Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Palæstinensisk terrorist skød mod israelsk bil med gravid mor, baby og far

Her ses den israelske bil som blev angrebet af skud fra palæstinensisk terrorist. Den gravide mor, hendes mand og deres lille baby slap heldigvis med livet i behold. På billedet sidder ses babyen sidde i bilen ved siden af knust glas fra terroristens skud ved den PA-kontrolleret by Huwara i Samaria, 5. oktober 2023. (Foto: Nadav Goldstein/TPS)
Palæstinensisk terrorist skød mod israelsk bil med gravid mor, far og deres 18-måneder gamle baby - terrorister ser alle israelere som legitime terrormål. Imens tier danske politikere og medier.

En palæstinensisk terrorist skød mod israelsk bil på Rute 60 i PA-kontrolleret Huwara, lige uden for Nablus (Shechem) i det nordlige Samaria, skriver Jewish News Syndicate (JNS).

Se klip af terrorangrebet her:

Ifølge Israels ambulancetjeneste Magen David Adom slap familien heldigvis uden fysiske skader.

Bilen blev ramt af flere skud og bagruden blev knust. Israels forsvarshær (IDF) fandt flere skudhuller i bilen og tomme hylstre i området.

I klip taget fra en bil i nærheden ses terroristen skyde mod bilen gentagende gange, hvorefter han flygtede fra stedet.

IDF fandt terroristen som blev neutralisert efter skudveksling.

I går kunne MIFF fortælle at en 3-årig israelsk pige blev ramt af stenkast da palæstinensiske terrorister angreb israelsk bil og bus tæt på Huwara.

Farligt for israelere at færdes i Huwara Huwara der hører under de palæstinensiske myndigheder (PA), har længe været et farligt område for israelere at færdes – flere terrorangreb i området har kostet israelske liv.

Det seneste år har terrorangreb i Huwara kostet fire israelere livet. De israelske brødre Hallel og Yagel Yaniv blev myrdet i terrorangreb i februar. I august blev Shay Silas og hans søn Aviad Nir Nigrekar myrdet efter terroristen først havde sikret sig at de var jøder.

Den 19. marts blev David Stern skudt i hovedet af en terrorist, mens han sad i sin bil med sin kone. Til trods for at David blev alvorligt såret, formåede han at skyde terroristen og reddede dermed sig selv og sin kone.

Den 25. marts blev to israelske soldater såret i skud-terrorangreb. Få dage senere angreb palæstinensiske terrorister flere israelske biler med sten.

Rute 60, der er den vigtigste nord-syd motorvej i Judæa og Samaria, løber gennem Huwara. Nu forventes en vej som vil gå udenom Huwara, snart at åbne.

Arbejdet på vejen begyndte for to år siden, men blev forsinket. Efter Yaniv-brødrene blev myrdet i terrorangreb i området, fik vejarbejdet tilført ekstra 91,50 millioner kroner for at speede processen op.

Israels transportminister Miri Regev har rost projektet og udtalt at omvejen “vil redde liv og give beboerne en følelse af tryghed”.

De palæstinensiske myndigheder overholder ikke Oslo-aftalernes krav om at sørge for sikkerheden i deres områderdet er 30 år siden Oslo-aftalerne blev indgået mellem Israel og PLO og PA blev oprettet. PA’s sikkerhedsstyrker blev sat i verden for at stoppe palæstinensiske terrorgrupper, men nu er terroristerne bedre udrustet end PA’s sikkerhedsstyrker.

Til trods for at PA’s sikkerhedsstyrker skulle afvæbne terrorgrupperne, har PA ikke overholdt Oslo-aftalerne. PA’s manglende overholdelse af aftalerne, der i sin tid gav dem adgang til milliarder af skattekroner, er kun blevet værre. PA har mistet kontrollen i flere af sine byer hvor terrorgrupper, der truer Israels sikkerhed har taget over. Især i PA-kontrollerede byer som Jenin, er terrortruslen mod Israel alvorlig. Efter en længerevarende terrorbølge mod Israel, der har kostet mange israelske liv, har Israel gennemført flere anti-terroroperationer i Jenin og andre PA-kontrollerede byer for at komme terrortruslen til livs.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem