Islamisk Jihad siger de fik direkte ordre fra Iran om at angribe Israel

Qassem Soleimani forsynede terrorgruppen med våben og gav dem angrebsordre.
Den palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad siger de fik direkte ordre fra den afdøde iranske general Qassem Soleimani.
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

En fremtrædende skikkelse i den palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad (PIJ) siger de «fik direkte ordre» fra den afdøde iranske Quds-leder Qassem Soleimani helt frem til han blev dræbt i et amerikansk luftangreb – læs mere HER. Han siger også at raketter leveret af iranerne blev brugt til at angribe Israel – læs mere HER på norsk.

I et interview i december med den iranske TV-kanal al-Alam sagde generalsekretæren i Islamisk Jihad, Ziyad al-Nakhaleh, at «intet skete [i Gaza] uden direkte ordre og tilsyn» fra Iran, skriver avisen Times of Israel.

Solemani skal have været instrumental i arbejdet med at forsyne Islamisk Jihad med moderne raketter og våben. Raketter som Soleimani og Iran skaffede blev brugt til at angribe Tel Aviv – læs mere HER på norsk  – Israels økonomiske og teknologiske center.

– Jeg kan sige at raketterne [Soleimani] leverede til Gazastriben var dem som blev brugt til at angribe Tel Aviv. Jeg kan sige at Hajj Qassem [Soleimani] spilede en afgørende rolle i det faktum at palæstinenserne vågede at angribe hovedstaden i den zionistiske enhed, siger al-Nakhaleh i TV-interviewet.

Leder af Palæstinensisk Islamisk Jihad Ziyad al-Nakhaleh (t.h.) i samtale med afdøde general Qassem Soleimani.

Islamisk Jihad-lederen siger videre at Soleimani personligt styrede og overvågede transporten af raketter i «komplekse operationer» fra Syrien, til Sudan og videre til Gazastriben. Soleimani skal personligt have rejst til Sudan for at sikre at forsendelserne af våben blev en succes. Læs også: Normalisering mellem Israel og Sudan – et kæmpe slag for Hamas og Iran.

I 2009 blev en konvoj af lastbiler ødelagt under tre luftangreb i det vestlige Sudan. Konvojen skal angivelig have fragtet iranske langdistanceraketter som var på vej til Gazastriben. I 2012 var der en mystisk eksplosion på en våbenfabrik i hovedstaden Khartoum hvor fire mennesker blev dræbt. Det antages at det var et israelsk luftangreb mod våben som var på vej til Gaza.

Også i 2014 var der en stor eksplosion i et sudansk ammunitionslager, i et påstået israelsk angreb rettet mod våben på vej til palæstinensiske terrorister. Læs også: Første israelsk ministerbesøg i Sudan.

Soleimani skal også have hjulpet palæstinenserne med tilgang til eksperter, som gav dem instruktioner om hvordan de kunne producere deres sin egne raketter. I 2019 affyrede Islamisk Jihad en raket med et sprængstofshoved på 300 kilo mod Israel – læs mere HER på norsk.

Quds-styrkerne, som styrer Irans operationer i udlandet, er en del af den iranske revolutionsgarde. Soleimani var øverste leder af Quds-styrken fra 1998 og frem til han blev dræbt under det amerikanske luftangreb i januar 2020.

Helt frem til sin død arbejdede Soleimani med at true Israel – læs mere HER på norsk.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelFørste israelsk ministerbesøg i Sudan
Næste artikelPA: – Holocaust var Europas hævn over jødernes ondskab
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise