Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Ny PA-premierminister lover reformer – vil han stoppe udbetaling af terrorløn?

Her ses Tali Tamari begrave sin mand (Meir) på hans 32-årige fødselsdag ultimo maj 2023. Meir blev årets 20'ende terroroffer i Israel, der betalte med livet for palæstinensisk terror - siden er flere israelere blevet dræbt i terrorangreb. (31. maj 2023. Foto: Shir Torem/FLASH90
De palæstinensiske myndigheder (PA) har tidligere lovet lignende reformer. Siden 7. oktober-massakren mod Israel er internationalt pres for at omsætte ord til handling steget - vil det få PA til at stoppe udbetaling af terrorløn?

Tilbage i februar meddelte de palæstinensiske myndigheders (PA) premierminister Mohammad Shtayyeh til PA-præsident Mahmoud Abbas, at han ville trække sig fra sin stilling.

Hvem er PA? I 1993 mundede hemmelige forhandlinger (med norsk hjælp) ud i Oslo-aftalerne mellem Israel og palæstinenserne. Oslo-aftalerne blev underskrevet af Israels daværende premierminister Yitzhak Rabin og PLO leder Yassir Arafat i Washington den 13. september. I aftalerne blev parterne enige om at oprette et palæstinensisk selvstyre og dermed så de palæstinensiske myndigheder (PA) dagens lys. PA har siden modtaget milliarder af skattekroner hvert eneste år fra EU, Danmark, Sverige, Norge og andre donorlande. Igennem årene har PA fået international kritik for at misbruge midlerne til deres terror- og propagandakrig mod Israel. Se MIFF’s undersøgelse af hvor mange gange misbrug af dansk PA-bistand har været til politisk debat.

Ny premierminister – nye reformer efter internationalt pres PA’s nye premierminister, Mohammad Mustafa har meddelt at nye reformer er på trapperne. Reformerne sker i en tid med stigende internationalt pres for at få PA tilbage til forhandlingsbordet med Israel, skriver Times of Israel.

PA’s nye premierminister, der blev udnævnt af PA’s præsident har udtalt at hans regering vil skabe mere gennemsigtighed, stoppe korruption, reviderer retssystemet- og sikkerhedssektoreren, øge effektiviteten i den offentlige sektor, forbedre sundheds- og uddannelsessystemet, styrke de offentlige finanser og gennemfører økonomiske reformer, skriver Times of Israel.

USA presser PA, PA’s tidligere premierminister lovede lignende reformer, men siden 7. oktober-massakren mod Israel, har lande som USA lagt pres på PA for at få dem til at gennemføre omfattende reformer og genoprette palæstinensernes tillid, efter flere års faldende opbakning til PA som deres styrende organ.

Ultimo marts 2024, udtalte talsmand for USA’s udenrigsministerium, Matthew Miller: – Et revitaliseret PA er afgørende for at kunne levere resultater til det palæstinensiske folk i Judæa og Samaria (Vestbredden) samt Gaza og skabe stabilitet i regionen.

Vil PA stoppe udbetaling af terrorløn for at myrde israelere? I årtier har PA misbrugt astronomiske beløb givet af skatteyderne i Danmark, Norge, EU, USA og andre donorlande. Og trods utallige krav om at stoppe udbetaling af terrorløn til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden, har PA ikke stoppet misbruget – tværimod har de holdt fast i at fortsætte vanviddet. Nu er PA gået ind i de sidste faser af forhandlinger med Biden-administrationen om en reformering af deres Pay for Slay politik.

Hvor meget er en myrdet jøde værd? I sin nye bog sætter Lital Shemesh, der er nyhedsvært på den israelske kanal Channel 14, tal på hvor mange penge en myrdet israelere er værd. Lital er en ud af alt for mange israelere, hvis liv er blevet ødelagt af terror. I bogen fortæller hun om den forfærdelige dag i august 2023 som hun aldrig vil glemme: – Jeg sad derhjemme, da WhatsApp-beskederne pludseligt strømmede ind. I beskederne skrev de at palæstinensere havde taget billeder af israelske terrorofres id-kort og delt dem på sociale medier. Der sad jeg chokeret i min sofa og så ansigterne af min elskede onkel Silas og hans søn Aviad. En terrorist var kommet hen til bilværkstedet, hvor min onkel og hans søn var ved at få repareret deres bil. Terroristen skød og myrdede dem på klos hold. Dagen efter blev min børnehavelærer også myrdet af en terrorist.

Karriere som terrorist med israelske liv på samvittigheden, i sin bog skriver Lital sarkastisk: – Mens israelere drømmer om højere lønninger i den højteknologiske sektor, drømmer palæstinensere om højere lønninger i terrorsektoren.

Pay for slay politik – en økonomisk byrde for PA, PA bruger 7 % af deres budget på at udbetale terrorlønninger for at myrde israelere. Alligevel har PA gentagne gange slået fast, at terrorlønninger er deres vigtigste post i budgettet. Alle internationale forsøg på at stoppe PA’s terrorløn-politik, har slået fejl.

Læs også; for nylig kunne MIFF fortælle at Røde Kors efter alt at dømme, også er involveret i PA’s terrorløns-politik.

I 2018 udtalte PA-præsident Mahmoud Abbas: – Selv hvis vi kun havde en øre tilbage, ville vi bruge den på martyrerne og deres familier, og først derefter ville vi bruge penge på vores øvrige indbyggere. Vi værdsætter og respekterer vores martyrer, der baner vejen for Palæstinas uafhængighed for fremtidige generationer. Vores martyrer og fanger er vores stjerner på det palæstinensiske folks himmel.

Massakren mod Israel har ændret alt, PA må være hurtig med at indføre reformer i takt med opmærksomheden rettes mod fremtiden for Gaza efter krigen slutter. Siden Hamas tog magten over Gaza i 2007, har der været 3 store krige og flere mindre konflikter. Alt det kulminerede med 7. oktober-massakren mod Israel som kostede over 1.200 israelske liv, flere tusind sårede og 250 gidsler kidnappet til Gaza. Det menes at Hamas havde planlagt massakren i 10 år. Massakren er den direkte årsag til Israels nuværende krig mod Hamas.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu er imod PA’s fremtidige involvering i Gaza, mens USA og deres allierede mener at PA skal være involveret i kontrollen over enklaven. Netanyahu understreger at PA ikke er en moderat partner i fred og ligner terrorgrupperne i Gaza fordi de ikke anerkender Israels ret til at eksistere og åben støtte til terror mod israelere.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem