Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelske Nevo til MIFF: – Verden forstår ikke at vores hjerter bristede efter 7. oktober-massakren

Nevo til MIFF-journalist Bjarte Bjellås: – Livet vil aldrig blive det samme igen. Vi tænker på alle dem som vi mistede under 7. oktober-massakren. Det er hårdt at skulle smile og føle lykke mens dit hjerte brister. Verdenssamfundet forstår ikke hvad vi går igennem og vi føler os meget alene i verden.
Nevo til MIFF: – Livet vil aldrig blive det samme igen. Vi tænker på alle dem som vi mistede under 7. oktober-massakren. Det er hårdt at skulle smile og føle lykke mens dit hjerte brister. Verdenssamfundet forstår ikke hvad vi går igennem og vi føler os meget alene i verden.

For få dage siden skrev Danmarks ambassadør i Israel: 7. oktober-massakren har efterladt Israel i chok, sorg og vrede – der vil gå lang tid inden de er klar til at drøfte fred.

7. oktober-massakren var den værste mod jøder siden Holocaust, men ramte alle israelere hårdt på tværs af religion, etnicitet og kønEn undersøgelse har vist at knap en fjerdedel af israelere lider af PTSD. Israel er et lille land og alle kender nogle, der blev ramt af den værste tragedie i landets historie.

MIFF-journalist Bjarte Bjellås er i Israel i forbindelse med markering af 100 dage for massakren og gidseltagningerne til Gaza. Under massakren blev mindst 250 babyer, børn, kvinder, ældre, handicappede, syge og mænd taget som gidsler. Fangede terrorister har fortalt at de blev lovet 70.000 kr for hvert gidsel de tog med sig. Siden er nogle gidsler blevet frigivet mod at Israel løslod terrorister dømt for alvorlige terrorangreb. Flere gidsler er blevet fundet dræbt. Tilbage i Gaza sidder mindst 136 gidsler fortsat fanget, inkl. baby Kfir, der fyldte 1 år i fangeskab og danske Itzik på 69 år. Hverken Røde Kors eller andre internationale organisationer har besøgt gidslerne og det vides ikke om de fortsat er live. Et enigt Folketing har fordømt gidseltagningerne. Ifølge kilder blev massakren mod Israel planlagt siden 2014.

Tel Aviv, der er sraels metropol er verdenskendt for at være en by hvor alle uanset køn, etnicitet eller religion er velkommen. Nu er Tel Aviv blevet en by i sorg, i et land i sorg – Dizengoff-torvet, hvor byens ikoniske springvand ligger, er blevet mindested for de mere end 1200 babyer, børn, kvinder, ældre, handicappede og syge, der blev myrdet med bestialsk brutalitet, kvinder, børn og mænd, der blev udsat for bestialske seksuelle overgreb og massevoldtægter. Rundt omspringvandet står mindelys og billeder af massakre-ofrene En af de mange israelere, hvis liv aldrig vil blive det samme igen er Nevo. Nevos 20-årige veninde Adar blev myrdet under massakren.

Nevo fortæller MIFF: – Jeg er her for at vise min respekt og sørge over Adar. Vi gik i skole sammen og jeg savner hendes så meget.

Adar tabte kampen mod terroristerne – Adar aftjente sin IDF-værnepligt i Israels Hjemmefrontkommando, hvor hun trænede rekrutter. Den 7. oktober blev hendes militærbase infiltreret af en stor gruppe terrorister. Adar sendte sine rekrutter i sikkerhed og tog sammen med andre kampen op mod terroristerne – Adar var blandt dem, der blev myrdet af terroristerne.

Adar og de andre IDF-soldater havde ikke en chance mod det store antal terrorister, der var trængt ind på deres militærbase. Adar og 6 andre IDF-soldater betalte den højeste pris den dag. Kun én rekrut overlevede massakren. Siden er Adar blevet en af de mange israelere, der er blevet hyldet for sit mod i israelske medier.

Den 7. oktober mistede alle israelere nogle som de elsker – Nevo er stolt over Adars heltemod som reddede flere liv, men samtidig er savnet over at have mistet hende ubærligt. Han tænker på Adar hele tiden og ligesom alle israelere, vil Nevos liv aldrig blive det samme igen.

Nevo fortæller: – Livet vil aldrig blive det samme igen. Vi tænker på alle dem som vi mistede under 7. oktober-massakren. Det er hårdt at skulle smile og føle lykke mens dit hjerte brister. Verdenssamfundet forstår ikke hvad vi går igennem og vi føler os meget alene i verden.

Det varmer at vide, at I tænker på os i MIFF – Nevo blev rigtig glad da han hørte om MIFF. MIFF er gået fra at være en norsk pro-Israel organisation, til en nordisk organisation med over 15000 medlemmer, der også er aktiv i Danmark, Sverige og Island.

Der er mere end nogensinde brug for MIFF til at give israelere og jøder en stemme som verden ikke giver dem. Meld dig ind i MIFF her – sammen er vi stærke!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem