Politi og fængselsvagter udenfor Gilboa-fængslet hvorfra 6 yderst farlige terrorister med israelske liv på samvittigheden flygtede 6. september. (Foto: Flash90)

Jordan vil ikke være fristed for flygtede terrorister

Udtaler at flygtede terrorister vil blive anholdt og muligvis udleveret hvis de krydser grænsen ind i Jordan.

Der har i flere dage været spekulationer fremme om alle eller nogle af de palæstinensiske terrorister, der 6. september formåede at flygte fra højsikkerhedsfængslet Giloboa hvor de var fængslet for terrorangreb som har kostet flere israelere livet, eventuelt er flygtet og grænsen til Jordan. Læs om flugten HER og HER.

Læs: Lover at flygtede terrorister vil blive fanget. – Terroristerne vil ikke slippe afsted med at flygte, udtaler sikkerhedsminister Omer Barlev.

Læs: Med dine skattekroner hylder Fatah flygtede terrorister med israelske liv på samvittigheden. Se hvad dine skattekroner går til.

Læs også: Se terrorister i palæstinensiske gader – du er med til at betale gildet via skatten. Terrorgruppen Al Aqsa Martyr Brigaden som blandt andet står på EU’s terrorliste er Fatah-partiets militære fløj – du er med til at betale gildet via skatten.

Højtstående jordansk forsvarskilde udtaler til avisen Israel Hayom at der ikke er noget der tyder på at de flygtede terrorister er flygtet til Jordan. Kilden udtaler også at skulle de gøre det, vil myndighederne handle i henhold til loven og anholde dem. Kilden tilføjer at Jordan ikke har officiel udleveringsaftale med Israel, alligevel det jordanske kongedømme i en sådan situation vurdere at udlevere dem.

– Selv om de er palæstinensere og på alle måder er vores brødre, vil Jordan ikke være fristed for flygtede fængselsfanger, uanset hvem de er eller omstændighederne bad deres flugt, udtaler kilden.

Den jordanske embedsmand understreger at på baggrund af det forbedrede forhold mellem Amman og Jerusalem efter den nye israelske regering kom til magten, arbejder de nu endnu hårdere på at sikre at de flygtede terrorister ikke gemmer sig i landet. Udtalelsen bekræftes også af kilde i den jordanske efterretning.

– Hvis alle eller nogle af de seks flygtede fanger krydser grænsen ind i Jordan og bliver på jordansk territorium, vil vi opdage det på en eller anden måde. På baggrund af vores nuværende undersøgelser, er der intet som tyder på at de skulle befinde sig i kongeriget Jordan, siger efterretningskilden.

De seks terrorister der som sagt alle har israelske liv på samvittigheden formåede at grave sig ud af fængslet via kloak-systemet. Flere fejl og uheldige tilfældigheder førte til at terroristerne kunne flygte – læs HER.

Fire af de seks terrorister er idømt livstidsfængsel for at deltage i dødelige terrorangreb mod israelere. En af dem er Zakaria Zubeidi som er Fatah-aktivist og tidligere leder af Fatahs militære fløj – terrorgruppen al-Aqsa Martyr Brigaden. Zubeidi står blandt andet terrorangrebet mod valglokale i Israel i 2002, seks israelere blev dræbt ved terrorangrebet.

Fem af de flygtede terrorister er fra den iransk-støttet terrorgruppen Islamisk Jihad (PIJ). PIJ har udnyttet flugten til at mobilisere sine støttespillere. Hvilket har ført til optøjer i Judæa og Samaria (Vestbredden), Øst-Jerusalem og i israelske fængsler, hvor indsatte blandt andet brændte celler af.

For de palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) som blandt andet danske skatteydere årligt betaler flere millioner til, er fangeflugten sket på et meget uheldigt tidspunkt. PA forsøger at løse svære økonomiske udfordringer og stigende utilfredshed med PA-præsident Mahmoud Abbas – uro og optøjer er ikke hvad PA har brug for på nuværende tidspunkt.

Læs: Palæstinensiske demonstranter kræver Abbas går af – EU giver Abbas 3 milliarder kroner. Mens gaderne koger i Ramallah og demonstranter kræver at PAs præsident Abbas går af, har EU netop givet PA 3 milliarder kroner i lån, hvad vil milliarderne mon gå til?

Læs: Abbas har udbetalt over kvart million kroner til terrorist som har myrdet to israelere og såret flere. Hvordan vil den danske stat retfærdiggøre at de palæstinensiske myndigheder i flere år har misbrugt dansk bistand til terrorbelønning?

Læs: Abbas’ seneste joke – udnævner dømte terrorister til at bekæmpe terror – du betaler gildet via skatten. De palæstinensiske myndigheder vil have løsladte terrorister ind i deres sikkerhedsstyrker, regering og ministerier. Pengene kommer fra international bistand – også Danmark, du betaler via skatten.

Israelske myndigheder frygter at de flygtede terrorister vil gennemfører nye terrorangreb mod israelere.

Ifølge den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah’s tilknyttet avis Al-Akhbar har PA derfor tilbudt Israel at hjælpe med at fange de flygtede terrorister. Ifølge avisens kilde, højtstående palæstinensisk embedsmand, tjener situationen PAs interesser. PA ønsker ro og fokus på økonomi.

Ifølge den anerkendte israelsk-arabiske journalist Khaled Abu Toameh afvises forlydenderne om at PA hjælper Israel med at fange de flygtede terrorister. PA kalder påstanden om at de vil hjælpe Israel for «fabrikerede løgne».

PA-talsmand Nabil Abu Rudaineh tilføjer: – Fangerne er det palæstinensiske folks helte.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp