Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Flere danskere rejst til Israel som frivillige

Siden 7. oktober-massakren mod Israel er 12.000 frivillige fra hele verden rejst til Israel som frivillige med Sar-El. (Foto: Skærmdump: Emily Frances, Holy Land Uncovered, YouTube).
Israel har mere end nogensinde brug for frivillige hænder - nu vil flere danskere hjælpe

Israel er et land i chok og sorg efter den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Den 7. oktober 2023, stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, handicappede, syge og mænd. Terroristerne plyndrede, voldtog, kidnappede, myrdede og brændte alt på deres vej. Der kommer dagligt nye bestialske deltajer frem om hvad der skete.

Flere danskere vil hjælpe Israel – i går skrev DR at flere fra Skandinavien, inkl. Danmark rejser til Israel for at hjælpe Israels forsvarshær (IDF) som frivillige via den israelske organisation Sar-El som hjælper IDF med at løse forskellige ikke-krigsrelaterede opgaver – eksempelvis at pakke udstyr til soldaterne.

Keren Dahan som står i spidsen for Sar-El, udtaler: – Vi ser et øget antal frivillige fra Danmark, Sverige og Finland. Det er normalt lande, vi ikke ser så mange frivillige fra, men i løbet af de seneste måneder har vi fordoblet antallet, så vi alt i alt har haft 40 frivillige.

Sar-EL blev etableret i 1982 og er et bindeled mellem frivillige fra hele verden og IDF.

Hans Dahl som repræsenterer Sar-El i Norge, Sverige og Danmark, fortæller at der i tidligere år kun var meget få danskere, der rejste til Israel som Sar-El frivillige. Det billede ændrede sig efter 7. oktober-massakren mod Israel: – Lige nu oplever jeg en større interesse end normalt. Særligt fra Danmark. Jeg antager, at det skyldes krigen mod Hamas.

Hvert år rejser 4-5.000 med Sar-El til Israel som frivillige, hvor de blandt andet hjælper med at pakke udstyr til soldaterne.

Siden 7. oktober-massakren er 12.000 fra hele verden rejst til Israel med Sar-El.

Keren Dahan fortæller: – For eksempel har vi set en tredobling i antallet af frivillige fra Australien. Vi har frivillige, der rejser fra Chile, Uruguay, Italien og Spanien. Fra stort set hele verden. Både jødiske og ikke-jødiske, som har et ønske om at komme her og hjælpe på en meningsfuld måde.

Normalt arbejder de frivillige nogle få uger på IDF-baser, hvor de hjælper IDF med at løse praktiske opgaver.

Major Einav Leket som har ansvaret for de frivillige IDF’s Logistikkorps, fortæller: – Det er logistiske opgaver som at pakke feltrationer, uniformer, fragmentationsveste og medicinsk udstyr, som bliver sendt direkte til soldaterne i Gaza. De tager sig af alt udstyr, der skal pakkes og sendes til alle enheder, der er indsat ved fronten.

Normalt kan den slags opgaver dagligt klares af 200 frivillige, men siden massakren og krigen mod Hamas, er behovet for ekstra hænder steget til 700 daglige frivillige.

Einav Leket: – Vi har brug for de frivillige nu mere end nogensinde. Fordi reserven er indkaldt og sendt til Gaza, så er der brug for mere logistisk støtte. Flere feltrationer, flere uniformer, støvler, bælter… alt, hvad der er brug for, bare mere end før. De frivillige har en kæmpestor effekt og betydning.

Flere danskere har meldt sig ind i IDF – IDF har bekræftet over for DR at flere danske statsborgere har meldt sig til militærtjeneste. IDF, udenrigsministeriet og Israels ambassade ønsker ikke at oplyse antallet. Ifølge DR deltager mindst èn dansk statsborger i IDF’s landoperation mod Hamas i Gaza.

Ifølge Information, deltog 15-25 danske statsborgere i IDF’s landoperation mod Hamas i Gaza tilbage i 2014.

Dansk-israelske Rami Cohen, lavede Aliyah til Israel i 1980 og har aftjent sin IDF-værnepligt som kampvognssoldat. Rami fortæller at der ikke er noget underligt i at danske-israelere melder sig til IDF-tjeneste. Han fortæller: – Det er ganske almindeligt, at man gør det. De fleste, der gerne vil emigrere, ved, at man skal i IDF. De fleste, jeg kender, der vel at mærke er pæredanske, har været igennem en tilsvarende proces som jeg.

Ramis søn er officer i IDF-reserven, og er som alle andre reservister blevet indkaldt til tjeneste.

Kvinder og mænd som laver Aliyah til Israel og har alderen og helbredet til det, har værnepligt på lige fod med andre israelske-jøder. Ikke alle israelske minoriteter har værnepligt ud af hensyn til deres kulturelle og religiøse baggrund. Du kan læse mere om det her.

Flere danskere har lavet Aliyah til Israel – Ifølge Israels statistisk lavede 35 danskere Aliyah til Israel i 2023. i 2023 lå det tal på 28.

Akut behov for flere hænder – siden 7. oktober-massakren er behovet for frivillige hænder i Israel overvældende. Hele samfundet er blevet berørt af massakren og krigen. Ansatte i virksomheder er indkaldt som IDF-reservister, selvstændige må dreje nøglen om fordi de ikke kan arbejde mens de er i IDF-tjeneste. Landmænd og kibbutzer mangler hænder fordi deres udenlandske medarbejdere enten blev myrdet, kidnappet eller er rejst hjem. Her er flere muligheder for at hjælpe

Bemærk: – Udenrigsministeriet fraråder al rejse til grænseområderne til Gaza og alle ikke-nødvendige rejser til hele Israel. Det gælder, uanset hvilket formål man rejser med.

Justitsministeriet understreger: – Det er ikke i sig selv strafbart at indrejse til eller tage ophold i Israel og kæmpe på israelsk side.

DR har spurgt PET om danskere har sluttet sig til terrorgruppen Hamas, hertil svare PET: – PET følger nøje situationen i Israel og Gaza og de afledte konsekvenser, den har i forhold til Danmark og for personer bosiddende i Danmark.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem