Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Hamas hylder Taliban efter sejren

Hamas-leder Ismail Haniyeh (t.h.) under møde med Talibanss ledelse i Doha (Qatar), maj 2021 efter seneste Gaza-krig mod Israel.
- Alle undertrykte folk kan lære af Talibans sejr i Afghanistan, Tweetede Hamas top, Moussa Abu Marzouk.

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har haft kontrollen over Gaza siden de tog kontrol over enklaven i blodigt kup mod partiet Fatah som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder (PA) i 2007, hylder terrorgruppen Taliban for deres sejr efter de har taget magten over Afghanistan – læs HER.

Læs om terrorgruppen Hamas HER. Læs om Irans rolle HER.

Hamas top Moussa Abu Marzouk Tweetede at Talibans sejr er «noget som alle undertrykte folk kan lære af», skriver Times of Israel.

«Taliban står sejrende tilbage efter at blive anklaget for at være reaktionærere og terrorister. De blev mere pragmatiske. De stod op mod USA og deres agenter og nægtede at indgå i kompromisser, de lov sig ikke lokke af slagord som demokrati og valg. Alle undertrykte folk kan lærer af dem», Tweetede Marzouk.

Hamas har desuden udsendt pressemeddelelse hvor de lykønsker Taliban med det som de omtaler som en sejr mod USA. Hamas lykønsker også det afghanske folk.

«Vi lykønsker det muslimske afghanske folk med deres sejr over den amerikanske okkupation af Afghanistan, vi lykønsker også Taliban-bevægelsen og deres modige lederskab med sejren, som kom som en kulmination af deres lange kamp de seneste 20 år», skriver terrorgruppen Hamas.

I maj, efter seneste Gaza-krig mod Israel (Operation Gaurdian of the Walls – læs om krigen HER), mødtes Hamas-leder Ismail Haniyeh med Talibans ledelse. Det er usikkert hvor mødet fandt sted, men både Hamas-ledelsen og Taliban-ledelsen har holdt til i Doha i Qatar. Taliban-ledelsen lykønskede terrorgruppen Hamas med «deres sejr» over Israel.

En palæstinensisk journalist vurdere at et tættere fremtidigt samarbejde mellem terrorgruppen Hamas og Taliban fremover, skriver Jerusalem Post. Journalisten mener at Talibans sejr vil give flere palæstinensiske terrorgrupper blod på tanden og tilføjer at det også viser at USA og deres allierede kan besejres på trods af deres militære evner.

Både Taliban og Hamas er sunnimuslimske terrorgrupper, hvis må det er at oprette islamiske kalifater. Terrorgruppen Taliban har allerede meddelt at de vil oprette Det islamiske emirat Afghanistan i landet.

«Hamas og Taliban har samme radikale, jihadistiske islamiske rødder, total likegyldighed for menneskeliv, frihed og demokrati», Tweetede menneskerettighedsadvokat Arsen Ostrovsky.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem