Både israelske jøder og arabere er stolt over å være israelere. (Foto: U.S. Embassy Tel Aviv/Flickr)
Arabiske-israelere og andre minoriteter i Israel har lige rettigheder - der er ikke apartheid i Israel! (Foto: U.S. Embassy Tel Aviv)

Hvorfor er israelske-arabere så glade for at leve i Israel?

Se tallene som Israel-haderne ikke vil have du ser.

MIFF har i årenes løb skrevet utallige artikler om at Israel-haderne i Danmark og resten af verden, i årtier rent ud sagt, har fabrikeret fortælling om den eneste jødiske stat i verden.

James Sinkinson som er præsident for Facts and Logic About the Middle East (FLAME), der kæmper for en mere nuanceret dækning af Israel i verden, kommer med sin kommentar i Jewish News Syndicate (JNS) om den absurde hetz Israel udsættes for verden over, kontra en israelsk virkelighed med sameksistens mellem religioner i den lille jødiske stat i Mellemøsten.

I årenes løb er Israel blevet beskyldt for at praktisere apartheid, folkedrab, myrde børn, jordtyveri, selv antisemitiske blodanklager som stammer fra middelalderen, har haft kronede dage under Corona-krisen – desværre er der dem som tror på enhver anti-israelsk anklage uanset hvor absurd den måtte være. Se blot hvilke anti-israelske resolutioner der vedtages år efter år i FN samtidig med at grove menneskerettighedsovertrædelser verden over ignoreres. Læs mere i vores temside om FN HER.

Læs hvorfor Israel ikke er apartheid-stat HER.

Selvom de absurde anklager mod Israel ikke har hold i virkeligheden, er vi i årtier blevet fordret med dem af medier, politikere, organisationer, “forskere”, menneskerettighedsforkæmpere og mange andre.

Hvad med om de “kloge hoveder” i udlandet som mener at vide hvordan virkeligheden i Israel ser ud, i stedet spurgte israelske-arabere livet i den jødiske stat – hvilket svar tror du de ville give?

Alle undersøgelser af israelske-arabers holdning til at leve i Israel viser at flertallet vil leve under israelsk styre – ikke et palæstinensisk styre. I Jerusalem vil 93% af araberne leve under israelsk styre – læs HER. Samtidig viser undersøgelser også at et flertal af palæstinenserne som lever under de palæstinensiske selvstyre myndigheder (Område A & B i Judæa og Samaria), mener at styrets korruption er blevet værre. Læs HER.

Men fakta interesserer ikke Israel-haderne, skriver James Sinkinson og det er der ifølge ham en god grund til. De fleste Israel-hadere lever i USA og Vesteuropa og har ingen kontakt med Israel eller de to millioner israelske-arabere som lever i landet. De fleste Israel-hadere har ingen indsigt i hvordan det israelske samfund er skruet sammen eller det kludetæppe af kulturer og religioner som lever side om side på et areal svarende til Jylland. Israel-haderne forstår heller ikke den israelsk-palæstinensiske konflikt. I stedet får de deres “viden” om Israel fra grov anti-israelsk propaganda, der har fået frit løb til at sprede sig igennem årtier.

Israel-hadernes Israel-holdning har intet med virkeligheden at gøre i den lille jødiske plet placeret midt i Mellemøsten, og alt at gøre med et radikalt politisk dogme som går på at “Israel er ond – fordi det skal Israel være så vores filosofi kan give mening.”

Israel-haderne ville aldrig kunne få sig selv til at sige at israelske-arabere har samme rettigheder som deres jødiske brødre – selvom det er faktuelt at det har været sådan siden den moderne stat Israel blev oprettet i 1948. Faktisk har minoriteter i Israel en større grad religiøs frihed i Israel end jøder eksempelvis har i dagens Danmark, hvilket må siges at være tankevækkende, ikke?

Israelske-arabere har en frihed i Israel som deres arabiske brødre i resten af Mellemøsten kun kan drømme om:

– Som kristne-israelere i Israel har vi en frihed vores kristne brødre i resten af Mellemøsten kun kan drømme om. – I Irak og Syrien er de fleste kristne så fattige, at de ikke har råd til at fejre jul. I den jødiske demokratiske stat Israel har vi som kristne et godt liv med sameksistens, sikkerhed og frihed, siger kapt. (res.) Shadi Khalloul, talsmand for Christian Israel Defense Forces Officers Forum. Læs HER.

Israelske-arabere har den højeste levestandard i Mellemøsten og økonomiske muligheder som ikke ses andre steder i regionen.

Både israelske-arabere, palæstinenserne som lever under de palæstinensiske selvstyre myndigheders (PA) kontrol i Område A og B i Judæa og Samaria samt palæstinenserne som lever under Hamas-regimet i Gaza, ved godt at Israel behandler deres indbyggere langt bedre end PA-lederne og terrorgruppen Hamas. I modsætning til palæstinenserne som lever i PA-områderne eller i Hamas’ Gaza, udsættes israelske-arabere ikke for overtrædelser af deres basale menneskerettigheder eller afvisning af enhver fred med deres nabo, Israel. Vidste du at PA har dødsstraf for palæstinensere som sælger deres ejendom til jøder i Jerusalem? Læs HER. Vidste du at den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007 har en lov som forbyder kvinder at rejse uden deres mandlige værge? Læs HER. Vidste du at Hamas dømmer til døden ved offentlig hængning ved mistanke om samarbejde med Israel? Læs HER.

Nylige undersøgelser af arabisk-israelere og palæstinensiske indbyggere i Israel har understreget denne virkelighed.

En nylig undersøgelse foretaget af det palæstinensiske medie, Shfa viste at 93% af de arabiske indbyggere i Jerusalem, som stort set alle ikke er og ikke ønsker at blive israelske statsborgere, alligevel foretrækker at lev under israelsk styre frem for palæstinensisk styre – læs HER. Kun 84 ud af de 1.200 arabere i Jerusalem svarede at de ville foretrække at leve under et palæstinensisk styre. Ud af de 84 personer, sagde 79 personer at de ikke ville opgive deres israelske identitetskort – det stemmer jo slet ikke med hvad diverse anti-israelske NGO’er, politikere, medier og mange andre igennem årene har påstået.

Shfa-undersøgelsen er ikke enestående, skriver Sinkinson – en meningsmåling foretaget af Konrad Adenauer Stiftung ved Tel Aviv universitetets Dayan Center i 2017 viste, at 60% af israelske-arabere havde en positiv holdning til staten Israel:

“Bundlinjen er, at der er mere identifikation med Israel end med en mulig palæstinensisk stat,” sagde Michael Borchard, Israels direktør for Konrad Adenauer Stiftung i interview til Jerusalem Post. “De ønsker at blive anerkendt med deres specifikke identitet, men har ingen problemer med at være relateret til Israel.”

Meningsmåling foretaget i 2019 af de progressive forskere Dahlia Scheindlin og David Reis nåede frem til samme resultat. Undersøgelsen viste at 14% af israelske-arabere identificerer sig som “palæstinensere”, 19% identificerede sig som “palæstinensiske israelere”, 46% så sig selv som “arabiske israelere.” Dvs at 65% identificerede sig som israeler og kun 22% identificerer sig som rent “arabiske”.

I 2020 fandt den israelske socialstatistiker Camil Fuchs ud af, at kun 15% af palæstinenserne valgte “arabisk” som deres identitet, og blot 7% valgte “palæstinenser” som deres identitet. På den anden side valgte 23% en identitet som “israelsk”, og 51% valgte “arabisk israelsk”. Dvs at 74% valgte en eller anden form for israelsk identitet.

For blot 4 år siden, i 2017, sagde omkring 60% af israelske-arabere, at de havde et positivt syn på den israelske stat, 63% af dem så Israel som et “positivt” sted at bo (sammenlignet med blot 34% som svarede nej på spørgsmålet).

En anden undersøgelse foretaget i 2017 viste, at 51% af israelske-arabere beskrev sig selv som “ret stolte” eller “meget stolte” over at være israelere, 56% anså Israels situation for “god” eller “meget god.” Hvad ville den jødiske minoritet i Danmark eller andre EU lande mon svarer på spørgsmålet om at leve som jøde i Europa? I 2020 viste stor undersøgelse at en ud af fire hadforbrydelser i EU i 2019 var rettet mod jøder – læs HER. I Danmark har vi ingen handleplan mod antisemitisme og Det Jødiske Samfund i Danmark udtrykte i 2020 stor bekymring over stigende antisemitisme her i landet – læs HER. Også i EU stiger antisemitismen og EU’s handleplan mod antisemitisme kritiseres for at være useriøs – læs HER.

I skærende kontrast til hvad jøder i Danmark, EU, USA og andre dele af verden oplever, viste en FLAME undersøgelse i 2020, at et stort flertal af ikke-jøder i Israel (85%), føler sig trygge ved at være sig selv i Israel. Samme undersøgelse viste også at 91% af ikke-jøder er uenige i, at for at være en “rigtig israeler”, skal du være jøde. Dvs at israelske-arabere ikke føler sig dårligt behandlet af den jødiske stat og aboslut ikke oplever apartheid i Israel.

Virkeligheden i Israel er en helt anden end den Israel-haderne vil have os til at tro på og mere folk eksponeres for sandheden om Israel kontra Hamas-kontrolleret Gaza og PA-kontrolleret Judæa og Samaria, jo mere tvinges de til at se virkeligheden i øjnene og anklagerne om apartheid, folkedrab, mord af børn etc, vil smuldre for øjnene af dem. Når folk tvinges til at erkende, at det frovrængede billede af Israel, de er blevet bespist med i årtier af medier, den ekstreme venstrefløj, NGO’er og mange andre, er grebet ud af den blå luft baseret på had i mod den eneste jødiske stat i verden.

Det er et faktum at flertallet af de israelske-arabere som lever i Israel ikke ønsker at leve under et diktaturlignende palæstinensisk styre.

Hvad angår europæiske og amerikanske Israel-hadere som udtaler sig på vegne af det “palæstinensiske folk”, så er det et faktum at de ikke forstår den virkelighed som palæstinenserne lever under. Palæstinenserne lider under en elendighed skabt af deres egne ledere – ikke af Israel, hvis eneste fokus er at beskytte alle sine indbyggere inkl. alle ikke-jødiske mindretal mod terrorangreb.

Israel-haderne har en drøm om at fjerne Israel og zionismen. Deres argument herfor er at Israel står for ondskab, had, undertrykkelse, apartheid, folkedrab, krigsforbrydelser og meget andet, men de har ingen fakta med på bordet, fordi virkeligheden i Israel ikke er som de påstår. Uanset hvad Israel gør, fremkalder det international fordømmelse – intet andet land beskyldes for krigsforbrydelser fordi de beskytter deres indbyggere mod terrorangreb. Det er en basal menneskeret at det land du lever i beskytter dig mod terror og krig – det gælder også israelere i Israel.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp