Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Stående Hamas-ordre til gidslernes vogtere: – Skyd dem hvis IDF forsøger at redde dem

En mand ser på kæmpe plakat med nogle af de 240 gidsler, der har siddet fanget i Gaza siden 7. oktober-massakren mod Israel, Jerusalem 22. november 2023. (Foto: Flash90)
120 gidsler venter stadig på at blive reddet.

– En vellykket gidselredning i et fjendtligt miljø er nok den sværeste militære operation der findes. Jeg har været involveret i redningen af ​​britiske gidsler i Irak og Afghanistan. Det er sjældent, at de lykkes, sagde Oberst Richard Kemp, der stod i spidsen for de britiske styrker i Afghanistan

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, har israelske styrker gennemført flere redningsoperationer for at redde gidsler fra Gaza. Læs om nogle af dem her og her.

I weekenden formåede israelske styrker at redde Noa, Shlomi, Andrey og Almog hjem.

Stigende frygt for danske Yitzhak, baby Kfir og de andre tilbageværende gidsler i Gaza, 120 gidsler sidder fortsat fanget i Gaza. Blandt dem er danske Yitzhak og lille baby Kfir. Under massakren blev over 250 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd kidnappet af bevæbnede terrorister til Hamas-kontrolleret Gaza. Siden blev få gidsler frigivet mod at Israel løslod flere hundrede terrorister dømt for alvorlige terrorangreb. Derudover har israelske styrker fundet flere myrdede gidsler og det vides ikke, hvor mange gidsler fortsat er i live efter måneders fangeskab under umenneskelige forhold. Ingen international organisation – heller ikke Røde Kors har besøgt gidslerne eller sørget for at give dem nødhjælp og livsnødvendig medicin. Flere af gidslerne blev såret eller var alvorligt syge, da de blev kidnappet. Verden har svigtet og glemt gidslerne.

Oberst Kemp udtaler om gidslerne, der fortsat sidder fanget: – Vi må håbe, at IDF og efterretningstjenesten Shin Bet, vil kunne få fat i flere efterretninger så de kan redde flere gidsler hjem. Samtidig må vi huske, hvor svært det er at gennemføre vellykkede redningsoperationer. Efter Operation Arnon, er der ingen tvivl om, at Hamas vil være endnu mere på vagt for at undgå flere lignende nederlag i fremtiden.  

Nu er der kommet informationer frem om, at Hamas’ ledelse har givet “stående ordrer” til terrorister, der holder gidsler fanget: – Har I mistanke om ​​at israelske styrker er på vej, så skyd gidslerne. Det har sraelske embedsmænd fortalt New York Times, skriver Times of Israel.

I en ny rapport udgivet et par dage efter de seneste gidsler blev reddet hjem, står blandt andet, at hvis Hamas’ påstand om, at gidsler blev dræbt under redningsoperationen, “kan det tænkes, at terroristerne myrdede dem”. Rapporten påpeger også, at Israels forsvarshær (IDF) har afvist Hamas-påstanden om, at tre gidsler blev dræbt af israelske luftangreb.

USA’s militær har hjulpet israelske styrker med redningsoperationerne seneste, ved at opsætte overvågningsdroner over Gaza.

Britiske og amerikanske droner har indsamlet efterretninger, som israelske droner ikke kunne indsamle.

Israel bruger jordbaserede sensorer til at kortlægge Hamas’ enorme underjordiske netværk af terror tunneler – det kan dronerne ikke. Droner har infrarøde radar som registrerer varmen, der afgives fra terroristerne, der går op eller ned i terror tunnelerne.

Israel og USA’s efterretningsudveksling, er blevet udvidet for at redde gidslerne hjem, ifølge nuværende og tidligere amerikanske embedsmænd. USA og Storbritannien er “en del af den største efterretnings indsats i Israels historie,” siger Avi Kalo, der er oberstløjtnant i IDF-reserverne.

Det menes at en lille gruppe gidsler holdes fanget som menneskelige skjolde tæt på Hamas-leder Yahya Sinwar.

Man har længe ment at Sinwar gemmer sig i terror tunneler i Rafah, men nu menes det, at han gemmer sig i Khan Younis, i et kæmpe underjordisk netværk af terror tunneler. USA og Israel kan ikke finde frem til hans præcise placering.

I krigens start troede flere efterretningsfolk, at de fleste gidsler blev holdt fanget i terror tunneler. Men nu viser det sig, at det måske ikke var tilfældet, fordi det er svært for Hamas-ledelsen at leve under jorden i flere måneder. Det menes nu, at flere gidsler holdes fanget hos Hamas-terrorister i deres private hjem.

Efter den seneste redningsoperation peger alt på, at Hamas vil flytte gidslerne ned i terror tunneler, hvor israelske styrker vil få svært ved at nå dem. 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem