Ine Marie Eriksen Søreide. (Photo: UN Photo/Evan Schneider)

Norge får nøglerolle i kampen mod misbrug af palæstinensiske børn i væbnet konflikt

Norge er trådt ind som medlem af FNs sikkerhedsråd. Den 8. januar varslede det norske udenrigsministerium i pressemeddelelse at Norge vil lede en arbejdsgruppe for børn i væbnet konflikt.

«Beskyttelse af civile, inklusiv børn, vil være en af Regeringens hovedprioriteter i de to år Norge kommer til at sidde i Sikkerhedsrådet. Børn er særligt udsatte når det kommer til overgreb under væbnede konflikter.

– Jeg er glad for muligheden for at lede den vigtige arbejdsgruppe for børn og væbnet konflikt. Lederhvervet giver god mulighed for at bidrage til øget ansvarlighed på området, siger Eriksen Søreide.»

Palæstinensiske børn misbrugt igennem flere årtier
I flere årtier er palæstinensiske børn blevet misbrugt som børnesoldater af palæstinensiske terrorgrupper. Brugen af børnesoldater var en central del af Yasser Arafats militære strategi under Anden Intifada – læs mere HER på norsk. Men misbruget er fortsat frem til i dag, og grundlaget lægges allerede i børnehaven – læs mere HER. «Palæstinensiske børn i tiårsalderen deltager i gadekampe mod israelske soldater,» lød det eksempelvis fra VG i Betlehem på Vestbredden (Judæa og Samaria) i 2017 – læs mere HER. Dem som ikke protesterer mod misbruget af palæstinensiske børn, har lige så stor en moralsk skyld i at det får lov til at fortsætte, når de efterfølgende kræver at Israel skal frigive børn som har deltaget i væbnet kamp, skrev MIFF.

I november 2019 sendte palæstinensisk radio et indslag hvor børn blev opmuntret til at ofre sig i martyrdøden. De er islams «ammunition og våbnet som skal frigøre og erobre Jerusalem». Indslaget blev også delt på Facebook af Fatah-bevægelsen, som kontrollerer de palæstinensiske selvstyremyndigheder. Læs mere HER.

MIFF med i international kampagne for at redde palæstinensiske børnesoldater
I 2020 sluttede MIFF sig til en international kampagne for at redde palæstinensiske børnesoldater. På aktionens hjemmeside kan du se det underskrevet brev til medlemmer af det europæiske parlament og til fremtrædende talspersoner for børns rettigheder i USA (som Michelle Obama, Angelina Jolie og Madonna) – klik HER for at tilgå hjemmesiden. Du finder også mange billeder, film og andet materiale som du kan dele på sociale medier – klik HER for at tilgå hjemmesiden.

De palæstinensiske myndigheder og Hamas har et medansvar
De palæstinensiske myndigheder (PA) og Hamas kan ikke fritages for det ansvar som de har i brugen af børn i kampen mod Israel – uanset om børnene er spejdere, budbringere, stenkastere, geværmænd eller selvmordsbombere. En stor del af opildningen af palæstinensiske mindreårige børn til vold finansieres af de palæstinensiske myndigheder eller andre offentlige institutioner og medier. Danske og norske myndigheder og organisationer er derfor både direkte og indirekte ansvarlige. «Børn har ret til at blive beskyttet fra at blive skadet og mishandlet, fysisk og mentalt,» står der i FN-konventionen for beskyttelse af børn. Derfor burde det være en primæropgave for forældre og samfund at forhindre at børn deltager i optøjer og konfrontationer som man ved potentielt kan blive voldelige. International lov forbyder ikke-statslige væbnede grupper at rekruttere eller bruge barn under 18 år – læs mere HER. Flere af de militante palæstinensiske grupper frobryder sig dagligt mod bestemmelserne i international lov. Dem som ikke har set billeder og film fra de militante børnelejre i det palæstinensiske samfund, bør tage et kig på YouTube – klik HER for at se mere.

Norge har skåret 30 mio. NOK i bistand til de palæstinensiske myndigheder
De palæstinensiske skolebøger taget i brug i skoleåret 2019-2020 var meget mere ekstreme end tidligere. Vold, martyrdød og jihad er et gennemgående tema i børnenes skolepensum under alle tolv års skolegang i palæstinensiske grundskoler, skrev MIFF 9. oktober 2019 – læs mere HER. MIFF oversatte desuden 44 eksempler til norsk og dansk som dokumenterede det – læs mere HER.

Efter IMPACT-se og MIFF informerede norske stortingspolitikere om sagen, fulgte den norske avis Aftenposten op på sagen med en forsideartikel den 12. november 2019: Norge støtter skolepensum som fremmer jihad – læs mere HER på norsk. Lederartiklen var også klar: Palæstinensiske skolebøger modarbejder fred – læs mere HER på norsk.

Ved forliget i Norge om statsbudgettet for 2021 blev den norske regering og FrP enige – læs mere HER på norsk om at reducere bistanden til de palæstinensiske selvstyremyndigheder med 30 mio. NOK og bistanden til palæstinensiske områder med 10 mio. NOK. Det skete efter ønske fra norsk side om at presse palæstinenserne til at reformere deres undervisning i palæstinensiske skoler – læs mere HER.

Dansk bistand misbruges fortsat til at bruge palæstinensiske børn i væbnet kamp
Beviserne på misbrug af palæstinensiske børn i væbnet kamp er overvældende – derfor er det uforståeligt at det ikke får kontante konsekvenser for dansk bistand til de palæstinensiske myndigheder. Hvordan kan Danmark forsvarer at danskernes skattekroner år efter år misbruges til at opildne palæstinensiske børn til at dræbe israelere? Det må stoppes.

September 2020 bragte MIFF Naser Khaders kommentarer i avisen Kristeligt Dagblad om jihad i palæstinensiske skolebøger. Khader er medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti, formand for Forsvarsudvalget, medlem af Beskæftigelsesudvalget, Retsudvalget og Udenrigsudvalget. Derudover har Khader syrisk-palæstinensisk baggrund og har et indgående kendskab til hvad der foregår i det palæstinensiske samfund. Læs mere HER.

Her er uddrag af Khaders kommentarer:

– Organisationen IMPACT-SE har de seneste 20 år beskæftiget sig med undervisningsmateriale i Mellemøsten og Nordafrika. Udgangspunktet er, at undervisningsmaterialet er afgørende for at forebygge had, ekstremisme og vold. Erfaringen er, at børn og unge radikaliseres via undervisningsmateriale.

– Der, hvor det virkelig går skidt, er i de palæstinensiske områder. Omkring år 2006 reviderede man undervisningsmaterialet i en fredeligere retning, men i de senere år, hvor især den islamistiske organisation Hamas’ ideologi har vundet udbredelse, har det sat sit præg på lærebøgerne. Det er for eksempel godt at blive martyr, og at man bliver belønnet med jomfruer. Det, synes jeg, er uendeligt trist.

– Men hvad kan man gøre ved det? Amerikanerne forsøger at handle på disse tilbageskridt. I øjeblikket er Kongressen og Det Hvide Hus ved at se på HR-2343, et ”lovforslag” der skal monitorere udviklingen i det palæstinensiske undervisningsmateriale. Og det skal have økonomiske konsekvenser.

Læs MIFF’s artikler om IMPACT-SE’s rapporter her.

Læs MIFF’s opfordring til den danske regering om fortsat bistand til PA’s ekstreme skolebøger: Danmark bør gøre som Norge – stille krav til PA om at ændre kurs eller lukke for pengekassen.

Læs MIFF’s artikler om hvordan de palæstinensiske myndigheder (PA) bruger dansk bistand til at oplære børn i had og død her.

Læs MIFFs artikel om de mere end 20 EU-parlamentarikere i åbent brev til EU: – Stop finansiering af PA jihad-skolebøger.

MIFF har brug for din hjælp til at fortsætte informationsarbejdet for Israel.
Ved at blive medlem af MIFF og anbefale os til familie og venner er du med til at sikre vi kan fortæstte det arbejde.
Klik HER for at blive medlem.
Tak for din støtte, tak for at følge MIFF, tak for at dele og kommenterer MIFFs artikler!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp