterede det internationale samfund til at hjælpe med koordering af ubegrænset nødhjælp til Gaza: – Der er ingen begrænsning på mængden af mad, vand og medicinsk udstyr, der kan komme ind i Gaza. Vi inviterer det internationale samfund til at koordinere nødehjælpen og vi vil tilrettelægge det.

Allerede ultimo oktober genåbnede Israel vandforsyningen til Gaza.

HRW har egen dagsorden – alligevel komme HRW med nye anklager i rapporten, der ukritisk er blevet gengivet i norske og danske medier, inkl. DR. Omar Shakir fra HRW, der i sin tid fik inddraget sit visum af Israel efter han opildnede til at Israel skulle udslettes, er gået i front med HRW’s nye Israel-anklager.

HRW har taget udtalelser fra israelske ledere og flettet dem sammen så de passer med HRW’s egen dagsorden.

Sjovt nok nævner HRW ikke at terrorgruppen i stor stil stjæler internaional nødhjælp som de sælger videre på det sorte marked. Det har igennem flere år været et velkendt og veldokumenteret problem. Den 16. oktober anklagede FN-agenturet UNRWA, Hamas for at stjæle deres nødhjælp. Flere indbyggere i Gaza har også fortalt at nødhjælpen aldrig når frem til dem.

Samme melding kommer fra Israel og Israel afviser HRWA’s seneste anklage om at de skulle udsulte indbyggerne: – Human Rights Watch har ikke fordømt 7. okotber-massakren mod vores indbyggere. Så længe HRW lukker øjnene for israelernes lidelser og isralernes menneskerettigheder, har de ikke noget moralsk grundlag for at tale om det der sker i Gaza, siger Lior Haiat, der er talsperson for Israels udenrigsministerium.

Den 15. december besluttede Israels regering at genåbne Israels grænseovergang Kerem Shalom mellem Israel og Gaza. Grænseovergangen har været lukket siden 7. oktober-massakren mod Israel.

Med genåbning af grænseovergangen vil Israel sørge for at endnu mere nødhjælp kan nå ind i Gaza. Målet er mindst 200 lastbiler dagligt skal kunne komme ind i enklaven med nødhjælp. Det svarer til mere end ti gange så meget nødhjælp end der kom ind før krigen

Man må spørge HRW og medierne der hopper med på deres propaganda, hvorfor sender Israel endnu mere nødhjælp ind i Gaza hvis de ville udsulte dem?

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem