Brandterroren fra Gaza er tilbage igen – IDF har angrebet Hamas-mål

Hamas-talsmand: - Israelske angreb vil ikke stoppe vores beslutsomhed mod zionisterne.
Brandterroren fra Gaza forårsager store skader på natur, dyreliv og landbrug i Syd-Israel. Befolkningen har levet i konstant frygt for eskalerende terror og raketangreb i 20 år. (Foto: Sderots talsmand Dorel Avramwitz)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Efter flere sprængstofballonangreb fra Gaza mod Syd-Israel, har det israelske forsvar (IDF) bombet flere Hamas-mål i Gaza, skriver Israel Hayom.

Læs MIFFs tidligere artikler om brandterror fra Gaza mod Syd-Israel HER.

Israelske luftangreb ramte også fire Hamas -våbenlager i Gaza som reaktion på skydeangreb som sårede israelsk soldat kritisk. Læs: Barel kritisk såret under Gaza-optøjer. 21-årige Barel Hadaria Shmueli blev skudt i hovedet af terrorist under Gaza-optøjer i weekenden.

Læs om den seneste Gaza-krig mod Israel HER. Læs om Hamas HER. Læs om Irans rolle HER.

Læs også: EU’s mislykkede og glemte Gaza-overvågning. – Glemt i det historiske tilbageblik er EU’s rolle i processen og EU’s undladelse af at stille de garantier, de selv lovede at opfylde i 2005, skriver Gerald M. Steinberg.

Ifølge IDF var der ikke menneskelige tab efter IDFs målrettede luftangreb mod mål tilhørende den iransk-støttet terrorgruppe Hamas i Gaza. IDF bombede våbenproduktionsanlæg og raketrampeanlæg tilhørende Hamas (Hamas har kontrolleret Gaza siden 2007 efter terrorgruppen tog kontrol over enklaven i blodigt kup mod Fatah-partiet som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder (PA) som i årtier har fået millioner og atter millioner af Danmark – læs HER)

De seneste brandterrorangreb mod Syd-Israel forårsagede 10 brande i Otef Aza (israelske samfund tæt på Gaza), oplyser Israels brandvæsen.

Terroren fra Gaza er steget trods sidste uges udmelding fra Israel om genoptagelse af bistand fra Qatar til Gaza. Det var håbet at aftalen ville styrke den skrøbelige våbenhvile mellem Israel og terrorgruppen Hamas.

Læs: Qatar og FN enige om at overføre bistand direkte til Gaza-indbyggernes konto med israelsk tilsyn. Qatar og FN vil overfører over 265 millioner kroner til Gaza.

Læs: Qatar lover 360 millioner dollars i bistand til Hamas-kontrolleret Gaza. Siden 2018 har Qatar givet 133 millioner kroner om måneden med israelsk godkendelse til Gaza. Bistanden ses som en stabiliserende faktor, der skal forhindre at langvarige spændinger mellem Israel og terrorgruppen blusser op og udvikler sig til krig.

Læs: Terrorgruppen Hamas nægter at diskutere frigivelse af israelske fanger. Hamas utilfreds med forsøg på at involvere PA i Gaza.

Læs: Hamas hylder Taliban efter sejren. – Alle undertrykte folk kan lære af Talibans sejr i Afghanistan, Tweetede Hamas top, Moussa Abu Marzouk.

Se: Hvad har Hamas til fælles med Taliban?. Se MIFFs Live sending hvor det aktuelle nyhedsbillede blev diskuteret.

Læs: Italiensk politiker: EU-politikere skal kende sandheden om Hamas. Metteo Salvini vil have EU-politikerne til at læse terrorgruppens nazi-inspireret charter.

Læs: Raketangreb fra Gaza mod Israel. Første raketangreb fra Gaza siden seneste Gaza-krig i maj. Hizbollah angreb for nylig Nord-Israel med flere raketter.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelRapport: Iran har fordoblet sine styrker langs grænsen mod Israel siden 2018
Næste artikelIsrael har passeret én million Corona-tilfælde
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise