Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israels FN-ambassadør: Hvorfor har FN intet gjort for gidslerne?

Her ses nogle af gidslerne, der blev kidnappet til Gaza under 7. oktober-massakren mod Israel. Tel Aviv 9. april 2024. (Foto: Flash90)
Efter mere end 200 dage har FN endnu ikke stået op for gidslerne, der blev kidnappet til Gaza under den værste massakre mod jøder siden Holocaust.

Den 7. oktober 2023 stormede flere tusind terrorister ind over grænsen til Israel fra Hamas-kontrolleret Gaza. Terroristerne gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre og mænd.

Værste masskre mod jøder siden Holocaust, Massakren var den værste mod jøder siden Holocaust og kostede over 1.200 liv, men alle israelere på tværs af religion, etnicitet, køn og alder blev hårdt ramt.

Over 250 gidsler blev kidnappet til Gaza, udover de bestialske mord og massevoldtægter som terroristerne filmede og spredte på sociale medier, blev over 250 børn, kvinder, ældre og mænd kidnappet til Gaza. Det yngste gidsel er baby Kfir som var 9. mdr, da bevæbnede terrorister kidnappede ham med hans forældre. Det ældste gidsel er 86-årige Shlomo som overlevede Farhud-massakren mod Iraks jøder i 1941. Det danske gidsel er 69-årige Yitzhak som Danmark ikke har fået livstegn fra.

Ingen international organisation har besøgt gidslerne og det vides ikke om de fortsat er i live efter mere end 200 dages fangeskab under umenneskelige forhold

Hvorfor har det taget FN over 200 dage at tale om gidslerne? For første gang siden massakren, har FN haft spørgsmålet om gidslerne til debat. Fra FN-talerstolen, sagde Israels FN ambassadør Gilad Erdan: – Se ind i øjnene på gidslernes familier og giv dem svar! Hvilket pres har FN lagt på Hamas? Hvorfor har FN ikke fordømt massakren mod Israel? Hvorfor har FN ikke krævet at Hamas giver Røde Kors adgang til at besøge gidslerne? Hvorfor har FN ikke iværksat sanktioner mod Hamas’ ledelse? FN har intet gjort for vores gidsler!

Over 200 dages mareridt, Shoshan Haran er en af de mange israelske mødre som gemmenlevede enhver mors værste mareridt. Den 7. oktober 2023 blev hun kidnappet med sin datter og to af sine børnebørn til Gaza. I dag ser hun konsekvenserne på sit 3-årige barnebarn som var en af de få heldige, der blev frigivet mod at Israel løslod flere hundrede terrorister dømt for alvorlige terrorangreb. Under uformelt møde i FN’s Sikkerhedsråd på foranledning af USA, sagde Shoshan: – Tre uger efter vi blev frigivet, turde Yahel ikke tale – hun hviskede af frygt for at give lyd fra sig. Hun gemte sig og turde ikke forlade hjemmet. Hun tissede i sengen og havde mareridt. Yahel var bange for at blive kidnappet igen, skriver Times of Israel.

USA’s hensigt med FN-mødet er “fordømmelse af kidnapningerne under 7. oktober-massakren mod Israel som et psykologisk terror-redskab.”

En mors smerte, Ayelet Samerano mistede sin søn. Han blev myrdet af terrorister under massakren, men det var ikke nok for terroristerne som kidnappede hans lig til Gaza. Nogle af de terrorister som Israel fangede, har fortalt at de blev lovet 70.000 kr for hvert gidsel de tog med sig til Gaza. En af de mest bestialske historier fra massakren, er historien om 19-årige Adir som blev myrdet og halshugget, hvorefter terroristerne kidnappede Adirs hoved til Gaza, hvor en terrorist forsøgte at sælge det for 65.000 kr. Læs om IDF’s operation for at få Adirs hoved hjem så han kunne blive begravet i hel tilstand.

FN’s Sikkerhedsråd har vedtaget 3 resolutioner med opfordring til øjeblikkelig og betingelsesløs frigivelse af gidslerne.

USA’s FN ambassadør Linda Thomas-Greenfield tilføjer: – Alligevel har Hamas og de andre terrorgrupper ikke frigivet gidslerne. Vi må igen kræve at Hamas frigiver alle gidslerne. Det vil redde liv på alle sider.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem