Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Hamas har henrettet klanleder i Gaza for at ville hjælpe med levering af nødhjælp

Terrorgruppen Hamas har haft den fulde kontrol over Gaza siden 2007. (Illustratonsfoto: IDF)
Saleh Doghmush var leder af en af ​​de mest magtfulde klaner i Gaza

Saleh Doghmush var klanleder af en af de mest magtfulde klaner i Hamas-kontrolleret Gazaskriver Yediot Ahronot.

Saleh Doghmush blev dræbt efter rapporter om, at Israel havde bedt ham og hans klan om hjælp til at sørge for levering af nødhjælp til indbyggerne i Hamas-kontrolleret Gaza.

Doghmush klanen har stor indflydelse og råder over mange våben i Gaza.

Som en direkte konsekvens af 7. oktober-massakren mod Israel, har Israel siden ultimo oktober 2023 været i gang med en militær operation mod terrorgruppen Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007.

Krigen i Gaza har ført til et kollaps af det meste af enklavens civile infrastruktur. Derfor har Israel forsøgt at få de palæstinensiske klaner i Hamas-enklaven til at overtage nogle af de civile opgaver – eksempelvis at føre tilsyn med fordeling af nødhjælpen.

Hamas ser kaos med ​​nødhjælpsleveringen som en fordel for deres propagandamaskine. Derfor har terrorgruppen truet klanerne i deres enklave mod at samarbejde med Israel.

Hamas-truslerne har ført til at de fleste klaner i Gaza har nægtet at samarbejde med Israel. Derudover har mange klaner i Hamas-enklaven svoret troskab til terrorgruppen. Nu har drabet af Doghmush-klanens leder ført til spændte spændinger mellem Hamas og klanerne.

Hamas’ henrettelser af magtfulde og indflydelsesrige ledere fører til modstand og Doghmush-klanen har lovet at hævn, hvilket kan true Hamas’ allerede sårbare position i Gaza.

Hamas er bekymret for, at nogle af de magtfulde klaner, i kølvandet på krigen, vil forsøge at overtage magten i Gaza.

Flere klaner frygter derfor, at Hamas vil misbruge en eventuel våbenhvile med Israel til at angribe dem.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem