Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

IDF har dræbt terroristen som dræbte brødrene

brødrene Yagel (19) og Hallel Yaniv (21) betalte med livet for palæstinensisk terror i Judæa og Samaria. (Foto: Privat)
Den 26. februar dræbte palæstinensisk terrorist 21-årige Hallel og 19-årige Yagel, mens de sad fast i trafikken i deres bil.

Den 7. marts gennemførte styrker fra Israels forsvarshær (IDF) et razzia i den PA-kontrolleret by Jenin i Judæa og Samaria (Vestbredden). Ifølge israelske medier blev fire palæstinensere dræbt, inkl. terroristen som stod bag terrorangrebet, der kostede de to israelske brødre livet i sidste uge.

Det er kun når det er absolut nødvendigt og når efterretninger kræver det for at stoppe planlagte terrorangreb mod israelere eller anholde terrorister, at IDF går ind i de palæstinensiske myndigheders (PA) områder i dagslys. PA har mistet kontrollen i flere af sine byer – blandt andet Jenin, hvor terrorgrupper har taget over og truer Israels sikkerhed med terrorangreb, der i skrivende stund Israel har kostet mindst 14 personer livet i 2023. I 2022 kostede terrorangreb mindst 32 personer livet – året blev det blodigste siden 2008. Israel har igennem længere tid bedt PA’s sikkerhedsstyrker om at patruljere i eller rundt om Jenin, men det har de nægtet. Israel står derfor alene i kampen mod stigende terrortrussel.

En palæstinensisk gruppe med tilknytning til den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) rapporterer at de skød mod IDF-soldaterne og kastede med sprængstoffer mod dem. Palæstinensiske kilder oplyser, at IDF affyrede projektiler ind i en ejendom hvor palæstinensiske terrorister, der nægtede at overgive sig sad skjult.

I dag blev det også meddelt at de israelske brødres hornhinder er blevet doneret til 4 patienter.

Klip delt på Twitter tyder på israelsk drone blev skudt ned over Jenin under operationen.

I klippet ses IDF-soldater på vej ind i PA-kontrolleret Jenin for at fange terroristen:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem