Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel skriver historie i Saudi-Arabien

Forholdet mellem Israel og Saudi-Arabien opblødes. Flere israelere har allerede besøgt Riyadh. Nu skriver Israel igen historie på flere fronter i kongeriget. (Foto: Wikipedia)
For første gang deltager israelske atleter i olympisk sport og UNESCO-møder i Golfens vigtigste kongedømme.

MIFF har igennem længere tid skrevet om den spændende udvikling i forholdet mellem Israel og Saudi-Arabien – Golfens vigtigste kongedømme.

Ultimo august kunne MIFF fortælle at 128 israelske passagerer, der var på vej hjem, måtte nødlande i Saudi-Arabien, hvor de overnattede på hotel ved lufthavnen i Jeddah. Dermed skrev de israelske passagerer historie som de første israelske turister der landede og overnattede i kongeriget, der ikke har diplomatiske forbindelser med den jødiske stat.

De historiske Abraham-aftaler mellem Israel, Emiraterne, Bahrain og Marokko i 2020, har ændret regionen og forholdet til Israel. I dag ses den jødiske stat i højere grad ses som en integreret del af regionen – som det burde være.

Golfens vigtigste kongedømme har ikke diplomatiske forbindelser med verdens eneste jødiske stat.

Israel skriver historie i Saudi-Arabien!
For første gang deltager israelske vægtløftere i VM i vægtløftning i hovedstaden Riyadh – det er første gang israelske atleter deltager i olympisk sport i Saudi-Arabien, skriver DR.

Israelske Celia Gold, Nikol Rubanovich, Artur Mugurdumov og David Litvinov skriver sig således ind i historien!

David Litvinov sagde til Israels nationale kanal KAN: – Det er virkelig en stor ære for os at have den her mulighed. Når alt kommer til alt, så er det en sejr over politik.

Golfens vigtigste kongedømme og verdens eneste jødiske stat har ikke diplomatiske forbindelser, alligevel kunne Oren Shai, der er præsident for Israels Vægtløftningsforbund fortælle at de blev mødt med venlighed, hjælpsomhed og der blev sørget for at atleterne kunne lande i Riyadh uden problemer.

Til Kan fortalte Oren Shai: – Det er en kæmpe stor og meget vigtig dag for os, og vi har tænkt os at skrive historie under denne konkurrence.

– For tre år siden, da konkurrencen blev placeret i Saudi-Arabien, kontaktede jeg Det Internationale Vægtløftnings Forbund (IWF) for at sige, at vi vil med. Han beroligede mig og sagde, at vi ville komme med.

Mohammed Jaloof, der er IWF’s præsident er også taknemmelig: – Det her viser, at den internationale vægtløftningsfamilie er en stærk og forenet familie. Sporten er uden for politik.

Præsident for Israels Vægtløftnings Forbund Oren Shai tilføjer, at nu handler det om at skrive historie – ikke skabe kontroverser:

– Det har ikke været nemt, men det er lykkes, og alt er godt.

– Vores atleter er her for at kæmpe for en kvalifikation til OL, og vi vil ikke prøve at overeksponere besøget eller skabe for meget tumult omkring det, hvis det påvirker eventuelle besøg af andre delegationer i fremtiden, siger han.

History in the making – Israel skriver ohgså historie på andre fronter i Saudi-Arabien. For få dage siden deltog officiel israelsk delegation for første gang i UNESCO møder i Riyadh!


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem