Ambassadør Alan Baker gir ti grunner til hvorfor det er riktig å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Israeltourism)
Ambassadør Alan Baker gir ti grunner for å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Israeltourism)

93% af de arabiske indbyggere i Jerusalem foretrækker israelsk styre frem for de palæstinensiske myndigheder

Palæstinensisk medie har spurgt arabiske indbyggere i Jerusalem om de vil leve under israelsk styre eller de palæstinensiske myndigheder (PA) - tallene taler for sig selv.

Tilbage i 2020 bragte MIFF den anerkendte israelske journalist Tzvi Yehezkeli’s interview med palæstinensere som lever under de palæstinensiske selvstyremyndigheders (PA) kontrol i Judæa og Samaria. PA har jf. Oslo-aftalerne (1993), fuld kontrol over Område A i Judæa og Samaria. I Område B samarbejder PA og Israel over sikkerhedsanliggender. Område C er under fuld israelsk kontrol.

Flere palæstinensere frygtede at tale med Yehezkeli foran kameraet, men ingen af dem lagde skjul på deres utilfredshed med PA og at de langt hellere ville leve under israelsk styre frem for PA: – Det ville være en million gange bedre hvis Israel havde hele ansvaret. Vi er parate til at leve under Israels militære sko og ikke under Mahmoud Abbas’ hoved. Israelerne har empati og er gode ved os. Hos palæstinenserne er enhver for sig selv – derfor har vi ikke en stat, sagde en palæstinenser. Læs mere HER.

Hvad viser ny meningsmåling foretaget af palæstinensisk medie blandt de arabiske indbyggere i Jerusalem?

Ny meningsmåling blandt arabiske indbyggere i Jerusalem udført af det palæstinensisk medie SHFA, viser at 93 % af de adspurgte foretrækker at leve under israelsk styre og ikke vil opgive deres israelske identitetskort, skriver avisen The Algemeiner.

De fleste arabiske indbyggere i Jerusalem er ikke israelske statsborgere, men kan anmode om statsborgerskab, hvis de ønsker det. De, der ikke er statsborgere, bærer et særligt israelsk ID-kort som giver dem fri bevægelighed i Israel.

I undersøgelsen foretaget af nyhedsmediet SHFA, blev 1.200 arabiske indbyggere som ikke er israelske statsborgere og bor i Israels hovedstad om de i fremtiden ville foretrække at leve under israelsk eller palæstinensisk styre.

1.116 af de adspurgte svarede at de foretrækker at Israel fortsætter med at regere over Jerusalem, 84 af de adspurgte svarede at de foretrækker palæstinensisk selvstyre – ud ad dem svarede 79, at de ikke ville opgive deres israelske identitetskort.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp