Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Terroristen sikrede sig at Shay og hans søn Aviad var jøder inden han skød dem på klos hold

Lital Shemesh sad chokeret i sin sofa da beskederne om terrorangrebet tikkede ind. Hendes onkel Shay Silas Nigrekar og hans søn Aviad Nir blev skudt og myrdet på klos hold af terrorist mens de var ved at få repareret deres bil hos palæstinensisk bilmekaniker. Her ses deres begravelse i Ashdod i Syd-Israel, 20. august 2023. (Foto: Flash90)
Shay Silas Nigrekar (60), og hans søn Aviad Nir (28), blev dræbt af terrorist, mens de fik vasket deres bil i Huwara i Samaria (Vestbredden).

I lørdags skød og dræbte palæstinensisk terrorist, 60-årige Shay og hans søn, 28-årige Aviad, mens de var ved at få vasket deres bil i den palæstinensiske landsby Hawara, skriver Israel Hayom.

Shay Silas Nigrekar og Aviad Nir var stoppet ved en lokal bilvask, da en terrorist fik besked om, at der var israelere på stedet. Terroristen gik til fods hen til bilvasken og skød Shay og Aviad på klos hold.

Israelske ambulancefolk forsøgte at genoplive Shay og Aviad, men deres liv stod ikke til at redde.

Terroristen formåede at flygte fra stedet, hvorefter Israels forsvarshær (IDF) iværksatte en menneskejagt, og anholdt ejeren af bilvasken efter mistanke om at han have samarbejdet med terroristen.

Beliggende lige uden for Nablus i Samaria, har Hawara i længere tid været centrum for flere terrorangreb mod israelere. Eksempevis blev brødrene Hallel (21), og Yagel Yaniv (19), dræbt af terrorist mens de kørte gennem byen.

USA’s udenrigsministerium har fordømt terrorangrebet: – Vi fordømmer utvetydigt lørdagens terrorangreb i Samaria (Vestbredden), der kostede to israelere livet. USA udtrykker sin kondolence til deres familier og opfordrer til øjeblikkelige skridt for at stoppe volden og opildningen til vold.

Samtidig med USA fordømte terrorangrebet, viser lækkede dokumenter at Biden-administrationen trods frygt for at amerikansk bistand til de palæstinensiske myndigheder (PA) kunne havne i Hamas’ lommer, skubbede på for at frigøre flere hundrede millioner dollars til PA.

PA misbruger også international bistand, eksempelvis ved at opildne til terror og udbetale terrorløn til terrorister dømt for at myrde israelere.

De iransk-støttede terrorgrupper Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) hyldede terrorangrebet.

Siden nytår har terrorkrigen mod Israel kostet 34 personer livet (31 israelere, en turist og en mand fra Hamas-kontrolleret Gaza), 109 personer er blevet såret, inkl. syv IDF-soldater.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem