Seks terrorister flygtet fra højsikkerhedsfængsel i Israel

Seks palæstinensiske sikkerhedsfanger flygtet gennem flugttunnel som de havde gravet ud af fængslet.
Israelsk sikkerhedsvagt holder øje fra vagttårnet, Gilboa-fængslet, 2013. (Foto: Moshe Shai/Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israelske fængselsmyndigheder oplyste tidlig morgen at 6 palæstinensiske terrorister er flygtet fra højsikkerhedsfængsel i Nord-Israel. Store sikkerhedsstyrker leder efter de flygtede fanger, skriver Times of Israel.

Terroristerne menes at have gravet flugttunnel og flygtet den vej ud af Gilboa-fængslet beliggende til på Geneserat-søen. Politiet fik besked fra indbyggere om mystiske personer som bevægede sig rundt i området kokken 03 i nat. Det menes at terroristerne flygtede klokken 01.30 natten til mandag.

– Seks fanger flygtede gennem åbning som blev opdaget i deres celler, udtaler israelske fængselsmyndigheder. De har givetvis været i gang med at grave igennem flere måneder.

De flygtede terrorister er alle idømt livstid for terrorangreb som har kostet flere israelere livet. De flygtede anses for at være yderst farlige. Tre af de flygtede har tidligere forsøgt at flygte fra fængslet, melder israelske medier.

Sikkerhedsfangerne i Gilboa-fængslet er nu blevet overført til andre fængsler for at nedbringe risikoen for flere fangeflugter.

En af de flygtede fanger er Zakaria Zubeidi, som er tidligere leder av Fatahs militære fløj, terrorgruppen al-Aqsa Martyr Brigaden i Jenin (terrorgruppen står blandt andet på EU’s terrorliste – læs hvordan du betaler til terrorgruppen via skatten HER). Zubeidi blev dømt for at medvirke i flere dødelige terrorangreb mod israelere. Også de fem andre flygtede terrorister kommer fra området omkring Jenin og er medlemmer af den iransk-støttet palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad (PIJ) – læs om Irans terrorstøtte HER. Fangeflugten beskrives som en af de mest alvorlige sikkerhedshændelser i Israel i moderne tid.

Israelske myndigheter tror de seks vil forsøke å flykte til Jenin eller til Jordan. Det israelske militæret har satt opp kontrollpunkter flere steder.

Denne videoen viser hullet som ble oppdaget inne på en av cellene:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelYouTube har givet MIFF fuld medhold – afsløringer af hadytringer på palæstinensisk tv er tilbage
Næste artikelHistorisk operation – siamesiske tvillinger adskilt
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise