Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Hvad skete der med 76-årige Bilha?

Bilha og Yakov levede i idylisk lille samfund tæt på Gaza. Yakov blev brændt i deres hjem under 7. oktober-massakren mod Israel - ingen ved hvad der skete med hans elskede Bilha. (Foto: Privat)
Blev hun brændt sammen med sin mand under 7. oktober-massakren mod Israel? Blev hun kidnappet til Gaza?

7. oktober-massakren mod Israel er den værste mod jøder siden Holocaust. Den 7. oktober 2023 stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinderældre og mænd – alle var legitime mål på tværs af religion, etnicitet og køn. Over 1.200 blev myrdet med ubeskrivelig brutalitet, utallige blev massevoldtaget, flere tusind blev såret og mindst 250 blev kidnappet til Gaza. Hverken Røde Kors eller andre internationale organisationer har besøgt gidslerne, der holdes fanget under umenneskelige forhold.

Intet tilbage, mange massakre-ofre blev brændt i nedbrændte huse og udbrændte biler. Antallet af savnede betød at arkæologer måtte hjælpe med at finde menneskelige rester i asken.

DNA-analyser har hjulpet med at identificere alle de savnede, undtagen 76-årige Bilha.

Idylisk samfund forvandlet til en skygge af sig selv, Bilha Yinon levede med sin mand Yakov i Netiv Ha’asara beliggende tæt på Gaza. Den 7. oktober skrev ægteparret til deres datter, at de havde gemt sig i deres sikkerhedsrum (Mamad) mens raketangrebene fra Gaza lød uden for deres hjem. Deres hjem blev ramt af raketangreb og nedbrændte.

Yakovs jordiske rester fundet i ruinerne – hvor er Bilha? Blev hun brændt sammen med sin mand? Blev hun kidnappet til Gaza? Ingen ved hvad der er sket med hende og familien lever med den konstante smerte og savn. Efter flere måneders søgen, må familien leve med tanken om at Bilha ikke kommer hjem. Derfor har flere familiemedlemmer siddet Shivah uden at kunne begrave hende.

Blev Bilha brændt? Ifølge brandvæsenet kan der ikke findes DNA-spor fordi ægteparrets hjem nedbrændte ved meget høj temperatur. Ifølge krimininalteknikkerne kan der fortsat findes DNA-spor og diskussionen har skabt splid i familien.

Israels forsvarshær (IDF) vil ikke tage stilling til om hun er i live eller ej, så længe hun er savnet. Samtidigt gør IDF alt hvad de kan for at finde ud af, hvad der skete med Bilha så hendes familie kan få vished.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem