Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israels ambassadør: 7. oktober-massakren viste hvad vi er oppe imod

Venner og familie siger farvel til Omri Roth, der blev dræbt under kampene i Gaza 10. december 2023. (Foto: Flash90)
David Akov: - 7. oktober er en grum påmindelse om den konstante trussel, som Hamas udgør mod sikkerheden og trygheden for israelske borgere. At vinde en krig mod en terrororganisation er højeste nationale sikkerhedsmæssige prioritet

7. oktober-massakren mod Israel er den værste mod jøder siden Holocaust. Den 7. oktober 2023 stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre og mænd – alle var legitime mål på tværs af religion, etnicitet og køn. Over 1.200 blev myrdet med ubeskrivelig brutalitet, utallige blev massevoldtaget, flere tusind blev såret og mindst 250 blev kidnappet til Gaza. Hverken Røde Kors eller andre internationale organisationer har besøgt gidslerne, der holdes fanget under umenneskelige forhold.

Den 26. februar publicerede Berlingske Tidende debatindlæg fra Israels ambassadør i Danmark, David Akov:

Hamas’ vedvarende aggression mod Israel har nået en kritisk skillevej efter det horrible angreb 7. oktober 2023, og dette har store implikationer ikke bare for regionen i Mellemøsten, men i det hele taget for global stabilitet. 

I kølvandet på alle drabene, voldtægterne, lemlæstelserne og afbrændingerne af uskyldige israelske civile er der også afgørende grunde til at bekæmpe Hamas i denne krig – en islamisk terrororganisation, der kontrollerer Gaza med støtte fra Iran.

Først og fremmest er massakren 7. oktober en grum påmindelse om den konstante trussel, som Hamas udgør mod sikkerheden og trygheden for israelske borgere. At vinde en krig mod en terrororganisation er højeste nationale sikkerhedsmæssige prioritet.

Som det eneste demokrati i en krigspræget region er det essentielt for Israel at udvise styrke og udholdenhed, så landets borgere kan sikres, og fremtidige angreb forhindres.

Hamas’ handlinger har på ny afsløret dets utvetydige forpligtelse til en ekstremistisk ideologi, der sigter efter ødelæggelsen af Israel og etableringen af en islamisk stat i dets sted. Hamas har ingen skrupler eller respekt for international lovgivning og afviser fredelig sameksistens med Israel. 

Så længe Hamas vedbliver med at have magten i Gaza, vil udsigterne for en løsning på konflikten mellem Israel og palæstinenserne være udsigtsløse. Ved at neutralisere Hamas kan Israel svække ekstremistiske elementer og i stedet skabe et miljø, der er mere imødekommende over for diplomatiske indsatser og dialog.

Ydemere har Hamas’ greb om magten i Gaza bidraget til at holde folket i fattigdom og skabt en ustabil situation i den palæstinensiske befolkning. I stedet for regere ansvarligt og promovere velfærd til dets folk har Hamas kanaliseret ressourcer og humanitær nødhjælp til opbygning af dets våbenlagre og infrastruktur for at skabe krig mod Israel. Ved at nedbryde Hamas’ terrorinfrastruktur kan Israel bane vejen for en mere fredelig fremtid for palæstinensere bosiddende i Gaza.

I det bredere perspektiv er det Irans regime, der har bidraget med økonomisk, militær og logistisk støtte til Hamas, og som samtidig udgør en vidtrækkende regional trussel. Et nederlag til Hamas vil ikke kun svække Irans indflydelse i regionen og ødelægge støtten til terrorgrupper, men også sende et stærkt signal til Irans følge af grupper, der promoverer ustabilitet i Yemen, Syrien, Irak og Libanon. 

Israels evne til at neutralisere voldelige grupper som Hamas er essentiel i kampen for at bevare stabilitet og sikkerhed – ikke bare i Mellemøsten, men i hele verden.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem