Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Khaled Abu Toameh: – Palæstinensiske ledere har bragt ødelæggelse over deres befolkning

Her ses israelske gidsler omringet af bevæbnede terrorister mens terrorgruppen Hamas overfører dem til Røde Kors i Gaza, 28. november 2023. (Foto: Flash90)
- Så snart krigen er slut, bør palæstinenserne erstatte deres forfærdelige ledere som har ødelagt deres liv, skriver Khaled Abu Toameh

Khaled Abu Toameh er en israelsk-arabisk prisvindende journalist med base i Jerusalem.

Her er et uddrag af analyse i Gatestone Institute af hvordan de palæstinensiske ledere har bragt endnu en nakba over deres befolkning:

Så snart krigen er slut, bør palæstinensernes første prioritet være at erstatte deres forfærdelige ledere som har slæbt dem fra den ene nakba til den anden, skriver Abu Toameh.

Årtiers svigt, de seneste tre årtier har palæstinensiske ledere svigtet deres befolkning på et episk niveau. I stedet for at forbedre deres liv, har de radikaliseret dem. Medmindre palæstinenserne gør sig fri af despoterne, vil de fortsætte med at betale med deres- og deres børns liv.

7. oktober-massakren mod Israel, knap 4 måneder efter massakren, er palæstinensere og andre arabere endelig begyndt at stå op imod den iransk-støttet terrorgruppe og holde den ansvarlig for at bringe endnu en nakba over de to millioner palæstinensere, som Hamas kontrollerer i Gaza. Men trods kritikken, fortsætter mange palæstinensere i Judæa og Samaria (Vestbredden) og Gaza med at støtte Hamas og ville sandsynligvis også stemme på Hamas, hvis der blev afholdt valg.

Hamas forsøgte at udsætte Israel for en nakba, da flere tusind af deres terrorister stormede ind over grænsen, hvor de myrdede, halshuggede, voldtog, lemlæstede og brændte over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd.

I sidste ende, har Hamas, hvis ledere gemmer sig i uderjordiske tunneler i Gaza eller i villaer og femstjernede hoteller i Qatar/Mellemøsten, med at bringe en nakba over palæstinenserne.

Hamas slår hårdt ned mod protester: – Indbyggerne i Gaza vil have fred, vores børn vil tilbage i skole, sagde en palæstinensisk mand fra Gaza under en protest mod krigen, manglende mad og medicin. Manden tilføjede: – Hvorfor fik Hamas flettet os ind i deres spil? Hvorfor skyder Hamas mod os? Vi vil leve. Folk er sultne; de har syge børn og kan ikke sove i deres hjem. Nogle af os sover uden for, andre i kloaksystemer. Vores liv er blevet elendigt! Hvorfor skyder Hamas mod sultne mennesker? De [Hamas] startede krigen som vi ikke ville have – vi vil have fred. Hvorfor gør Hamas det her mod os? Det er [Hamas leder Yahya] Sinwar som dræber os – ikke Israels forsvarshær. Det er ham som dræber os. Vores børn er ofrene. Vores børn beder om en sæk mel og drikkevand.

Ifølge rapporter fra Gaza har Hamas-terrorister i løbet af de seneste dage, forsøgt at forhindre palæstinensere i at gå på gaden i protest mod terrorgruppen.

Klip delt på sociale medier viser Hamas-politimænd og medlemmer af terrorgruppens væbnede fløj, Izaddin al-Qassam, skyde mod protesterne holdt under banneret “Vi vil leve!”

– Vi vil ikke have [israelske] gidsler, sagde en anden palæstinensisk mand under en af de anti-Hamas-protester i Gaza. Manden henviser til de mere end 250 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd som Hamas-terrorister kidnappede under 7. oktober-massakren. Nogle af gidslerne blev frigivet mod at Israel løslod flere hundrede dømte terrorister med alvorlige terrorangreb mod samvittigheden. Over 130 gidsler holdes fortsat fanget i Gaza.

Manden tilføjer: – Vi er ikke enige i det som Hamas gør. Vi vil leve i fred. Hvis de [Hamas] accepterer det, er de velkomne. Hvis ikke, bør de og Iran lade os være i fred. Hamas bør forsvinde. Vi vil leve. Det er alt, hvad vi ønsker.

De palæstinensiske myndigheder nægter at fordømme 7. oktober-massakren, det er forbløffende at samtidig med flere palæstinensere og arabere kritiserer Hamas og holder terrorgruppen ansvarlig for at bringe en katastrofe over palæstinenserne i Gaza, nægter de palæstinensiske myndigheder (PA) at kritisere Hamas. PA-præsident Mahmoud Abbas har ikke fordømt Hamas for grusomhederne som de begik under 7. oktober-massakren mod Israel.

I stedet for at tage afstand fra Hamas, fortsætter PA-lederne med at tale om at opnå “enhed” med terrorgruppen. “Vi er klar til at engagere [Hamas],” sagde PA’s premierminister Mohammad Shtayyeh. “Hvis Hamas ikke er det, så er det en anden historie. Vi har brug for palæstinensisk enhed.” Adspurgt om at skabe en fælles sag med terrorgruppen som begik 7. oktober-massakren mod israelere, lød svaret at verden må glemme massakren. “Man skal ikke fortsætte med at fokusere på 7. oktober,” svarede premierministeren.

PA’s premierminister og andre højtstående palæstinensiske embedsmænd, har tidligere forsvaret Hamas med argumentet om, at terrorgruppen er en integreret del af det palæstinensiske samfund og politik: “Hamas er en del af det palæstinensiske politiske kort, og hvis Israel hævder, at de vil eliminere [Hamas], vil det ikke ske, og det er uacceptabelt for os,” sagde Shtayyeh i december 2023 under sin tale i Doha Forum i Qatar.

Premierministerens udtalelser viser mere end noget andet, at PA’s ledelse er ligeglad med palæstinenserne, der er blevet dræbt og såret efter Hamas’ tåbelige beslutning om at føre krig mod Israel.

Hvis PA-lederne fortsætter med at se Hamas som en legitim og acceptabel partner for en enhedsregering, lover det ikke godt for palæstinensernes fremtid – værst vil det blive for indbyggerne i Gaza. Det vil betyde, at palæstinenserne fortsat vil blive styret af terrorgrupper der har som mål at udslette Israel for enhver pris, og palæstinenserne betaler prisen. PA har udtalt at Hamas skal være en del af en fremtidig regering og føre palæstinenserne mod mere vold, mere blod og flere katastrofer.

Det startede i Jordan, hvor PLO i ultimo 1960’erne forsøgte at skabe en stat-i-en-stat, ødelagde landet og rykkede videre til Libanon, hvor palæstinensiske terrorgrupper brugte landet som affyringsrampe til at angribe Israel og blev udvist i 1982 efter de havde ødelagt Libanon.

De seneste tre årtier har palæstinensiske ledere svigtet deres befolkning på et episk niveau. I stedet for at forbedre deres liv, har de radikaliseret dem mod Israel og opildnet dem til at begå optøjer i Judæa og Samaria (Vestbredden) og minikrige i Gaza som har kostet flere tusind palæstinensiske liv. Medmindre palæstinenserne gør sig fri af despoterne, vil de fortsætte med at betale med deres- og deres børns liv.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem