brødrene Yagel (19) og Hallel Yaniv (21) betalte med livet for palæstinensisk terror i Judæa og Samaria. (Foto: Privat)

IDF har dræbt terroristen som dræbte brødrene

Den 26. februar dræbte palæstinensisk terrorist 21-årige Hallel og 19-årige Yagel, mens de sad fast i trafikken i deres bil.

Den 7. marts gennemførte styrker fra Israels forsvarshær (IDF) et razzia i den PA-kontrolleret by Jenin i Judæa og Samaria (Vestbredden). Ifølge israelske medier blev fire palæstinensere dræbt, inkl. terroristen som stod bag terrorangrebet, der kostede de to israelske brødre livet i sidste uge.

Det er kun når det er absolut nødvendigt og når efterretninger kræver det for at stoppe planlagte terrorangreb mod israelere eller anholde terrorister, at IDF går ind i de palæstinensiske myndigheders (PA) områder i dagslys. PA har mistet kontrollen i flere af sine byer – blandt andet Jenin, hvor terrorgrupper har taget over og truer Israels sikkerhed med terrorangreb, der i skrivende stund Israel har kostet mindst 14 personer livet i 2023. I 2022 kostede terrorangreb mindst 32 personer livet – året blev det blodigste siden 2008. Israel har igennem længere tid bedt PA’s sikkerhedsstyrker om at patruljere i eller rundt om Jenin, men det har de nægtet. Israel står derfor alene i kampen mod stigende terrortrussel.

En palæstinensisk gruppe med tilknytning til den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) rapporterer at de skød mod IDF-soldaterne og kastede med sprængstoffer mod dem. Palæstinensiske kilder oplyser, at IDF affyrede projektiler ind i en ejendom hvor palæstinensiske terrorister, der nægtede at overgive sig sad skjult.

I dag blev det også meddelt at de israelske brødres hornhinder er blevet doneret til 4 patienter.

Klip delt på Twitter tyder på israelsk drone blev skudt ned over Jenin under operationen.

I klippet ses IDF-soldater på vej ind i PA-kontrolleret Jenin for at fange terroristen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp