Israelsk sikkerhedsvagt holder øje fra vagttårnet, Gilboa-fængslet, 2013. (Foto: Moshe Shai/Flash90)

Seks terrorister flygtet fra højsikkerhedsfængsel i Israel

Seks palæstinensiske sikkerhedsfanger flygtet gennem flugttunnel som de havde gravet ud af fængslet.

Israelske fængselsmyndigheder oplyste tidlig morgen at 6 palæstinensiske terrorister er flygtet fra højsikkerhedsfængsel i Nord-Israel. Store sikkerhedsstyrker leder efter de flygtede fanger, skriver Times of Israel.

Terroristerne menes at have gravet flugttunnel og flygtet den vej ud af Gilboa-fængslet beliggende til på Geneserat-søen. Politiet fik besked fra indbyggere om mystiske personer som bevægede sig rundt i området kokken 03 i nat. Det menes at terroristerne flygtede klokken 01.30 natten til mandag.

– Seks fanger flygtede gennem åbning som blev opdaget i deres celler, udtaler israelske fængselsmyndigheder. De har givetvis været i gang med at grave igennem flere måneder.

De flygtede terrorister er alle idømt livstid for terrorangreb som har kostet flere israelere livet. De flygtede anses for at være yderst farlige. Tre af de flygtede har tidligere forsøgt at flygte fra fængslet, melder israelske medier.

Sikkerhedsfangerne i Gilboa-fængslet er nu blevet overført til andre fængsler for at nedbringe risikoen for flere fangeflugter.

En af de flygtede fanger er Zakaria Zubeidi, som er tidligere leder av Fatahs militære fløj, terrorgruppen al-Aqsa Martyr Brigaden i Jenin (terrorgruppen står blandt andet på EU’s terrorliste – læs hvordan du betaler til terrorgruppen via skatten HER). Zubeidi blev dømt for at medvirke i flere dødelige terrorangreb mod israelere. Også de fem andre flygtede terrorister kommer fra området omkring Jenin og er medlemmer af den iransk-støttet palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad (PIJ) – læs om Irans terrorstøtte HER. Fangeflugten beskrives som en af de mest alvorlige sikkerhedshændelser i Israel i moderne tid.

Israelske myndigheter tror de seks vil forsøke å flykte til Jenin eller til Jordan. Det israelske militæret har satt opp kontrollpunkter flere steder.

Denne videoen viser hullet som ble oppdaget inne på en av cellene:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp