Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Igen har Røde Kors svigtet det jødiske folk

Gidslernes familier demonstrerede foran Carlton Hotel i Tel Aviv, hvor Mirjana Spoljaric, der er formand for Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC), opholder sig. Demonstranterne kræver at Røde Kors besøger gidslerne, der har siddet fanget i Gaza siden 7. oktober-massakren mod Israel, 14. december 2023. (Foto Gideon Markowicz/TPS)
- Røde Kors svigtede jøderne under Holocaust - nu svigter de gidslerne i Gaza, skriver Gregg Roman

Gregg Roman er direktør for Middle East Forum og er tidligere embedsmand i Israels udenrigs- og forsvarsministerier.

Her er hans indlæg i The Algemeiner om hvordan Røde Kors gentagne gange har svigtet det jødiske folk:

Røde Kors har igen svigtet det jødiske folk og valgt at formilde sine fjender frem for at hjælpe dem, der er i nød og har brug for hjælp, skriver Roman.

Røde Kors lever ikke op til egen missionserklæring, Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC) skriver i sin missionserklæring, at de er: “en upartisk, neutral og uafhængig organisation, hvis humanitære mission er at beskytte ofrenes liv og værdighed under væbnede konflikter og andre voldssituationer og hjælpe ofrene.”

7. oktober-massakren mod Israel har vist at Røde Kors ikke vægter alle ofres liv og værdighed lige højt. I stedet er Røde Kors faldet på linje med dem, der nægter at fordømme Hamas og ignorerer den ubeskrivelige vold som deres ofre blev udsat for.

Røde Kors svigtede det jødiske folk under Holocaust, det er ikke første gang Røde Kors har ignoreret det jødiske folks lidelser for ikke at fornærme bødlerne, der ville udslette jøderne. Røde Kors har modtaget tre Nobels Fredspriser, inkl. 1944 for sine tjenester under Anden Verdenskrig, men flere årtier senere er sandheden kommet frem.

Arkiver lyver ikke, dokumenter frigivet efter Anden Verdenskrig viser at Røde Kors kendte til nazisternes folkedrab på jøderne, men valgte at tie. Røde Kors forsvarede sig selv med at hvis de havde afsløret, hvad de vidste, “ville de have mistet deres evne til at inspicere krigsfangelejre på begge sider af fronten.” Røde Kors har undskyldt for sin passivitet under Holocaust, men deres ligegyldighed over for ofrene af 7. oktober-massakren, får deres undskyldning til at klinge hult.

I 76 år nægtede Røde Kors Israels ambulancetjeneste adgang til “det gode selskab” på grund af Davidstjernen, Israels ambulancetjeneste Magen David Adom (MDA) blev grundlagt i 1930 og ratificeret i 1950 af Israels parlament (Knesset), som et nationalt Røde Kors Selskab. I 76 år nægtede Røde Kors at give MDA adgang til den internationale organisation, fordi MDA ville bruge Davidsstjernen som sit logo i stedet for et rødt kors. Sjovt nok har Røde Kors ikke et problem med at muslimske Røde Kors-organisationer har en rød halvmåne som deres logo. Det tog MDA 76 års arbejde med at redde liv, før de blev accepteret af ICRC i 2006.

Røde Kors nægter at hjælpe gidslerne i Gaza, den 7. oktober 2023 blev over 250 babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd kidnappet fra Israel af bevæbnede terrorister til Hamas-kontrolleret Gaza. Igen svigtede Røde Kors. Alligevel fik de stor international anerkendelse for at køre frigivede gidsler ind over grænsen som et taxa-selskab. Røde Kors deltog ikke i de komplicerede forhandlinger om at få frigivet nogle af gidslerne, mod at Israel løslod flere hundrede terrorister dømt for alvorlig terror. De 134 tilbageværende gidsler har siddet fanget i Gaza under umenneskelige forhold i mere end 130 dage. Røde Kors hverken besøgt gidslerne eller sørget for at give dem livsnødvendig medicin. Flere familier har fortalt at de gav Røde Kors medicin til deres kære, men Røde Kors nægtede at overføre medicinen. Derfor er det ikke uden grund at flere familier vil gå rettens vej mod Røde Kors.

Skærende kontrast til tidligere gidselkriser, under den iranske gidselkrise besøgte Røde Kors den besatte amerikanske ambassade i Teheran. Da 72 japanske gidsler blev kidnappet af guerillastyrker i Peru i 1996, sørgede Røde Kors for mad og lægehjælp. Da New York Times reporter David Rohde blev tilbageholdt af Taleban i 2008, afleverede Røde Kors ham et brev fra hans kone. Da mere end 240 gidsler blev taget fra Israel, gjorde Røde Kors ingenting.

Røde Kors’ reaktion på retssag, som nævnt er flere familier gået rettens vej mod Røde Kors over svigt af deres kære. Hertil svarede Røde Kors: “Jo mere offentligt pres vi tilsyneladende ville lægge, jo mere ville de [Hamas] lukke døren.”

Fakta på jorden viser at Røde Kors har svigtet gidslerne i Gaza, en UN Watch-rapport viser at Røde Kors ikke lagde skjul på sin Hamas-støtte på sociale medier og nægtede at fordømme terrorgruppens mord, tortur, voldtægter og kidnapninger under 7. oktober-massakren.

Da gidslernes familier bad Røde Kors om at overføre livsnødvendig medicin til deres kære, blev de mødt af en løftet pegefinger og fik besked på at de skulle “tænke på palæstinenserne”.

Røde Kors har overført millioner af dollars til Gaza, siden krigen mellem Israel og Hamas brød ud efter massakren, har Røde Kors overført millioner af dollars, forsyninger, infrastruktur og medicinske hold til Gaza. Røde Kors ved at Hamas stjæler penge og forsyninger beregnet til de civile.

Hvis de ville, kunne Røde Kors hjælpe gidslerne, Røde Kors kunne få adgang til gidslerne og presse på for at få dem frigivet. Røde Kors har eksempelvis fået Taleban til at give dem adgang til gidsler. Folk lytter til Røde Kors. Men de hører også Røde Kors’ tavshed.

Når Røde Kors taler om Israel-Hamas-konflikten uden at nævne Hamas’ angreb, og deres præsident mødes med Hamas’ leder, men ikke advokerer for israelske gidsler, er budskabet klart.

Røde Kors viser at de ikke vægter israelske liv på med lige fod med andre liv. Defor må det internationale samfund spørge Røde Kors, hvorfor de er der for alle mennesker i nød – undtagen jøder?

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem