Ella Waweya er israelsk-muslimsk kvinde og major i Israels forsvarshær. Sammen med andre minoritetskvinder bryder hun sociale normer i sit minoritetssamfund. (Foto: Privat/IDF)

Se arabiske kvinder som forsvarer Israel

Se det spændende klip om hvordan israelsk-arabiske kvinder bryder sociale normer i deres minoritetssamfund og melder sig frivilligt ind i Israels forsvarshær.

Den israelske nyhedskanal i24 har produceret et klip med Ella Waweya som er major i IDF og Israels forsvars hærs (IDF) stedfortrædende talsmand for arabiske medier:

Ella er den højst rangernede israelsk-muslimske kvinde i IDF. Sammen med anre israelsk-arabiske kvinder viser hun i klippet hvorfor de er stolte over at forsvare deres land Israel.

Jøder, mændene i det tjerkssiske mindretal og de fleste mænd blandt det drussiske mindretal (med undtagelse af druserne som lever i Golan og er loyale over for Syrien).

Kun jødiske kvinder har værnepligt i IDF.

Ingen minoritetskvinder i Israel har værnepligt i IDF ud af respekt for sociale normer i deres minoritetssamfund.

Antallet af israelske kristne og muslimske mænd som melder sig frivilligt ind i IDF stiger, også flere israelske minoritetskvinder vælger at bryde sociale normer og melder sig ind i IDF.

At flere israelske minoritetskvinder melder sig frivilligt ind i IDF er udtryk for den frihed de har i Israel – en frihed som deres medsøstre i arabiske lande kun kan drømme om.

Yoseph Haddad som er israelsk-kristen og selv blev såret under sin frivillige IDF-tjeneste taler i klippet med major Ella og andre israelske minoritetskvinder i IDF:

Se også MIFF interview med Yoseph Haddad her:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp