Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Fortvivlet mor: – Jeg skreg da jeg så Mia i Hamas-klippet

21-årige Mia er fransk-israelsk og er en ud af mindst 200 gidsler, der holdes fanget i Hamas-kontrolleret Gaza. De yngste gidsler er babyer på under 1 år. Det ældste gidsel er en 84-årig Holocaust-overlevende. Blandt gidslerne er også en ældre dansk mand. Mias mor bønfalder verden om at hjælpe gidslerne hjem. (Foto: Flash90, 17.oktober 2023)
21-årige Mia er fransk-israelsk og er en ud af mindst 200 gidsler, der holdes fanget i Hamas-kontrolleret Gaza. De yngste gidsler er babyer på under 1 år. Det ældste gidsel er en 84-årig Holocaust-overlevende. Blandt gidslerne er også en ældre dansk mand. Mias mor bønfalder verden om at hjælpe gidslerne hjem.

I forlængelse af, at Danmark som en direkte konsekvens af den værste massakre mod jøder siden Holocaustbesluttede at sætte dansk bistand til de palæstinensiske myndigheder (PA) på pause, kunne MIFF i dag fortælle, hvor lille en andel af dansk bistand, der holdes tilbage.

Danmark har kun sat 72 millioner kroner i PA-bistand på pause i 2023 ud af rammen på 451 millioner kroner i 2021-2025

Jf. PA’s lovgivning, er alle Hamas-terroristernes familier garanteret store summer i terrorløn, som tak for at myrde over 1300 babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd – hvordan vil Danmark sikre at dine skattekroner ikke havner i der forkerte lommer? PA kan takke Danmark, EU og Norge for en god handel – uden dem, kunne de ikke finansiere årtiers terrorkrig mod Israel.

Hamas bruger gidsel i propaganda-klip. I går publicerede den iransk-støttet terrorgruppe Hamas, der har kontrolleret Gaza siden 2007, et propaganda-klip med 21-årige Mia Schem, der er et af ud af mindst 200 gidsler som Hamas har holdt fanget i Gaza siden de, den 7. oktober begik den værste massakre mod jøder efter Holocaust.

I dag inviterede Mia’s familie til pressemøde: – Først skreg jeg, da jeg så at Mia var i live. Men, da jeg så klippet igen, kunne jeg se at Mia er såret, fortæller hendes mor Keren.

Hamas og andre palæstinensiske terrorgrupper, holder 200-250 israelske- og udenlandske gidsler fanget i enklaven (blandt gidslerne er også en ældre dansk mand).

Familierne til de kidnappede er meget fortvivlede, bekymrede og ved ikke, hvad der er sket med deres kære. Flere af de kidnappede er babyer, små børn, kvinder, ældre og syge.

Mias mor fortæller om Hamas-klippet af sin datter: – Jeg kunne se at hun var skrækslagen og i smerter. Det var tydeligt at hun var blevet tvunget til at sige det hun sagde i klippet

Mia blev kidnappet fra en ravefest med unge fra Israel og hele verden – over 260 af de unge blev brutalt myrdet. De få der overlevede har fortalt skrækkelige beretninger om, hvad de så Hamas-terroristerne gøre ved de forsvarsløse unge, der deltog i en fest for fred.

I skrivende stund er over 1300 israelske og udenlandske babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd blevet slagtet af omkring 1500 tungt bevæbnede Hamas-terrorister, der gik til angreb mod forsvarsløse civile. I klip delt af Hamas på sociale medier, viser de hvordan de myrdede folk med ubeskrivelig brutalitet.

Nu beder familierne til de kidnappede verdenssamfundet om hjælp til at få gidslerne hjem: – Vi har oplevet et grusomt terrorangreb, der kunne ramme Frankrig eller USA i morgen. Vi står over for en ond fjende, siger Mias mor.

Det vides ikke, hvornår klippet af Mia blev filmet. Analytikere fra The New York Times mener at dele af klippet kan være mindst 6 dage gammelt.

De yngste gidsler, der holdes fanget i Gaza er under 1 år gamle, den ældste er en 84-årig Holocaust-overlevende.

Ya’akov Peri, der er tidligere leder af Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet, deltog også i pressekonferencen. Han sagde at Hamas har det fulde ansvar for gidslernes helbred og for at de vil komme trygt hjem igen til deres familier.

En af terrorgruppens talsmænd har allerede truet med at henrette gidslerne og dele henrettelserne med verden via sociale medier.

Her ses et skærmdump af Mia i Hamas-klippet. MIFF har valgt ikke at dele klippet. (Foto: Skærmdump)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem