Qatar lover 360 millioner dollars i bistand til Hamas-kontrolleret Gaza

Siden 2018 har Qatar givet 133 millioner kroner om måneden med israelsk godkendelse til Gaza. Bistanden ses som en stabiliserende faktor, der skal forhindre at langvarige spændinger mellem Israel og terrorgruppen blusser op og udvikler sig til krig.
På billedet ses terrororgansiationen Hamas' militære gren Ezzeddine Al-Qassam Brigades. (Foto: @MehdiRizvi123)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Søndag meddelte Golfstaten Qatar at de vil give 360 millioner dollars i bistand til Gazastriben i løbet af det kommende år og fornye et program som skal bidrage til at reducere spændingerne mellem Israel og terrorgruppen Hamas, der kontrollerer Gazastriben, det skriver avisen Israel Hayom.

Qatar har siden 2018 givet 133 mio. kroner om måneden til Gaza. Betalingerne har været med til at betale for elektricitet, dække terrorgruppen Hamas’ lønudbetaling til deres embedsmænd og månedlig økonomisk hjælp på omkring 665 kroner til flere fattige familier. Qatar har desuden ydet økonomisk hjælp til udviklingsprojekter – eksempelvis nye veje og hospitaler.

Der har været tre krige mellem Israel og Hamas siden terrorgruppen tog kontrol over Gaza i 2007 i et militærkup. Hamas har som deres erklærede mål at udslette Israel. Krigene kombineret med israelsk havblokade i kampen mod Hamas og andre palæstinensiske terrorgrupper som smugler våben/dele til at fremstille raketter til at angribe israelske byer, beton/andre materialer til at bygge terrortunneller ind i Israel og rivalisering mellem Hamas og de palæstinensiske myndigheder (PA) har ødelagt økonomien i Gaza.

Læs MIFFs artikel: Faktatjek af Fathi El-Abeds beskrivelse af Gaza. MIFF korrigerer rå propaganda fra Dansk Palæstinensisk Venskabsforening.

Læs om palæstinensiske terrorgrupper i Gaza HER.


Læs om Irans indblanding i Gaza: Islamisk Jihad siger de fik direkte ordre fra Iran om at angribe Israel. Qassem Soleimani forsynede terrorgruppen med våben og gav dem angrebsordre.

Siden 2018 har Qatar givet 133 millioner kroner om måneden med israelsk godkendelse til Gaza. Bistanden ses som en stabiliserende faktor, der skal forhindre at langvarige spændinger mellem Israel og terrorgruppen blusser op og udvikler sig til krig.

Meddelelsen fra Qatar kommer samtidig med at Hamas og de palæstinensiske myndigheder (PA) planlægger at afholde valg for første gang siden 2004. Parterne ser valgafholdelse som et vigtigt skridt mod forsoning.

Læs også: Hamas-leder kan blive ny palæstinensisk præsident. Ismail Haniyeh ligger foran Mahmoud Abbas i meningsmålingerne.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise