Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Saudiarabisk avis roser israelske-arabere som forsvarer deres land i IDF

Her ses to israelsk-drussiske soldater som er stolte over at forsvare deres land i Israels forsvarshær (IDF). Flaget til højre er drusernes flag. Israel var det første land i verden der i 1950'erne anerkendte druserne og den drussiske religion som er en hemmelig religion. (Israel Defense Forces "Herev Battalion" Beret March Druze soldiers from the “Herev Battalion” complete a 60km beret march in northern Israel as a final step in their advanced training. Foto: Israel Defense Forces, 17. sept 2014, flickr)
Saudiarabisk avis har publiceret yderst positiv artikel om israelske-arabere der melder sig friviligt ind i Israels forsvarshær (IDF).

Den saudiarabiske avis Majalla med base i London, offentliggjorde for få dage siden en ekstraordinær forsidehistorie i den arabiske verden om israelske-arabere der melder sig frivilligt ind i Israels forsvarshær (IDF), skriver Israel Hayom (artiklen er oversat fra hebraisk)

Den saudiarabiske avis ser positivt på rekrutteringen af ​​israelske arabere til IDF – en usædvanlig sag i medierne, der dækker Mellemøsten – du kan læse den saudiarabiske avisartikel på engelsk her.

Avisen fortæller blandt andet om en bataljon af israelske soldater der samles tidligt om morgenen i Negev: “Det er ikke almindelige israelske soldater, men arabere, der har valgt at melde sig frivilligt til at kæmpe og endda ofre deres liv i deres forsvar af Israel,” skriver Majalla.

“De unge, inkl. kvinder er stolte over at være en del af den israelske hær,” skriver avisen.

Fakta:
Jøder, mændene i det tjerkssiske mindretal og de fleste mænd blandt det drussiske mindretal (med undtagelse af druserne som lever i Golan og er loyale over for Syrien).

Kun jødiske kvinder har værnepligt i IDF.

Ingen minoritetskvinder i Israel har værnepligt i IDF ud af respekt for sociale normer i deres minoritetssamfund.

Antallet af israelske kristne og muslimske mænd som melder sig frivilligt ind i IDF stiger, også flere israelske minoritetskvinder vælger at bryde sociale normer og melder sig ind i IDF.

At flere israelske minoritetskvinder melder sig frivilligt ind i IDF er udtryk for den frihed de har i Israel – en frihed som deres medsøstre i arabiske lande kun kan drømme om.

Avisen kommer også ind på mediernes manglende indbilk i Israels forsvarshær som består af jøder, muslimer, kristne, drusere, beduiner og andre minoriteter – IDF er for alle israelere og beskytter alle israelere unaset hvem de er.

Avisen har blandt andet interviewet den israelsk-muslimske major Ella, der tjener som IDF’s stedfortrædende talskvinde på arabisk. Avisen bemærker, at hun i 2021 blev forfremmet og blev den første israelsk-arabisk muslimske kvinde til at tjene som major: “De første 18 måneder holdt jeg det hemmeligt, at jeg tjener i IDF. En dag kom min mor kom ind på mit værelse mens jeg var hjemme på ferie, uden at banke på døren og fandt min IDF-uniform. Hun kiggede på uniformen og på mig og begyndte at græde i stilhed så ingen kunne høre hende.« fortæller Ella til Majalla.

Ella fortalte også, at det tog hendes far halvandet år at tilgive hende. Til sidst accepterede han og hendes mor hendes valg og udtrykte stolthed over, at deres datter tjener i IDF. Læs også om Ella her

Avisen kommer også om den kritik der er i visse dele af det arabiske samfund i Israel over at israelske-arabere melder sig frivilligt ind i IDF.

Eksempelvis påstod Hanin Zoabi (tidligere israelsk-arabisk, kvindelig parlamentariker) at Israel rekruttere fattige og arbejdsløse israelske-arabere og at de fleste af dem ikke er nødvendige for Israels sikkerhed.

Hassan Kaabia, der er israelsk-araber og har tjente i IDF i to årtier, blev oberstløjtnant og nu er talsmand for Israels udenrigsministerium, afviser kritikken: – Det er ikke korrekt at israelske-arabere kun melder sig ind i DF af økonomiske årsager. De fleste israelske-arabere melder sig ind i Israels forsvarshær fordi de ønsker at være en integreret del af staten Israel. De ønsker at integrere sig i det israelske samfund og øge deres mulighed for at få et bedre job efter endt militærtjeneste. De fleste virksomheder foretrækker kandidater, der har tjent deres land i IDF.”

Yoseph Haddad er israelsk-kristen og blev såret under sin frivillige IDF-tjeneste. Se hans samtale i klippet med major Ella og andre israelske minoritetskvinder i IDF:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem