Farlige flygtede terrorister fortsat på fri fod

Israelske sikkerhedsstyrker frygter at de yderst farlige terrorister vil begå nye terrorangreb.
Israelsk politi hvor de yderst farlige terrorister flygtede fra fængslet. Hullet i jorden viser hvor terroristerne kom op til jordens overflade. Vagten i fængslets vagttårn faldt angiveligt i søvn og så ikke de 6 terrorister flygte fra stedet. (Foto: Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

De seks yderst farlige palæstinensiske terrorister som natten til 6. september flygtede fra højsikkerhedsfængslet Gilboa i Nord-Israel er fortsat på fri fod – læs MIFFs artikel om flugten HER.

Den foreløbige efterforskning tyder på at fangerne fik hjælp udefra og det lader til at terroristerne er flygtet fra fængslet til fods og herefter er blevet opsamlet af medhjælpere omkring tre kilometer fra fængslet.

Det vides endnu ikke hvorvidt alle eller kun nogle af de seks terrorister er blevet opsamlet.

Politiet, militæret og sikkerhedstjenesten Shin Bet er blevet placeret i hele landet, omkring 200 vejspærringer er blevet sat op for at finde de ekstremt farlige terrorister. Eftersøgningsarbejdet er især koncentreret ved området omkring Beit She’an beliggende tæt på Jordandalen og Judæa og Samaria (Vestbredden), efter to mistænkte blev set på overvågningskamera, skriver avisen Ha’aretz.

Sikkerhedsstyrkerne er bekymret over hvorvidt de flygtede terrorister vil flygte til nabolandet Jordan, eller vil kidnappe/begå terrorangreb mod israelere. Det israelske forsvar (IDF) har derfor sat ekstra vagter ind langs grænsen med Jordan.

Alle seks terrorister er dømt eller mistænkt for terror – fire af dem er idømt livstidsfængsel for at deltage i dødelige terrorangreb mod israelere. En af dem er Zakaria Zubeidi som er Fatah-aktivist og tidligere leder af Fatahs militære fløj – terrorgruppen al-Aqsa Martyr Brigaden. Zubeidi står blandt andet terrorangrebet mod valglokale i Israel i 2002, seks israelere blev dræbt ved terrorangrebet.

Læs også: Se terrorister i palæstinensiske gader – du er med til at betale gildet via skatten. Terrorgruppen Al Aqsa Martyr Brigaden som blandt andet står på EU’s terrorliste er Fatah-partiets militære fløj – du er med til at betale gildet via skatten.

Det vides endnu ikke hvordan det lykkes de seks terrorister at flygte fra fængslet, men det menes at de gravede sig ud gennem fængslets kloaksystem og gravede sig op på jordoverfladen uden for fængslet. Et af fængslets vagttårne er placeret hvor de gravede sig op, men vagten var faldet i søvn og terroristerne kunne dermed uhindret flygte fra stedet.

Ha’aretz skriver at fængslet blev taget i brug i 2004 og ansat for at være et fængsel med høj sikkerhed, desværre blev arkitekternes tegninger af fængslet lagt op på nettet. Det vides ikke hvorvidt de lækkede arkitekttegninger har medvirket til at flugten lykkes, uanset omtales hændelsen som groft sikkerhedsbrud.

Her ses hullet som terroristerne kravlede ud af . (Foto: Flash90)

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelEfter sejr over Færøerne og Østrig drømmer Israel om mål mod Danmark i aften i Parken
Næste artikelAfghanistans sidste jøde og flere afghanere reddet ud af israelsk forretningsmand og jødisk organisation
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise