En ud af fire hadforbrydelser begået i Europa i 2019 rettet mod jøder

Blomster foran synagogen i København efter terrorangrebet 14. februar 2015. Foto Dj Ladze. Flickr.com
Blomster foran synagogen i København efter terrorangrebet 14. februar 2015. Foto Dj Ladze. Flickr.comFør du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

I sidste uge publicerede Office for Democratic Institutions and Human Rights (ODIHR) sammen med Organization for Security and Co-operation in Europa (OSCE) deres årlige rapport over hadforbrydelser i Europa, inklusiv Rusland og Centralasien. Det skal bemærkes at jøder udgør under en procent af befolkningen i det geografiske område omfattet af rapporten, ifølge Jewish Telegraphic Agency.

I 2019 blev der, ifølge rapporten begået 5.945 hadforbrydelser, ud af dem var 1.311 hadforbrydelser eller omkring 22 procent antisemitiske hændelser. Læs MIFFs artikler om jøder i Europa HER. Læs MIFFs artikler om antisemitisme HER. Læs MIFFs artikler om antisemitisme i Danmark HER.

Antallet af antisemitiske hændelser er det næsthøjeste i rapporten, kun overgået af racistiske hændelser og fremmedhad, som i alt udgjorde 2.371 tilfælde i 2019.

Databasen brugt i undersøgelsen er baseret på rapporter fra lokale myndigheder og menneskerettighedsvagthunde, ODIHR understreger at det faktiske tal kan være endnu højere.

Blandt de antisemitiske hændelser som er nævnt i rapporten, er et tilfælde hvor en muslimsk mand forklædt som jøde med flere knive gemt under tøjet, forsøgte at trænge ind i en synagoge i Antwerpen i Belgien.

Antisemitisme i Danmark

I Rigspolitiets rapport over hadforbrydelser i 2019, står der blandt andet:

Det Jødiske Samfund i Danmark udgiver årligt en rapport, hvori registrerede antisemitiske hændelser i Danmark beskrives og analyseres. Rapporten bliver udarbejdet på baggrund af de anmeldelser, som AKVAH (Det Jødiske Samfund i Danmarks Afdeling for Kortlægning og Vidensdeling af Antisemitiske Hændelser) modtager. AKVAH registrerede i 2018 45 antisemitiske hændelser fordelt på kategorierne overfaldssituationer og fysisk chikane, trusler, hærværk, antisemitiske ytringer, diskrimination og anden chikane.

*AKVAH’s rapport vedrørende hændelser i 2019 er på tidspunktet for Rigspolitiets årsrapport vedrørende hadforbrydelser i 2019 ikke offentliggjort, hvorfor der henvises til AKVAHS’s rapport vedrørende antisemitiske hændelser i 2018.

De 45 registrerede hændelser i 2018 er 15 hændelser flere end i 2017, hvor AKVAH registrerede 30 antisemitiske hændelser. Antallet af hændelser har varieret de sidste fem år idet AKVAH i 2014 og 2018 registrerede over 40 hændelser, mens der blev registreret mellem 20 og 30 hændelser om året i 2015, 2016 og 2017. Antallet af hændelser i 2018 er dermed på niveau med 2014 (Det Jødiske Samfund i Danmark 2019).

AKVAH antager, at antallet af antisemitiske hadforbrydelser holdes kunstigt nede, fordi mange danske jøder, af frygt for antisemitisme, undgår at vise, at de er jødiske (Det Jødiske Samfund i Danmark 2019).

I Danmark har vi endnu ikke en handleplan for hvordan antisemitisme skal bekæmpes. Det skal bemærkes at formand for Det Jødiske Samfund i Danmark er bekymret for at antisemitismen vil blive endnu mere voldelig – læs MIFFs artikel om det HER.

Hjælp MIFF med at stå op for Israel og det jødiske folk – der er mere end nogensinde brug for at alle Israel-venner står sammen i kampen mod antisemitisme!
Bliv medlem nu – fra kr 3,- pr uge for at styrke Israels sag i Danmark – KLIK HER

Tak for din støtte!

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)