Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas brød våbenhvilen – krigen er startet igen

Her ses en røgsky efter israelsk angreb mod Hamas-mål i Gaza, 23. november 2023. (Foto: Flash90)
Terrorgruppen genoptog raketangreb mod Israel og frigav ikke gidsler som den var forpligtet til.

MIFF har skrevet daglige artikler om 7. oktober-massakren mod Israel, der har kostet mindst 1,200 livet, over 9,000 sårede, grove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 10,000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin.

Hamas har brudt våbenhvilen og krigen er startet igen, tidligt i morges angreb terrorgruppen Hamas igen Israel med raketangreb og brød dermed den skrøbelige våbenhvile indført sidste fredag.

Jf. våbenhvilen, skulle Hamas havde givet en liste over gidsler, der skulle frigives – det gjorde terrorgruppen ikke.

– Hamas har brudt våbenhvilen ved ikke at opfylde deres forpligtelser om at løslade kvindelige gidsler og angreb Israel med raketangreb. Israel er forpligtet til at nå sine mål, lyder udtalelsen fra premierminister Benjamin Netanyahu’s kontor.

– Vi vil sikre at alle gidsler frigives, at Hamas fjernes og vil sikre at Gaza ikke kan true Israels indbyggere igen, tilføjes det.

Israels forsvarshær (IDF) udtaler at de har genoptaget kampene mod terrorgruppen efter Hamas brød våbenhvilen.

Israel er blevet angrebet af flere raketangreb og IDF har svaret med luftangreb og artilleri mod Hamas-mål flere stedet i Gaza.

Samtidig kommer der flere meldinger om nye våbenhvileforhandlinger.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem