Palæstinensere som sælger deres ejendom til jøder i Øst-Jerusalem og andre steder trues med alvorlige konsekvenser.

Truer arabere som sælger ejendom til jøder i Jerusalem

I henhold til de palæstinensiske myndigheders (PA) lov er det strafbart for palæstinensere at sælge deres ejendom til jøder. Straffen for at overtræde loven er fængsel på livstid med hårdt arbejde, skriver Palestinian Media Watch (PMW).

Men selv ikke den drakoniske lov forhindre palæstinensere som bor i Jerusalem i at sælge deres ejendomme til jøder. Derfor har Fatah, som ledes af den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas, også publiceret trusler om at Israel ikke vil være i stand til at forhindre at de straffes:

Fatah vil komme med fuld styrke mod alle som har solgt sin samvittighed og tillader at forlade sine værdier, sin religion og sin tro ved at jagte penge og ulovligt overføre deres ejendom til bosættelsesrorganisationer som er aktive i Jerusalem. Uafhængigt af hvilke midler som okkupationsmagten har til rådighed, så vil Israel ikke være i stand til at forhindre Fatah i at nå de håndfulde af mennesker som har prioriteret penge fremfor hjemlandet.

PAs offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida, 26. november 2020

Grundlaget for de palæstinensiske myndigheders (PA) forfølgelse af palæstinensere som sælger deres ejendom til jøder er baseret på artikel 114 i den jordanske straffelov (1960) fra den gang området var under jordansk kontrol. Den oprindelige jordanske lov slog fast at en person som forsøger at svække enhver del af det jordanske territorium for at knytte det til en fremmed stat vil blive straffet med mindst fem års hårdt arbejde. PA har adopteret loven.

PMW har tidligere rapportert at PA-præsident Mahmoud Abbas i 2014 vedtog et tillæg til loven som medførte at maksimumsstraffen blev øget til fængsel på livsstil med hårdt arbejde. Tidligere i år afslørede PMW at PA havde instrueret politiet til streng håndhævelse overfor alle som sælger deres ejendom til jøder.

Et palæstinensisk studie gennemført i 2018 viste at 87,8 procent af de adspurgte omtaler palæstinensere som sælger ejendom til jøder som «forrædere», mens 9,1 procent omtaler dem som «korrupte/foragtelige/ikke-patriotiske».

Truslerne fra Fatah følger vanlig historisk revisionisme fra PAs side. Ved at erklære de 360.000 palæstinensere som bor i Øst-Jerusalem, så mener Fatah det beviser at «der ikke findes tvivl om at Jerusalem i højeste grad er en arabisk, palæstinensisk og islamisk by».

Men Fatah udelader vigtige demografiske fakta i sine påstande:

  1. Den britiske folketælling fra 1922 viser at jøderne udgjorde flertallet (flertal i forhold til muslimer og kristne til sammen) i Jerusalem i mindst 100 år. Ifølge folketællingen var 33.971 af Jerusalems 62.578 indbyggere jøder.
  2. Efter frigørelsen af Jerusalem i 1967 udgjorde jøderne 74 procent af byens befolkning.
  3. Ved udgangen af 2018 boede knap 565.000 jøder i Jerusalem og 350.000 arabere – af dem bor 220.000 i det Fatah definerer som Øst-Jerusalem.
Britisk folketælling af indbyggerne i Jerusalem (1922). Skærmdump fra PMW: https://palwatch.org/page/18425

Uafhængigt af demografiske fakta er det klart at PAs lov, som forbyder salg af ejendomme til jøder, er fundamentalt racistisk. I apartheid Sydafrika var sorte sydafrikanere «afskåret» fra at eje 93 procent af ejendommene i landet. PA forbyder arabere at sælge ejendom til jøder på alle områder som PA gør krav på – ikke blot på områder som kontrolleres af PA – men også i Område C på Vestbredden og i Jerusalem, som er under israelsk kontrol.

Læs; EU og Danmark har i årevis givet millioner til ulovlige PA-byggerier i Område C på Vestbredden.

Læs MIFFs artikler om hvordan dansk bistand til palæstinenserne misbruges af PA til at opildne til terror mod israelere – eksempelvis ved at udbetale terrorløn til terrorister med israelske liv på samvittigheden og udgivelse af jihad skolepensum som opfordrer palæstinensiske skolebørn til at ofre deres liv i jihad mod israelere.

Læs også; Vigtigt gennembrud for MIFF i Norge: 30 millioner NOK i nedskæringer lægger pres på palæstinenserne og hvorfor Danmark burde følge Norge og gøre det samme.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp