Hamas har dødsdømt 8 personer i løbet af en måned

Terrorgruppen har dødsdømt mindst 130 personer i Gaza siden 2007.
Tre personer ble henrettet ved henging i Gaza. Dette bildet er fra en annen henrettelse. (Foto: Gaza Interior Ministry)
Hamas-domstole i Gaza menes at have dømt mindst ti personer til døden i 2020. (Foto: Gaza Interior Ministry)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas har kontrolleret Gaza siden 2007 efter et blodigt kup mod Fatah (bevægelsen som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder), en Hamas militærdomstol nu idømt yderligere to palæstinensere dødsdom, anklaget for at være kollaboratører for Israel. Dermed har Hamas idømt 8 personer dødsstraf i løbet af blot en måned, skriver Times of Israel.

De dødsdømte fra Gaza City er 57 og 46 år og vil blive henrettet ved hængning.

En tredje palæstinensisk mand blev dømt til døden for narkohandel, udtaler Hamas. Yderligere 11 palæstinensere blev idømt forskellige fængselsdomme for narkosmugling og spionage for Israel, terrorgruppens embedsmænd kom ikke nærmere ind på hvilken dom de har fået.

Terrorgruppen er berygtet for at slå hårdt ned på dem som mistænkes for at samarbejde med Israel.

Ifølge tilgængelige data Hamas indtil videre dømt 15 personer til døden i år. Mindst en af ​​de dødsdømte blev dømt in absentia.

Siden 2007 har terrorgruppen dømt over 130 mennesker til døden, 25 personer menes at være blevet henrettet.

Det internationale samfund har fordømt Hamas for at henrette

Ifølge Hamas-domstolen opfylder de afsagte domme alle juridiske procedurer og de dødsdømte tildelt ankemuligheder

En palæstinensisk rettighedsgruppe i Gaza har kritiseret Hamas’ uophørlige dødsdomme og kaldt dem “ineffektive i forhindring af alvorlig kriminalitet som fortsætter trods global tendens til at afskaffe dødsstraf.”Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelMindstelønnen sættes gradvist op frem til 2025
Næste artikelStørste våbenbeslaglæggelse i Israels historie
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise