Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Vi bomber ikke vilkårligt

Brigadegeneral Omer Tischler i Israels luftforsvaret (IAF). (Foto: IDF)
Brigadegeneral i Israels luftforsvar afviser mediepåstande om brug af såkaldte «dumme bomber».

Omer Tischler er højtstående officer i Israels luftforsvar (IAF), han afviser påstande om at Israel bomber vilkårligt i Gaza og tilføjer at der er strenge procedurer som altid gennemgåes inden bombemål i den Hamas-kontrolleret enklave bombes: – Siden 7. oktober-massakren mod Israel, har Israels lufrvåben gennemgået en præcis, fokuseret og procesbaseret kampagne, udtaler brigadegeneral Omer Tischler, der stabschef i IAF.

I et IAF-klip gennemgår han punkt for punkt luftforsvarets gennemgang af terrormål i Gaza inden de bombes:

Punkt 1. Mål angribes baseret på efterretning og når vores landstyrker har brug for luftstøtte.

Punkt 2. Evakuere civile. Det gør os i stand til at angribe og manøvrere i området med minimal tilstedeværelse af civile.

Punkt 3. Vælge den rigtige ammunition for at minimere utilsigtede skader. Det betyder at vi også kan angribe Hamas når de opererer i civile områder.

Punkt 4. Overvågning i real time. Ved luftangreb følger vi nøje med på målet. Hvis det vi ser ikke svarer til vores procedurer, afbrydes angrebet.

I IAF-klippet kommer Tischler også ind på spredning af påstande om at Israel bomber uden brug af fjernstyring – dvs «dumme bomber».

– Begrebet «dumme bomber» betyder ammunition der ikke er fjernstyret. Det er standard ammunition, der bruges af militære styrker verden over, fortæller IAF-stabchefen.

Den amerikanske nyhedskanal CNN, var de første der kom med påstande om at Israel bruger «dumme bomber». Påstanden blev også spredt af medier i Danmark og Norge. Tischler påpeger at mediedækningen er stærkt misvisende. – Påstande om at den type ammunition rammer vilkårligt og medfører ukontrollerbar skade er misvisende. Selv hvis ammunitionen ikke er styret af GPS, er den nøjagtig. Bomberne falder ned over et nøje kalkuleret punkt, kalkuleret af flyets systemer. Dvs. at piloterne med stor nøjagtighed kan ramme målene, forklarer IAF-stabchefen.

Tischler foklarer også hvorfor der opstår massive krater efter nogle af luftangrebene: – Der bruges kraftig ammunition som detonerer under jorden. På den måde forhindres fragmentering og eksplosionens chokbølje reduceres. Krateret, der opstår efter den slags luftangreb er en indikation for at et militært mål under jorden er blevet bombet, dvs. at angrebet minimere skaden på omgivelserne. Tischler tilføjer: – Blandt de mål vi angriber via luften er raketaffyringsramper, tunnelskakter, kommandocentraler og andre terrormål som du finder overalt i Gaza. Tischler påpeger at Israel som ethvert andet land i krig også begår fejl.

Fejl i krig er uundgåelige: – Jeg vil sige det meget tydeligt, uanset hvor omhyggelige vi er, er fejl under krig uundgåelige. Fejl er sjældne, men de sker. Enhver fejl gennemgås og studeres nøje og vores procedurer bliver altid justeret ved behov.

7. oktober-massakren mod Israel har for altid forandret Israel og verden. Over 3000 terrorister stormede ind over grænsen fra Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd. Massakren har kostet over 1,200 livet, over 12,000 såredegrove seksuelle overgreb og voldtægter af kvinder, børn og mænd, utallige savnede, mindst 240 blev kidnappet til Gaza, over 12.000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin. Massakren ramte ALLE israelere hårdt på tværs af religion, etnicitet og køn, inkl. israelske minoriter.

Som en konsekvens af 7. oktober-massakren, lovede Israel at udslette Hamas. Ultimo oktober igangsatte Israels forsvarshær (IDF) sin landoperation i Hamas-kontrolleret Gaza. Fakta om Gaza: Israel trak sig helt ud af enklaven i 2005 og Fatah som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder (PA) tog over. I 2006 vandt Hamas valget i enklaven og i 2007 begik terrorgruppen et blodigt kup mod Fatah, dvs. at Hamas siden 2007 har haft den fulde kontrol over enklaven. Deres kontrol i enklaven har medført store ødelæggelser og tusindvis af raketangreb- og terrorangreb mod Israel.

Ifølge Hamas er over 20.000 palæstinensere blevet dræbt siden krigen brød ud. Hamas skelner ikke mellem civile, combatanter, dræbte i israelske luftangreb eller Hamas-raketter affyret mod israelske byer, der er eksploderet i Gaza.

Siden 7. oktober har Hamas angrebet flere israelske byer med over 12.000 raketter. Mindst 1.500 af dem er eksploderet i Gaza. Eksempelvis eksploderede en fejlaffyret raket uden for Al Ahli-hospital

Israels forsvarshær (IDF) anslår at mindst 8000 af de dræbte i Gaza var terrorister fra Hamas eller andre terrorgrupper.

Se IAF-klippet her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem