Israelsk-arabisk IDF-oberst: – Raketterne fra Gaza skelner ikke mellem jøder og arabere

- I 2006 eksploderede to raketter hvor jeg bor og dræbte to børn. Jeg er stolt over at tjene mit land - Israel, siger israelsk-arabisk IDF-oberst i klippet som du kan se i artiklen.
Mange israelske-arabere vælger at aftjene i IDF fordi de er bekymrede over truslerne mod deres land - Israel. Her ses israelske beduin IDF-soldater. (Foto: IDF)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

i24NEWS’ Yoseph Haddad (israelsk-kristen arabisk – se MIFFs interview med Yoseph HER) mødtes med medlemmer af beduinernes ørkenrekognosceringsenhed i Israels forsvarshær (IDF) og giver et sjældent indblik i livet for de israelske-arabere, der vælger at melde sig frivilligt til at tjene som soldater i IDF, skriver i24NEWS.

En soldat identificeret som “A” fortalte om sin erfaring som israelsk-araber, der tjener i IDF-enheden.

“Jeg er fra Negev-ørkenen, hvor forbrydelser finder sted… så jeg tænkte ved mig selv, hvad vil jeg opnå i sidste ende?” fortalte han i24NEWS.

Soldaten sagde, at han forlod hjemmet på grund af vold og gik på kostskole, hvilket gjorde det muligt for ham at modtage en uddannelse fra staten.

“Det gav mig så meget og staten bad aldrig mig om noget,” sagde han.

Nyheden om han ville aftjene i IDF, blev ikke godt modtaget i hans hjemby.

“De accepterede mig ikke på nogen måde… jeg distancerede mig fra dem og bad dem holde sig væk fra mig,” fortsatte soldaten.

Mange israelske-arabere vælger at aftjene i IDF fordi de er bekymrede over truslerne mod deres land – Israel.

“Når en raket affyres fra Gaza eller Libanon, skelner den ikke mellem en araber, en jøde eller nogen anden (person),” sagde en israelsk-arabisk israelsk officer, som har aftjent i IDF ni år.

Kommandøren forklarede, at i 2006 eksploderede to raketter i det område han bor i og dræbte to børn.

Den israelsk-arabiske kommandør opfordrede andre i den arabiske verden til at “komme på besøg og se virkeligheden i Israel med egne øjne. Jeg er stolt… Fordi jeg blev født i det her land, jeg blev født i Israel.”
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelForbedring af Gazas økonomi vil ikke afradikalisere Hamas
Næste artikelSe første Fauda 4 trailer
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise