Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Står øverst på Mossads dødsliste

Hamas-leder Ismail Haniyeh (t.v.) og Hamas-leder i Gaza Yahya Sinwar under begravelse af Hamas-topfigur i Gaza i 2017. (Foto: Flash90)
Israels forsvarsminister Yoav Gallant: - Vi vil fjerne Hamas-ledelsen. De lever på lånt tid.

Den værste massakre i Israels historie, 7. oktober-massakren mod Israel har kostet mindst 1,200 livet, over 8,700 sårede, utallige savnede, mindst 240 blev kidnappet til Gaza og flere israelske byer er blevet angrebet af over 10,000 raketter. Mindst 500,000 israelere er blevet flygtninge og er truet af økonomisk ruin. Derudover kommer der flere og flere beretninger om grove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder og piger under massakren.

Ultimo oktober gik Israels forsvarshær (IDF) i gang med deres landoperation i Hamas-kontrolleret Gaza, for at stoppe Hamas i at kunne udføre massakre igen mod israelske civile og se om de kunne finde gidslerne.

Nu har Israels premierminister Benjamin Netanyahu udtalt, at han har bedt Israels efterretningstjeneste Mossad om at fjerne Hamas-ledelsen, uanset hvor de er i verden.

Det meste af terrorgruppens ledelse lever i udlandet, eksempelvis lever Ismail Haniyeh, som er leder af Hamas’ politiske fløj et luksusliv i Doha i Qatar sammen med andre Hamas-ledere som Moussa Abu Marzuk og Khaled Mashaal. De flyver verden rundt i privatfly.

Der lever også Hamas-ledere i lande som Libanon og Tyrkiet. Hamas-leder i Gaza, Yahya Sinwar, er terrorgruppens øverste leder, der lever i enklaven. Han var også hjernen bag 7. oktober-massakren mod Israel.

Israel og terrorgruppen er blevet enige om våbenhvile og frigivelse af omkring 50 gidsler mod løsladelse af mindst 150 palæstinensere, der sidder i fængsel for forskellige forbrydelser. Israel har nægtet at gå med til at løslade fanger, der afsoner domme for at myrde israelere. De første gidsler skulle være blevet frigivet i dag, men nu er aftalen blevet udskudt til i morgen og der kan sagtes ske flere ændringer.

Netanyahu understreger at våbenhvilen ikke gælder for Hamas-lederne i udlandet.

Forsvarsminister Yoav Gallant udtaler at alle Hamas-ledere er et mål: – De lever på lånt tid. Vi vil operere over hele verden: Fra dem, der gik rundt og myrdede til de der flyver verden rundt i privatfly mens deres forlængede arme myrder kvinder og børn. Deres skæbne er døden.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Yoav Gallant og Benny Gantz (t.h.) under pressekonference, hvor de fortalte at Mossad har fået besked på at fjerne Hamas-ledelsen, 22. november. (Foto: Flash90)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem