Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Talibans overtagelse af Afghanistan viser hvorfor Israel ikke kan regne med andre

Talibans hurtige magtovertagelse af Afghanistan understreger at Israel ikke kan stole på andre end sig selv når det kommer til at kunne forsvare sig selv, sier en tidligere israelske ambassadør. (Foto: Wikipedia)
Israel kan ikke stole på andre end sig selv når det gælder sikkerhed og forsvar.

Talibans hurtige magtovertagelse af Afghanistan efter amerikanske styrker trak sig ud af landet, understreger med al tydelighed at Israel kun kan regne med sig selv når det drejer sig om at forsvare landet, skriver den tidligere israelske diplomat Arthur Lenk.

«USA er vores nærmeste allieret og har igennem flere år været der for Israel. Men de frygtelige hændelser vi er vidner til i Afghanistan er en lektie i de forfærdelige konsekvenser ved ændrede interesser og kolde kalkulationer», Tweetede Lenk og tilføjede:

«I 2021 er det mere end nogensinde vigtigt at kunne forsvare sig selv.»

Lenk, er en kendt israelsk diplomat som har været Israels ambassadør i Aserbajdsjan og Sydfrika. Lenk understreger at han med sine udsagn ikke mener at Israel ingen venner har, men derimod at Israel må være forberedt på at situationer hurtigt kan ændre sig og at Israel pludseligt kan stå helt alene.

Lenk kom med udtalelserne efter Taliban hurtigt formåede at overtoge Afghanistan, efter USA trak sig ud af landet, skriver Jerusalem Post. Også andre kommentatorer og analytikere understreger at det som er sket i Afghanistan viser med al tydelighed at Israel kan ikke stole på andre end sig selv når det gælder sikkerhed og forsvar af landet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem