Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Formand for Udenrigspolitisk Nævn: – Vi holder fast i håbet om at dansk gidsel i Gaza er i live

TV2's mellemøstekorrespondent Rasmus Tantholdt talte med dansk-israelske Itzhak Elgarats bror om at håbe på det bedste og frygte det værste 6 måneder efter hans bror blev kidnappet til Gaza. (Foto: Skærmdump: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2024-04-07-dansk-gidsel-draebt-i-israelsk-luftangreb-siger-hamas)
Danske Itzhak har siddet fanget som gidsel i mere end 6 måneder.

Mindst 30 dræbte gidsler, siden massakren er der kommet flere meldinger om dræbte gidsler, der holdes fanget af terrorister i Gaza. Det vurderes at omkring 30 ud af de 134 tilbageværende gidsler er dræbt. Ultimo 2023 blev nogle af 250 gidsler frigivet mod at Israel løslod flere hundrede terrorister dømt for alvorlige terrorangreb.

Senest blev 47-årige Elad fundet dræbt i Gaza af Israels forsvarhær. Elad var landmand og social aktivist. Han boede i samme kibbutz som danske Itzhak og blev også kidnappet til Gaza under massakren.

MIFF har skrevet flere artikler om dansk-israelske Itzhak Elgarat som var blandt de mere end 250 israelske- og udenlandske statsborgere, der blev kidnappet til Hamas-kontrolleret Gaza under 7. oktober-massakren mod Israel.

Hvor er de danske myndigheder? Den 7. marts viste MIFF dokumentaren Supernova: The Music Festival Massacre. I den forbindelse holdt Israels ambassade et før-møde for at give Itzhaks familie en stemme. Under mødet fortalte de om de danske myndigheders manglende hjælp og et liv i undtagelsestilstand. Itzhak var en ud af mere end 250 babyer, børnkvinderældre og mænd, der blev kidnappet til Hamas-kontrolleret Gaza under 7. oktober-massakren. Siden massakren har familien rejst rundt i flere lande for at få politikere, medier og andre til at kræve Itzhak og de øvrige gidsler frigivet.

På 6. måneders dagen for 7. oktober-massakren mod Israel, meddelte terrorgruppen Hamas at danske Itzhak var blevet dræbt. Itzhaks bror udtalte til TV2: – Hvis han overlever, er det et mirakel. Hvis nogen overlever, er det et mirakel.

Holder fast i håbet om at Itzhak er i live – formand for Udenrigspolitisk Nævn i Folketinget, vil ikke opgive håbet. Til TV2 udtaler Michael Aastrup Jensen (V): – Før vi får et endegyldigt bevis, er det vigtigt at holde fast i håbet, ikke mindst af hensyn til de mange venner og pårørende, der er.

Hverken Israel eller Danmark har det endegyldige bevis for at Itzhak er blevet dræbt.

Michael Aastrup Jensen holder Hamas ansvarlig for Itzhaks og de andre gidslers skæbne, det var Hamas-terrorister, der kidnappede Itzhak og de 250 andre israelske- og udenlandske statsborgere under massakren.

Mindst 30 dræbte gidsler, siden massakren er der kommet flere meldinger om dræbte gidsler, der holdes fanget af terrorister i Gaza. Det vurderes at omkring 30 ud af de 134 tilbageværende gidsler er dræbt. Ultimo 2023 blev nogle af 250 gidsler frigivet mod at Israel løslod flere hundrede terrorister dømt for alvorlige terrorangreb.

Senest blev 47-årige Elad fundet dræbt i Gaza af Israels forsvarhær. Elad var landmand og social aktivist. Han boede i samme kibbutz som danske Itzhak og blev også kidnappet til Gaza under massakren.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem