Lover at flygtede terrorister vil blive fanget

– Terroristerne vil ikke slippe afsted med at flygte, udtaler sikkerhedsminister Omer Barlev.
Over 200 vejspærringer sat op i Israel i jagten på de seks flygtede terrorister med israelskel iv på samvittigheden. (Foto: Nati Shohat/ Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israels sikkerhedsminister Omer Barlev lover at de seks palæstinensiske terrorister som anses for at være yderst farlige og har flere israelske liv på samvittigheden og mandag flygtede fra højsikkerheds-fænglet Gilboa, vil blive fanget. Læs om flugten HER. Læs også hvordan dine skattekroner støtter Fatahs hyldest af de flygtede terrorister HER.

– Vi vil fange de flygtede terrorister og vi vil rette op på fejlene som førte til at de kunne flygte – og finder vi ud at der har været professionel uagtsomhed, vil vi også tage fat der, udtaler Barlev, ifølge Times of Israel.

Efterforskningen af fangeflugten blev i dag overført fra Israels politis nordlige kommando til deres specialenhed.

Samtidig udtaler fængselsmyndigheder at fangerne som blev flyttet fra Gilboa-fængslet efter fangeflugten, ikke vil vende tilbage dertil og i stedet overført til andre fængsler.

De seks terrorister som alle har israelske liv på samvittigheden formåede at grave sig ud af fængslet via kloak-systemet. Flere fejl og uheldige tilfældigheder førte til at terroristerne kunne flygte – læs HER.

Palæstinensere afbrændte bildæk udenfor byen Nablus for at forstyrre israelske soldater i jagten på de flygtede terrorister. (Foto: Flash90)

Nu styrker israelske fængselsmyndigheder sikkerheden i alle fængsler, inkl. regelmæssige tjek af cellerne. Derudover vil de også arbejde for at sprede fangerne fra den iransk-støttet terrorgruppe Islamisk Jihad (PIJ). Fem af de flygtede terrorister er fra terrorgruppen PIJ.

Siden flugten i mandags har israelske styrker været i gang med massiv operation for at fange de farlige terrorister. Fire af dem er idømt livstid for medvirken til alvorlig terror som har kostet flere israelere livet.

Det vides ikke om terroristerne fortsat er i Israel eller er rejst til de palæstinensiske selvstyreområder (PA) i Judæa og Samaria (Vestbredden) eller eventuelt er rejst til nabolandet Jordan.

Terroristernes flugt har også ført til optøjer i flere israelske fængsler, udover optøjer i Judæa og Samaria (Vestbredden) og Øst-Jerusalem. Israelske myndigheder frygter at de flygtede terrorister vil gennemfører nye terrorangreb mod israelere.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelFlere fodboldfans flagede med palæstinensiske flag i Parken
Næste artikelVil Danmark deltage i FN’s racistiske Durban IV? Se svaret til MIFF
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise