Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

De palæstinensiske myndigheders premierminister trækker sig

De palæstinensiske myndigheders (PA) premierminister Mohammad Shtayyeh. (Foto: WAFA)
Mohammad Shtayyeh har siddet på posten siden 2019

De palæstinensiske myndigheders (PA) premierminister Mohammad Shtayyeh har meddelt PA-præsident Mahmoud Abbas, at han trækker sig fra sin stilling, skriver Jerusalem Post.

Premierminister Shtayyeh, er medlem af regeringspartiet Fatahs centralkomité og har siddet på premierministerposten siden 2019.

– Det næste skridt er behovet for en ny ordning, der vil sikre [palæstinensisk] enhed: Vi vil forblive i konflikt med Israel indtil oprettelsen af en palæstinensisk stat, udtaler Shtayyeh.

Shtayyeh tilføjer at han træder tilbage for at muliggøre dannelsen af en bred konsensus blandt palæstinenserne om politiske foranstaltninger efter 7. oktober-massakren mod Israel som satte gang i krigen mod Hamas i Gaza

Stigende pres fra USA, premierministeren har valgt at træde tilbage midt i en tid med stigende amerikansk pres på PA-præsident Abbas om at skabe reformering i PA, i takt med den internationale indsats intensiveres for at stoppe krigen i Gaza og skabe en politisk struktur til at styre Hamas-enklaven efter krigen.

Hamas involvering, “Mohammed Shtayyeh vil træde tilbage fra premierministerposten, og [Mahmoud] Abbas vil udpege en endnu mere korrupt premierminister,” udtaler Hamas-kilde til Saudi Arabiens statsejet medie Al Arabiya.

Ifølge kilden har terrorgruppen Hamas som mål at danne en upartisk og national regering dannet ved konsensus mellem de palæstinensiske fraktioner, og tilføjer, at de kommende forhandlinger i Moskva om at opbygge en enhedsregering kun vil være på plads i “en bestemt periode med klare opgaver.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem