Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Lover at flygtede terrorister vil blive fanget

Over 200 vejspærringer sat op i Israel i jagten på de seks flygtede terrorister med israelskel iv på samvittigheden. (Foto: Nati Shohat/ Flash90)
– Terroristerne vil ikke slippe afsted med at flygte, udtaler sikkerhedsminister Omer Barlev.

Israels sikkerhedsminister Omer Barlev lover at de seks palæstinensiske terrorister som anses for at være yderst farlige og har flere israelske liv på samvittigheden og mandag flygtede fra højsikkerheds-fænglet Gilboa, vil blive fanget. Læs om flugten HER. Læs også hvordan dine skattekroner støtter Fatahs hyldest af de flygtede terrorister HER.

– Vi vil fange de flygtede terrorister og vi vil rette op på fejlene som førte til at de kunne flygte – og finder vi ud at der har været professionel uagtsomhed, vil vi også tage fat der, udtaler Barlev, ifølge Times of Israel.

Efterforskningen af fangeflugten blev i dag overført fra Israels politis nordlige kommando til deres specialenhed.

Samtidig udtaler fængselsmyndigheder at fangerne som blev flyttet fra Gilboa-fængslet efter fangeflugten, ikke vil vende tilbage dertil og i stedet overført til andre fængsler.

De seks terrorister som alle har israelske liv på samvittigheden formåede at grave sig ud af fængslet via kloak-systemet. Flere fejl og uheldige tilfældigheder førte til at terroristerne kunne flygte – læs HER.

Palæstinensere afbrændte bildæk udenfor byen Nablus for at forstyrre israelske soldater i jagten på de flygtede terrorister. (Foto: Flash90)

Nu styrker israelske fængselsmyndigheder sikkerheden i alle fængsler, inkl. regelmæssige tjek af cellerne. Derudover vil de også arbejde for at sprede fangerne fra den iransk-støttet terrorgruppe Islamisk Jihad (PIJ). Fem af de flygtede terrorister er fra terrorgruppen PIJ.

Siden flugten i mandags har israelske styrker været i gang med massiv operation for at fange de farlige terrorister. Fire af dem er idømt livstid for medvirken til alvorlig terror som har kostet flere israelere livet.

Det vides ikke om terroristerne fortsat er i Israel eller er rejst til de palæstinensiske selvstyreområder (PA) i Judæa og Samaria (Vestbredden) eller eventuelt er rejst til nabolandet Jordan.

Terroristernes flugt har også ført til optøjer i flere israelske fængsler, udover optøjer i Judæa og Samaria (Vestbredden) og Øst-Jerusalem. Israelske myndigheder frygter at de flygtede terrorister vil gennemfører nye terrorangreb mod israelere.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem