Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Sådan bruger terrorgrupper sociale medier til at rekruttere børn og unge

Palæstinensiske børn viser deres støtte til den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kotrolleret Gaza siden 2007. På billedet deltager børn med våben i fejring af Hamas' 35-års fødselsdag, Gaza, 14. december 2022. (Foto: Majdi Fathi/TPS)
Palæstinensiske terrorgrupper lægger mange kræfter i at rekruttere børn og teenagere via sociale medier.

Det er desværre ikke noget nyt at børn og unge udnyttes af palæstinensiske terrorgrupper i væbnet kamp mod Israel – se eksempler her.

Sociale medier spiller en stigende rolle i rekruttering af børn og unge som terrorister, fortæller israelsk militærkilde til Jewish News Syndicate (JNS).

Kilden understreger at terrorgruppernes misbrug af sociale platforme til at rekruttere børn og unge ikke er en ny taktik, men måden det sker på og omfanget er ny.

Under Anden Intifada (2000-2005) der kostede over 1.100 israelere livet, gik det verden rundt da 16-årige Hussam Abdo i 2004 blev stoppet ved en militærkontrolsted i Huwara iført selvmordsbombebælte med 8 kg sprængstof. Under sin afhøring fortalte han, at han ikke var populær i skolen og blev tilbudt 100 shekel (svarende til omkring 190 kr) for at sprænge sig selv i luften. Al-Aqsa Martyr Brigaderne tog ansvar for terrorforsøget. Al-Aqsa Martyr Brigaderne er en koalition af væbnede grupper/terrorgrupper tilknyttet Fatah – partiet bag de palæstinensiske myndigheder (PA) som Danmark og andre donorlande finansierer via deres skatteydere

Siden 2004 har smartphones og sociale medier revolutioneret terrorgruppernes rekrutteringsmetoder.

Den militære kilde fortalte JNS at det palæstinensiske uddannelsessystem tidligere var palæstinensernes vigtigste redskab til at rekruttere børn og unge til terrorgruppernes rækker. I dag er børn og unges smartphone blevet det vigtigste rekrutteringsværktøj og det virker.

FN’s generalsekretær António Guterres palæstinensiske opfordrerede i 2019 terrorgrupper til at stoppe rekruttering af børn og unge. Opfordringen var blandt andet henvendt til de iransk-støttede terrorgrupper Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ). Brug af børn og unge i væbnet kamp er ulovlig jf. internationale konventioner som beskytter børn – terrorgrupperne ignorerede FN.

Terrororgrupperne går målrettet efter rekruttering af palæstinensiske børn og unge, men har især fokus på rekruttering af teenagere.

Israels forsvarshær (IDF) har overvåget, hvordan den nye terrorgruppe Lions’ Den med base i den PA-kontrolleret by Nablus i Judæa og Samaria (Vestbredden) rekrutterer teenage-terrorister.

Terrorgruppen er rigtig god til at bruge sociale platforme som TikTok, hvorfra unge palæstinensere rekrutteres til at begå terrorangreb mod Israel.

– Terrorgrupperne har to mål med at bruge sociale medier – rekruttering, mindreårige får besked om at møde terroragenter og deltage i terroraktiviter. Det andet mål er at hjernevaske de unge med propaganda om at jøder og israelere er onde zionistiske besættere og få de unge til at begå vold, siger kilden til JNS.

De mere etablerede terrororgrupper som Hamas og PIJ bruger sociale medier til at fremme deres fortællinger i længere klip. De lokale terrorfraktioner i Samaria, er de mest dygtige til at producere korte TikTok-klip som taler til den yngste generation, fortæller kilden.

Palæstinensiske børn hjernevaskes fortsat i skolen af de palæstinensiske myndigheder (PA), der får milliarder af Danmark, Tyskland, EU, USA og andre donorlande. Palæstinensiske børn opfører skole- og børnehave skuespil, hvor de simulerer kidnapning af IDF-soldater eller dræber israelske civile.

I PA’s skolebøger lærer små palæstinensiske børn at israelere er dæmoniske “zionistiske fjender” og enhver mulighed for sameksistens afvises. Det er vist ikke nødvendigt at uddybe hvad den massive anti-israelske/antisemitiske propaganda gør ved små børns ikke-fædigudviklet hjerne.

24 palæstinensiske skoler i Judæa og Samaria er opkaldt efter terrorister, inkl. Abu Daoud – hjernen bag Sorte Septembers München-massakre i 1972 som kostede 11 israelske atleter livet.

Hvor meget er israelske liv værd i PA’s terror-løn? PA udbetaler terrorløn til dømte terrorister som tak for at dræbe israelske børn, kvinder og mænd i brutale terrorangreb. Terroristernes familier får også løn og ære for deres “offer” i terrorkrigen mod Israel. PA’s besked til palæstinensiske unge klar – dræb, bliv dræbt, få ære, giv din familie økonomisk sikkerhed. Alt det er de danske skatteydere med til at finansiere via dansk PA-bistand.

I PA’s moskeer opfordrer imamer også til vold – palæstinenserne udsættes for indoktrinering fra vugge til grav.

IDF vuderer at omkring 90% af de palæstinensiske mindreårige, der blev såret eller dræbt under sammenstød med IDF var terrorister.

Den israelske kilde tilføjer: – Det betyder, at de enten var bevæbnet eller angreb med brandbomber og sten – alle livsfarlige våben.

For IDF er angreb med sten en gråzone, derfor er der flere faktorer som spiller ind når IDF vurderer om stenkast er livsfarlige. Nogle israelske soldater er udstyret med ikke-dødelige redskaber til at sprede optøjer, men de kan ikke være tilstede ved alle hændelser og i Israel sker der stort set daglige optøjer eller andre potentielt livsfarlige hændelser.

I de hændelser, hvor palæstinensiske mindreårige eller ubevæbnede er døde, kan IDF iværksætte interne undersøgelser, og militære kilder understreger, at de gør alt for at undgå at det sker

– Men den anden side vil have at medierne viser døde børn og udnytte den internationale arena som en platform til at sprede deres anti-israelske propaganda. Desværre virker det og det er meget effektivt.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem